Sportivii cu performanțe la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, premiați de Guvern. Valoarea premiilor

Sportivii cu performanțe la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires vor fi premiați de Guvern. Cabinetul de miniștri  a aprobat astăzi valoarea premiilor.

Astfel, sportivii Tatiana Salcuțan şi Alexandrin Guțu, care au obținut medalia de aur, vor primi câte 120 de mii de lei fiecare; luptătoarea Irina Rîngaci și atleta Nina Capațina, care s-au clasat pe locul patru – 50 de mii de lei fiecare; judocanul Alin Bagrin, care a fost al cincilea în clasamentul final – 38 de mii de lei; iar luptătoarea Maria Leorda și canotorul Ivan Corșunov, care au obținut locul șase – câte 28 de mii de lei fiecare.

De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medici şi masori sportivilor.

Pentru antrenori, valoarea premiului va fi egală cu valoarea premiului sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului, în cazul în care acesta este asistat de mai mulți antrenori.

Dacă antrenorul a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi, acestuia i se acordă un premiu egal cu valoarea celui mai mare premiu acordat unui sportiv, majorat cu 75% din valoarea fiecărui premiu acordat celorlalţi sportivi premiaţi.

Pentru medici şi masori, valoarea premiului va constitui 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoarea premiului sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulți medici și masori.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie, au participat cca 4000 de tineri sportivi (cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani) din întreaga lume.

Republica Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi, care au concurat la zece probe olimpice: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul, tir. În clasamentul final, țara noastră s-a plasat pe locul 38, reușind să surclaseze state, precum: Austria, Belarus, Canada, Olanda, Spania, Turcia ș.a.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.