Suntem oare martorii unui război economic???

De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Omenirea a cunoscut deja cruzimea a două războaie.

O întrebare tot mai des spusă-n glas, a fost şi mai rămâne să fie, “Va fi sau nu războiul III mondial? Şi dacă da, atunci când?”.

De tragedia ultimului război, ne despart 70 de ani, în acest răstimp, sute, mii de oameni, au reuşit să-şi făurească imperii adevărate, unde în capul mesei stau banii, acum te întâlnesc şi te petrec, după greutatea buzunarului.

Şi nu ştiu de ce, mi se creează impresia, că deja suntem în război, unul economic, uneori prea dur.

Dacă înainte se luptau pentru pământuri, luându-ţi ce ai mai scump, adică viaţa, acum tot îţi iau ce ai mai scump, numai că nu tocmai viaţa, dar banii, valorile şi accentual nostru, s-au schimbat deja.

Acum, chiar dacă “pământul” de pe “terenul economic”, fuge de sub picioare, dar după tine au mai rămas o serie de active, atunci poţi fi aproape sigur că, finişul tău, încă e departe.

În aceste scene dure, la care asistăm, până ce mai mult ca spectatori, rolurile principale le deţin America şi China.

China, este cel mai mare creditor străin al Statelor Unite ale Americii, depăşind suma de 1,16 trilioane de dolari, conform datelor Trezorăriei Americane.

Chiar dacă Statele Unite, după nenumărate contradicţii şi dezbateri politice, au reuşit să majoreze plafonul datoriilor externe, mai multe companii de rating, au decis să micşoreze ratingul Americii, considerând că economia acesteia, nu mai este atât de sigură şi că nu mai poate face faţă ratingului AAA+.

Mai mulţi, au comentat critic, acţiunile S&P, declarând, că prin aceste acţiuni, compania, a mers împotriva Americii şi tocmai acum, când şi aşa economia SUA, nu este pe cel mai favorabil făgaş.

Cu toate acestea Standard&Poor’s, nu a fost unica companie, care a retrogradat cel mai mare rating al Statelor Unite ale Americii, în aşa fel, înscriind un pas, care nu a mai fost până acum, în istoria SUA.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare