Tragic! Două femei din Cahul au murit în beci, intoxicate cu dioxid de carbon. Un bărbat a fost transportat la spital

Caz tragic în satul Pelinei, raionul Cahul. Două femei de 36 și 45 de ani au murit în beciul unei gospodării, intoxicate cu dioxid de carbon emanat în urma fermentării vinului. Stăpânul casei, un bărbat de 49 de ani, a fost transportat la spital.

Serviciul 903 Cahul a fost alertat în după-amiaza zilei de ieri, 13 noiembrie, cu informația că în satul Pelinei, raionul Cahul, trei persoane au fost depistate în beciul unei case particulare. Echipajul medical, venit la fața locului, a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 49 de ani, care după primele informații este stăpânul locuinței, în care s-a înregistrat cazul.

Femeile de 36 și 45 de ani și-au pierdut viața, cel mai probabil, intoxicându-se cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

În acest caz, intervenția salvatorilor nu a fost necesară, alte circumstanțe urmând să fie investigate de către organele de drept.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumânării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a Serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.