Studiu în securitate: Milioane de utilizatori folosesc 123456 ca parolă

PE SCURT

Milioane de oameni folosesc parole ușor de ghicit, concluzionează studiul efectuat de Centrul Națiunilor Unite pentru Cyber ​​Security (CNSC) din Regatul Unit. S-a constatat că 123456 a fost cea mai utilizată parolă pentru conturile sparse.

NCSC a spus că oamenii ar trebui să pună trei cuvinte aleatorii, dar memorabile, pentru a le folosi ca o parolă puternică, scrie bbc.com

PE LUNG

Pentru prima sa anchetă cibernetică, NCSC a analizat bazele de date publice ale conturilor sparse pentru a vedea ce cuvinte, expresii și șiruri de caractere au folosit.

În partea de sus a listei a fost 123456, care apare în mai mult de 23 de milioane de parole. Cel de-al doilea șir cel mai popular este 123456789, în timp ce alții din top cinci au inclus “qwerty”, “password” și 1111111.

Cel mai obișnuit nume care a fost folosit în parole a fost Ashley, urmat de Michael, Daniel, Jessica și Charlie.

Când vine vorba de echipele de fotbal din Premier League în parole ghicite, Liverpool sunt campioni și Chelsea sunt pe al doilea loc.

Persoanele care folosesc cuvinte sau nume cunoscute pentru o parolă își pun oamenii în pericol de a fi abuzați de hackeri, a declarat dr. Ian Levy, directorul tehnic al CNSC.

“Nimeni nu ar trebui să indice date care poate fi ghicite, cum ar fi primul lor nume, echipa de fotbal locală sau trupa preferată”, a spus el.

De asemenea, studiul NCSC a chestionat oamenii despre obiceiurile și temerile lor de securitate.

Aceasta a constatat că 42% dintre aceștia se așteaptă să piardă bani din fraudarea online și doar 15% au spus că s-au simțit încrezători că au știut suficient pentru a se proteja online.

A constatat că mai puțin de jumătate dintre cei chestionați au folosit o parolă greu de ghicit pentru contul principal de e-mail.

Permițând oamenilor să știe care parole au fost utilizate pe scară largă ar trebui să îi împingă pe utilizatori să facă alegeri mai bune, a spus el.

Sondajul a fost publicat înaintea conferinței NCSC Cyber ​​UK, care va avea loc în Glasgow, în perioada 24-25 aprilie.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.