R.Moldova doreste sa consolideze securitatea aeronautica in baza experientei israeliene

Republica Moldova va invita specialisti din Israel pentru a elabora o noua Conceptie a securitatii aeronautice a tarii, menita sa consolideze siguranta zborurilor si sa optimizeze procesul de deservire a pasagerilor. Aceasta propunere a fost sustinuta de presedintele Vladimir Voronin, intr-o sedinta cu factori de decizie in domeniul transportului aerian, a anuntat Serviciul de presa al Presedintiei.

Potrivit sursei citate, Moldova va utiliza experienta israeliana, "considerata drept tara ce a implementat cele mai stricte criterii in domeniul securitatii zborurilor".

Conceptia securitatii aeronautice a Republica Moldova urmeaza sa fie elaborata pina la 1 ianuarie 2006. Pina la aceasta data, a sugerat seful statului, "in baza legislatiei in vigoare urmeaza sa fie solutionate toate litigiile intreprinderii de Stat Aeroportul International Chisinau cu alti agenti economici".

Documentul va prevedea un sir de prevederi, inclusiv de ordin organizatoric si legislativ, chemate sa sporeasca eficienta activitatilor intreprinse in domeniul securizarii aviatiei civile a tarii. Vor fi prevazute masuri de imbunatatire a utilarii tehnice, instruirii personalului, deservirii pasagerilor, implementarii tehnologiilor informationale performante.

Seful statului a mai declarat ca Aeroportul din Chisinau trebuie sa implementeze standarde internationale moderne in domeniul aviatiei civile in conditiile in care doreste sa-si mentina statutul de aeroport international.

La sfirsitul lunii august 2004, Consiliul Suprem de Securitate a constatat "existenta unor nereguli foarte serioase in ceea ce tine de securitatea zborurilor aeriene", ceea ce a constituit motiv pentru mai multe demisii la Administratia de Stat a Aviatiei Civile, politie si la Aeroport. Atunci nu s-a anuntat de ce natura sunt neregulile depistate si pe cit de grave sunt ele. // BASA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.