Record de piscine construite în România. Românii nu mai pot pleca în concedii, dar își construiesc piscine

Ne aflăm în plină perioadă de pandemie. Coronavirusul este și va rămâne printre noi pentru mult timp de acum încolo, dacă ne luăm după declarațiile specialiștilor. Ne-a schimbat destul de mult viețile în ultimele două luni și va continuă să o facă. Ne-a ținut departe de familii și prieteni, ne-a limitat multe drepturi și libertăți și nu se oprește aici.

Deși începând cu data de 15 mai vom avea parte de o ușoară relaxare, restricțiile impuse de autorități nu vor fi ridicate brusc și definitiv. Ele vor fi înlăturate sau reluate treptat, în funcție de cum evoluează situația în țara noastră.

Nu știm încă sigur dacă de pe 15 mai vom avea voie să plecăm în concedii, de exemplu. Declarațiile sunt contradictorii. Azi ni se spune că nu vom putea ieși din localitate fără motive serioase, mâine că o vom putea face.

O bună parte dintre cei care își rezervaseră locuri la mare la munte și-au anulat rezervările. De plecat în vacanță în străinătate cred că nici nu are sens să vorbim deocamdată. Nu știm cum vor sta lucrurile în vara asta, cu atât mai puțin la toamnă sau anul următor.

În acest context, tot mai mulți români caută metode de distracție și relaxare acasă pentru vara aceasta. Evident că avantajați sunt cei care locuiesc la curte. Mobilierul de grădină, foișoarele, grătarele, decorațiunile de exterior s-au vândut întotdeauna bine în această perioadă, însă acum procentul vânzărilor a crescut și mai mult.

Creștere la fel de mare se înregistrează la capitolul vânzări piscine. Reprezentanții firmelor din domeniu declară că se confruntă cu o cerere mult mai mare decât în anii trecuți, semn că românii au înțeles că anul acesta vor sta mai mult pe acasă, dar nu sunt dispuși să renunțe chiar la orice bucurie sau prilej de relaxare și distracție.

Numărul ridicat al comenzilor de piscine pentru acasă, fie ele metalice sau din beton, se explică în primul rând prin faptul că resursele financiare dedicate în alți ani concediilor în străinătate sunt acum redirecționate spre produse și servicii de care oamenii sunt siguri că se vor putea bucura.

A face o rezervare pentru o vacanță în Grecia, Spania, Portugalia sau Italia nu li se pare o idee prea bună multora dintre cei obișnuiți să călătorească. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta și nu au nicio certitudine că vor putea ajunge acolo sau că destinația este una sigură. În schimb, investiția într-o piesă de confort și bună-dispoziție, cum este o piscină, nu are cum să fie o idee rea.

Nu doar nesiguranța în ceea ce privește concediile a influențat aceste cifre. Oamenii au devenit mai precauți în materie de ieșiri și contacte prelungite cu un număr prea mare de oameni, se tem pentru sănătatea lor și a celor din familie. Cei care își petreceau weekend-urile în centrele de relaxare sau plăteau abonament la piscine publice declară acum că, și dacă li s-ar permite să își reia brusc activitatea normală, au rețineri în a merge în locuri atât de aglomerate.

Cât costă o piscină? Depinde de dimensiuni, de tipul de piscină, de accesoriile pentru care optezi. Există piscine mai scumpe și piscine ieftine. Prețurile piscinelor nemțești (cele mai căutate în România, datorită calității superioare despre care toată lumea vorbește) pornesc de pe la 2200 de euro, ceea ce nu reprezintă o sumă chiar uriașă, dacă ne gândim câte avantaje oferă o piscină construită în propria curte.

Ea devine pe rând loc de relaxare pentru cei mari, loc de joacă pentru cei mici, loc de socializare pentru întreaga familie. Satisface nevoia de a înota și de a te răcori într-un cadru intim, confortabil și sigur din punct de vedere sanitar, atâta vreme cât este corect igienizată.

Cu o investiție inițială cu valoarea aproximativ egală cu cea a unei vacanțe de zece zile în Egipt, all inclusive, cu întreaga familie, și cu niște costuri destul de mici de întreținere (media este 500 de lei pe sezon), piscinele se dovedesc a nu fi așa costisitoare cum am fi tentați să credem privind la pozele din reviste.

Vara se apropie și cererea este tot mai mare. Din fericire, construirea sau montajul unei piscine nu durează foarte mult, așa că doritorii încă mai au timp să ceară o ofertă pentru o piscină de care să se poată bucura chiar anul acesta.

P.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.