Produsele de patiserie – otravă alimentară

De Daniela Caraiman/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Mirosul proaspăt și apetisant ne ademenește de fiecare dată când trecem pe lângă o vitrină aranjată cu plăcinte, covrigi, pateuri. Să recunoaștem că nu prea reușim să ținem piept mirosului, astfel în cele din urmă ne pomenim să le și consumăm în cantități exagerate, ceea ce prezintă un adevărat risc pentru sănătate.

Tot aceste gustări delicioase mai și duc garantat la apariția kilogramelor în plus, iar grăsimile hidrogenate folosite foarte des în patiserie cresc riscul apariției bolilor de inimă.

Parcă nu ar suna adevărat însă aceste produse de patiserie sunt la fel de nocive ca și țigarile și alcoolul, ele provoacă tot felul de probleme pentru sănătatea umană: diabet, obezitate, boli digestive, chiar și cancer.

Iata că aceste produse de panificație și patiserie, fie ele dulci ori sărate, sunt bănuite ca au, în majoritatea cazurilor cantități importante de acrylamida, ceea ce nu este altceva decât o otravă încadrată în grupul substanțelor “posibil cancerigene”.

Lista produselor ce conțin acrylamină: “pop-corn-ul, chipsurile, painea prajita, sticks-urile, biscuitii cu sau fara unt, gogosile etc.”

Este greu de spus cu exactitate câtă asemenea otravă pătrunde zilnic, prin hrană, în organismul nostru, pentru că nu putem ști niciodată ce se află și în celelalte produse consumate de noi.

Persoanele ce consumă des astfel de alimente sunt mai expuși îmbolnăvirii, pentru că seria de ingrediente prezente în aceste produse contribuie în mare măsura la scăderea imunității și la apariţia dezechilibrelor.

De asemenea, aceste produse pot aduce prin intermediul lor infecţii precum listerioza, tuberculoza, toxoplasmoza, trichineloza, chistul hidatic.

Cea mai bună alternativă pentru a ne menține mereu sănătoși rămâne mâncarea preparată acasă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.