Șase birouri de conseliere psihologică, deschise la Poliția de Frontieră

PE SCURT

Șase birouri de consiliere psihologică au fost deschise la Poliția de Frontieră. Astfel, angajații vor putea profita de asistență psihologică, dar și de momente de diminuare a stresului profesional și personal.

Scopul acestora este ca atât angajații Poliției de Frontieră, cât și migranții aflați în dificultate, să beneficieze la necesitate de asistență psihologică de calitate.

PE LUNG

La începutul acestei luni, în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) a avut loc deschiderea oficială a unui birou psihologic, dar și alte cinci în subdiviziuni cum ar fi: Direcțiile Regionale Sud, Vest și Est, Secctorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei. Birourile au fost renovate și dotate cu mijloace tehnice, mobilier, dar mai important cu fotolii cu masaj de relaxare muscular.

Renovarea și amenajarea birourilor de relaxare psihologică a fost făcută cu suportul Fondului de Dezvoltare Internațională al Misiunii OIM în Moldova.

„Este foarte important ca Poliția de Frontieră să asigure toate măsurile necesare pentru durabilitatea funcționării acestui birou, prin alocarea resurselor umane și financiare, dar și contribuția la îmbunătățirea calității serviciilor psihologice pentru angajații IGPF și migranți”, a declarat Lars Johann Lonnback,  șeful OIM în Moldova, care a participat la evenimentul de deschidere a birourilor.

De asemenea, a fost desfășurat un atelier deseminare unde psihologii Poliției de Frontieră au benefeciat de câte un set de livrabile care au fost dezvoltate în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor psihologice integrate în Republica Moldova” (SPINS). Toate aceste materiale informative vor ridica nivelul calității serviciilor psihologice prestate de către personalul specializat al Poliției de Frontieră.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.