Relaxare la munte

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Visezi de mult timp să evadezi din rutina zilnică, să respiri aer curat şi să-ţi delectezi privirea cu peisaje divine? Dacă da, atunci pitoreasca depresiune Vatra Dornei este locul ideal pentru satisfacerea acestor dorinţe.

Staţiunea Vatra Dornei este aşezată la altitudinea de 805 în depresiunea Dornelor, la 112 km de Suceava, România. Zona este ocrotită de munţii din împrejurime contra vânturilor năprasnice.

Vatra Dornei este cunoscută ca o staţiune pentru toate vârstele, satisfăcând atât preferinţele tinerilor dornici de distracţii, de drumeţii şi escaladări montane, cât şi doleanţele vârstnicilor orientaţi mai mult spre o întremare fizică şi spirituală, odihnă într-un bioclimat tonic stimulent cu influenţă benefică asupra sistemului nervos.

Actualul oraş Vatra Dornei este aşezat pe vechiul cătun semnalat în scrierile de la sfârşitul sec. XVI şi începutul sec. XVII. Odată cu declararea de către oficialităţi a particularităţilor de recuperare a apelor minerale, în sec. XIX, din zonă, Vatra Dornei a cunoscut o dezvoltare rapidă. Cunoscută şi ca Perla Bucovinei, staţiunea este preferată de turişti pentru apele minerale, nămolul şi aerul puternic ionizat negativ.

Afecţiunile tratate în staţiune sunt în general cele cardiovasculare şi reumatismul.
Vatra Dornei este cunoscută şi pentru locurile care permit practicarea sporturilor de iarnă, ca: Dealul Negru (1300 m altitudine), Dealul Runc.

Staţiunea oferă şi numeroase posibilităţi de drumeţii în munţii Suhardului.
Delectare cât şi încărcarea bateriilor cu energie pozitivă le puteţi primi şi vizitând mănăstirile din Bucovina şi din Maramureş.

Ca obiective turistice în zonă mai pot fi enumerate: Muzeul de Ştiinţe Naturale, Muzeul Etnografic, Parcul Staţiunii, Parcul Naţional Călimani, Valea Dornelor.

Vatra Dornei vă oferă şi nenumărate spaţii de cazare cu diferit nivel de confort şi diferite preţuri.
O vacanţă în Vatra Dornei merită eforturile dumneavoastră de a ajunge în zonă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.