Rosian Vasiloi dezvăluie: În 2017-2018, la Poliția de Frontieră au fost semnate „ordine de stimulare” în valoare de 2,6 milioane lei

PE SCURT

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a dezvăluit că, în perioada 2017-2018, mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră au fost implicați în activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază. El a lăsat să se înțeleagă că polițiști de frontieră au fost antrenați în asigurarea asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul capitalei.  Pentru aceste  „acte eroice”, 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar.

Potrivit lui Vasiloi, suma totală a acestor „ordine de stimulare” , în perioada 2017-2018,  se ridica la 2,6 milioane lei.

PE LUNG

„…137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și, interesant că au fost situații când în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinile de stimulare diferite, erau menționate unele din aceste persoane de două sau de trei ori (5 ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor “ordine de stimulare” (perioada 2017-2018) se ridica la 2,6 mln. lei”, a menționat șeful Poliției de Frontieră.

Rosian Vasiloi a precizat că, în contextul constatării diverselor încălcări în procesul de activitate a Poliției de Frontieră, a decis să solicite ministrei  Finanțelor Natalia Gavrilita demararea unui control financiar al fondurilor financiare și al managementului cu personalul IGPF și subdiviziunile subordonate.

„Este o necesitate de a evalua echidistant și obiectiv modul de gestionare și utilizare a mijloacelor financiare, patrimoniului, cheltuielilor și veniturilor, pentru a ne continua cu brio procesele de dezvoltare instituțională lansate”, a menționat șeful Poliției de Frontieră.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.