Sîngerei / Doi copii s-au înecat într-un rezervor de apă. Ce spun autoritățile

PE SCURT

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ieri 17 august salvatorii din cadrul Postului de salvatori și pompieri Biruința au fost alertați să intervină la extragerea cadavrelor a doi minori depistați într-un rezervor de apă pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională, în apropiere de localitatea Alexandreni, raionul Sîngerei.

PE LUNG

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15.56 minute. Conform informațiilor preliminare o fată în vârsta de 7 ani și un băiat în vârsta de 13 ani ar fi decedat, după ce au căzut la o adâncime de 5 metri într-un rezervor de apă de pe teritoriul unei stații de epurare nefuncțională.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cadavrele copiilor au fost depistate de localnici, care în mod de urgență au alertat serviciile abilitate.

Totuși, ofițera de presă, Eugenia Molceanov al Inspectoratului de poliție, spune că femeia de 31 de ani din satul Heciul Nou raionul Sîngerei, se afla cu copiii săi, o fetiță de 7 ani și un băiețel de 12 ani, la fosta staţie de epurare a apei din satul Heciul Nou. Copiii, cu acordul mamei, au hotărât să-şi spele picioarele într-un mini bazin artificial şi intrând în apă până la brâu s-au scufundat.

„Mama aflându-se la o distanţă de aproximativ 15 metri, lăsându-i fără supraveghere, a observat că copiii se îneacă. Femeia nu a reușit să-i salveze. Fetița urma să plece pe 1 septembrie în clasa întâi, iar băiețelul în clasa cincea. Familia dată se află la evidență la asistentul social al satului Heciul Nou”, scrie tv8.md.

Recuperarea corpurilor neînsuflețite a fost efectuată de salvatori în aceiași zi la ora 16.12 minute.  Circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită deplasarea și jocul în locuiri nesigure, în special în preajma bazinelor acvatice pe teritoriul unor șantiere, construcții sau stații industriale nefuncționale, întrucât aflarea acestora în astfel zone reprezintă un risc iminent pentru viața și sănătatea copiilor.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.