Staţiunea balneară Borsec

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Ape minerale curative pot fi întâlnite pe tot teritoriul românesc, care nu cedează în calitate apelor franceze sau maghiare. Borsec este staţiunea care atrage turişti atât prin calitatea apelor carbogazoase naturale, cât şi prin pitorescul ţinutului.

Borsec este un oraş situat în partea de nord-est (jud. Harghita) a României, aşezat în depresiunea cu acelaşi nume, înconjurat de munţii Bistriţa, munţii Călimani, munţii Ceahlău şi munţii Giurgeu din toate părţile.

Adăpostit de vânturile năprasnice de salba de munţi acoperiţi cu o perdea de păduri de conifere, Borsec este o staţiune veche, cunoscută din 1804 pentru apele sale bogate în conţinut de calciu şi magneziu.

Capacitatea terapeutică a izvoarelor minerale din Borsec este cunoscută încă din a doua jumătate a secolului XVI. Efectele curative ale acestor ape au fost pe plan internaţional, la diferite târguri şi concursuri, cum ar fi: Târgul Internaţional de la Viena 1873, medalia de argint şi diploma de onoare la Târgul Internaţional de la Berlin (1876), Expoziţia de la Paris (1878).

Staţiunea Borsec este recomandată în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, al bolilor endocrine, boli digestive, dermatologice, metabolice şi de nutriţie. Staţiunea oferă şi instalaţii pentru băi fierbinţi în cadă sau bazine acoperite cu ape minerale carbonate.

În Borsec există peste 15 izvoare cu apă minerală carbogazată natural, având compoziţie chimică apropiată, stabilă în timp cu debite variabile. Cel mai importanta cantitativ şi ca debit sunt izvoarele 1 şi 2.

Staţiunea oferă turiştilor şi variate mijloace se odihnă şi relaxare, cum ar fi: excursii efectuate la obiectivele turistice din zonă (care sunt numeroase), drumeţii montane, iarna se poate schia.

Îmbinaţi tratarea afecţiunilor cu o şedere de vis la Borsec.

Distanţa de la Chişinău până la Borsec este de 346 km.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.