Radu Albot a fost decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”

PE SCURT

Tenismanul Radu Albot a fost decorat astăzi cu medalia „Meritul Diplomatic” pentru merite deosebite în promovarea imaginii Republicii Moldova, precum și activismul civic în educația tinerii generații.

Distincția i-a fost înmânată sportivului de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei ceremonii festive, organizate la MAEIE.

Ministrul Tudor Ulianovschi a accentuat că prin evoluțiile sale de succes în cadrul diferitor turnee ATP, Radu Albot a contribuit la promovarea imaginii țării noastre în lume, devenind, în acest mod, un ambasador al Republicii Moldova.

PE LUNG

„Anume această prestație de excepție, precum și activismul lui civic, în special, în raport cu copii cărora le oferă experiența sa de fiecare dată când vine acasă, ne-a determinat să-l decorăm cu distincția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene – medalia „Meritul Diplomatic”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

Tudor Ulianovschi a mai specificat că grație unor succese cum sunt cele ale lui Radu Albot în sport, dar și altor reușite din diverse domenii ale vieții social-economice, ne ajută zi de zi să facem Republica Moldova mai frumoasă și atractivă.

La rândul său, Radu Albot a menționat că este onorat să primească această distincţie. „Mereu voi reprezenta Republica Moldova şi mă voi strădui ca ţara noastră să fie cât mai cunoscută în lume“, a accentuat Radu Albot.

Radu Albot a reușit să ajungă pe locul 46 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), cea mai bună poziție ocupată vreodată de un tenismen moldovean.

În cadrul turneului ATP Masters 1000 „Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câștigat primul set.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.