Secretul culorii Facebook

De Paula Munteanu/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Probabil v-ați întrebat cel puțin o dată de ce nu-și schimbă Facebook-ul culoarea?

De ce anume albastru?

Să fie o alegere de marketing sau o simplă preferință cromatică a fondatorului?
Se zice că albastrul semnifică sensibilitatea, receptivitatea, toleranța și generozitatea, dar să fie oare ăsta motivul pentru care a devenit un simbol al Facebook?

De multe ori, culoarea devine un element definitoriu pentru un brand, iar Facebook-ul, cum deja v-ați dat seama, nu face excepție, optând pentru un albastru-senin ca semn distinctiv al grupului.

Imaginați-vă o eventuală schimbare a culorii: confuzie totală pentru utilizatorii săi.

Totuși, ce a stat la baza alegerii de către Mark Zuckerberg a culorii albastre? Până la urmă, tot o alegere de marketing a fost, cu scopul de a atrage cât mai mulți utilizatori, inclusiv pe cei daltonici, deoarece aceștia nu reușesc să distingă, în cea mai mare parte, nuanțele de roșu și verde.

În plus, culoarea dominantă care este folosită de primele 100 de site-uri de pe glob este tot albastrul, care este urmat în clasament de culoarea roșie.

Nu în ultimul rând trebuie de menționat că albastrul mărește probabilitatea ca un cititor să rămână online cât mai mult timp, navigând pe un site care îl satisface vizual, fără ca el să fie conștient de acest lucru.“Albastrul reprezintă un fel de nirvană pentru creier”, explică specialiștii de la Digital Inspiration.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.