Connect with us
"
"

Social

Primul microbuz adaptat pentru copiii cu nevoi speciale a ajuns la Casa Comunitară din Chișinău

Publicat

pe

Kaufland Moldova a donat Casei Comunitare din Chișinău un microbuz dotat și utilat pentru copii cu nevoi speciale din cadrul serviciului social „Casa Comunitară” din Capitală. Acțiunea a avut loc, pe 17 iunie, la inițiativa CCF/HHC Moldova.

Astfel, începând de astăzi, Casa Comunitară va dispune de transport personal, dotat și utilat conform necesităților speciale ale copiilor pentru a se deplasa mai ușor la serviciile medicale și de reabilitare, în parcuri și la evenimente publice.

Această achiziție a fost posibilă grație parteneriatului de trei ani între CCF/HHC Moldova și Kaufland, una dintre companiile de top ce implementează politici de responsabilitate social-corporativă.

Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România și Republica Moldova a menționat: „Este important ca prin acțiunile de Responsabilitate Socială, companiile să își asume angajamente în fața comunităților în care activează. La Kaufland, credem că implicarea face diferența. Toate proiectele, pe care le susținem, au misiunea de a schimba spre bine comunitățile și lumea din jurul nostru. Sunt onorată să fiu prezentă la acest eveniment, bucuria din ochii copiilor și a personalului, este cea mai prețioasă apreciere a lucrului nostru. Prin implicarea Kaufland, în parteneriat cu CCF/HHC Moldova, copiii de la „Casa Comunitară” din Chișinău vor putea, de astăzi, să exploreze lumea din jurul lor, în confort și siguranță.”

În baza acordului de colaborare între CCF/HHC Moldova și Autoritatea Publică Locală, transportul este transmis oficial în gestiunea Direcției Municipale pentru protecția Drepturilor Copilului, Chișinău, în jurisdicția căreia se află și serviciul Casa Comunitară.

Casa Comunitară pentru copii cu dizabilități din Chişinău a fost construită și dezvoltată cu susținerea financiară a Fundației Hope and Homes for Children și CCF Moldova în 2015. Ulterior, serviciul  a fost preluat de Direcția Protecția Copilului asigurând durabilitate și buna funcționare. Aici, 11 copii au parte de atenție individualizată, terapii și îngrijire în cele mai bune condiţii şi de tot ceea ce le-a lipsit în serviciul rezidenţial. Serviciul asigură o atmosferă armonioasă, într-un mediu de viaţă apropiat celui familial, pentru o perioadă determinată de timp. Dizabilitățile copiilor îi fac dependenți de sprijinul și prezența constantă a adultului. Din acest motiv, deplasarea lor în afara casei, la distanțe mai mari, era practic imposibilă, iar în caz de urgență făceau apel la ambulanță sau la serviciul de taxi, care nu era adaptat.

Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova susține:

„Acest transport va lărgi orizontul geografic pentru copiii din casa comunitară. În ciuda condițiilor bune din casă și din curte, pentru acești copii și adolescenți e important să vadă viața din afara casei – oameni noi, locuri deosebite, să aibă experiențe inedite. Anul acesta sperăm că microbuzul adaptat va aduce la maratonul din septembrie nu doar participanții de anul trecut – 2 băieți din casă – dar și suporterii, care se vor bucura de spiritul din centrul orașului.”

Veronica Andronachi, manager serviciul Casa Comunitară: „Cu siguranță, deja ne putem planifica activitățile, de care până acum am fost privați anume din cauza transportului. Deși aveam invitații la Gradina Zoologică, sau chiar aveam indicațiile kinetoterapeutului pentru activitățile de călărit, era o adevărată provocare să ne gândim cum să reușim acestea. Cu sprijinul Kaufland și a partenerilor noștri, CCF/HHC Moldova, copiii noștri vor avea parte de noi experiențe și descoperiri, care vor contribui la menținerea, iar în unele situații și îmbunătățirea dezvoltării potențialului lor.”

Precizăm că, în 2018, Kaufland a alocat 60 de mii de euro pentru construirea primului centru maternal din Anenii Noi, care oferă suport și găzduire temporară mamelor cu copii aflate în dificultate. Noul serviciu social a devenit funcțional la inițiativa CCF/HHC Moldova.

Social

OAMENI de afaceri pe timp de criză donează 1 mln MDL, cărți, jumate de tonă de mere și dezinfectant

Publicat

pe

PE SCURT

Faptele bune continuă să fie făcute în rândul cetățenilor și mediului de afaceri. În două zile, mediul de afaceri a donat, în total, un milion de lei spitalelor din Chișinău sau, sub formă de produse alimentare, persoanelor care se alfă în carantină. Pe lângă toate, s-a donat jumătate de tonă de mere, iar compania Viorica-Cosmetic lucrează la turații maxime pentru a produce dezinfectant.

PE LUNG

eBook-uri gratis timp de 30 de zile

O sută de eBook-uri Cartier pot fi descărcate gratuit de astăzi timp de 30 de zile.  „Oriunde ați fi — Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Germania, China, SUA, Maroc, Mexic sau Canada – puteți descărca și citi. Gestul nostru este mai ales pentru cei care sunt singuri, izolați, departe de casă. Cititul alină în vremuri de restriște. Acasă poate fi oriunde”, spune Gheorghe Erizanu, directorul editurii Cartier.

100 de eBook-uri Cartier. Pentru prieteniile lungiDe astăzi, 19 martie 2020, o sută de ebook-uri Cartier pot fi…

Geplaatst door Gheorghe Erizanu op Donderdag 19 maart 2020

Astfel, printre autorii cărților pe care le puteți descărca se numără: Dante, Stendhal, Oscar Wilde, Mark Twain, Alexandre Dumas, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Mircea Streinul, Liviu Rebreanu, Ion Druță, Aureliu Busuioc, Petru Cărare, Vladimir Beșleagă, Emilian Galaicu-Păun, Claudiu Komartin, Eugen Lungu, Andrei Țurcanu, Vladimir Lorcenkov, Constantin Cheianu, Oleg Serebrian, Emanuela Iurkin, Dumitru Crudu, Vsevolod Ciornei, Val Butnaru, Paula Erizanu, Igor Guzun, Tony Hawks, Matei Cazacu, Nicolas Trifon.

Poți descărca gratuit cărțile digitale Cartier pe shop.cartier.md.

Citește și: OAMENI pe timp de criză. Moldovenii sar în ajutorul medicilor și bătrânilor, oferă cursuri gratuite, fac donații și concerte online

Consultații medicale la telefon

Persoanele aflate în autoizolare, care se confruntă cu situații și întrebări de ordin medical, vor putea primi răspunsuri chiar de la medicii Medpark, apelând linia de suport telefonic „Medpark Acasă” la numărul 022 011 043 (apel gratuit). Spitalul Internațional Medpark a lansat linia telefonică pentru a oferi susținere informațională unora dintre cele mai vulnerabile categorii de populație pe timp de carantină: pacienților vârstnici, celor cu patologii asociate cardiovasculare și părinților cu copii mici. Spitalul susține astfel demersul autorităților și al instituțiilor specializate de a limita epidemia prin îndemnul #StaiAcasă.

Linia fierbinte „Medpark Acasă” va funcționa de luni până vineri în timpul programului obișnuit de muncă: 9:00-18:00, începând cu data de 19 martie 2020. La celălalt capăt, medicii cardiologi și pediatri din echipa Medpark vor oferi informații și recomandări specifice și necesare celor două categorii de beneficiari – despre conduita afecțiunilor cardiologice și despre sănătatea copiilor.

Citește și: OAMENI de afaceri pe timp de criză. Lecții online, donații spitalelor și o tonă de hipoclorit pentru dezinfectare

Eforturi mari pentru producerea dezinfectantului

Fabrica Viorica-Cosmetic a depus toate eforturile să-și mobilizeze personalul, să mărească capacitatea de producere și să elaboreze un sistem de preluare si livrare de comenzi de produse antibacteriene în timp util. Fabrica a ignorat diverse acuzații și a continuat procesul de produecere în regim alert. Fabrica nu a mărit prețurile la aceste produse care astăzi sunt de necesitate aproape vitală.

📢 Important!În situația dificilă legată de epidemia de COVID-19 fabrica Viorica-Cosmetic a depus toate eforturile să-și…

Geplaatst door Viorica-Cosmetic op Donderdag 19 maart 2020

500 mii de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”

Moldova Agroindbank a decis să doneze suma de 500 000 lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Suma va fi direcționată pentru susținerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru achiziția aparatajului medical vital şi consumabilelor necesare.

„Întreaga echipă MAIB este convinsă că prin responsabilitate şi spirit civic vom depăşi pericolul provocat de COVID-19, devenind mai puternici, mai empatici, mai buni. De aceea, îndemnăm, inclusiv prin acest gest, sectorul privat să se implice, să susțină, să facă diferența! Împreună – mai puternici în lupta cu COVID-19!”, se arată în comunicatul MAIB.

Încă 250 de mii lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”

„Dorim să facem tot ce ne stă în puteri ca să ajutăm și să sprijinim nu doar clienții noștri ci întreaga populație a țării într-o situație grea prin care trecem cu toții. Solidaritatea în astfel de momente este extrem de importantă și este singura cale prin care putem depăși acest impas”, a declarat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank.

150 de mii de lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”

Rețeaua de magazine „Family Market”, rețeaua de restaurante „SALAT” și fabrica de mezeluri „Mezellini” donează 150 de mii de lei pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare.

În timp ce noi stăm acasă, medicii și personalul medical fac eforturi uriașe ca să trateze și să salveze fiecare viață, expunându-se personal pentru binele general”, a declarat directoarea companiei, Ana-Lucia Gheorghiță.

„Ajut. Îmi pasă!”

Kaufland Moldova în parteneriat cu Diaconia și The Moldova Project, în colaborare cu autoritățile publice, lansează campania de responsabilitate „Ajut. Îmi pasă!”.

La prima etapă, se vor oferi carduri de cumpărături în valoare de 100 000 lei pentru produse de primă necesitate pentru beneficiarii ONG-urilor – persoane în etate/ familii din Chișinău și din zonele afectate de carantină, care au acum nevoie de ajutor, mai mult ca niciodată.

Geplaatst door Kaufland Moldova op Vrijdag 13 maart 2020

„În aceste momente suntem alături de comunitatea din care facem parte. Este important ca fiecare din noi să ajute, să se implice și prin exemplul propriu să îndemne și alți oameni să facă la fel. Este o provocare peste care vom trece doar împreună, fiecare dintre noi fiind implicat în măsura posibilităților sale. Venim cu o invitație către partenerii noștri, furnizorii și agenții economi să se implice și să fie alături de aceste persoane nevoiașe”, a menționat Anna – Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România și Republica Moldova.

Lista beneficiarilor va fi completată constant.

Doritorii de a deveni voluntari în logistică sau să ofere ajutor la call centru pot să transmită un mail la adresa: [email protected]

Produse alimentare timp de o săptămână pentru două spitale

Proimobil va livra de mâine, timp de o săptămână, produse alimentare Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalului Municipal de urgență.

Prima zi de aprovizionare cu prânzuri pentru medicii noștri, la Spitalul de Urgentă, mâine și in următoarele 6 zile vom…

Geplaatst door Proimobil.md op Dinsdag 17 maart 2020

Indiscutabil, cei care stau pe baricade acum împotriva noului Coronavirus sunt doctorii, asistenții medicali, infirmierele… Cele mai bune instrumente sunt prevenția și responsabilitatea! Tot ce putem face noi ca să oprim răspândirea virusului, să ușurăm munca medicilor și a polițiștilor, dar și să apropiem ziua în care să ne bucurăm din nou de libertate și o viață normală – este să #stamAcasă!”, se arată în mesajul companiei. 

Mere și apă Spitalului Republican din Chișinău

Compania StarNet a livrat 500 de kg de mere și apă potabilă angajaților Spitalului Republican din Chișinău.

Ceea de ce are nevoie omenirea acum este o doză bună de optimism și emoții pozitive. Astfel, astăzi am livrat 500 de kg de mere și apă potabilă oamenilor bravi de la Spitalul Republican din Chișinău. 💛Prin intermediul acestei acțiuni, ne-am propus să susținem și producătorii agricoli locali și sperăm că acest gest de solidaritate și încurajare va fi preluat de cât mai mulți agenți economici. Doar împreună trecem prin toate! 🌟#StarNetFamily #IzolațiDarÎmpreună

Geplaatst door StarNet op Donderdag 19 maart 2020

Prin intermediul acestei acțiuni, ne-am propus să susținem și producătorii agricoli locali și sperăm că acest gest de solidaritate și încurajare va fi preluat de cât mai mulți agenți economici. Doar împreună trecem prin toate.

Foto: Facebook/Proimobil

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social2 ore în urmă

Turist în Moldova: Congaz, Găgăuzia

Cu peste 11.000 de locuitori, satul Congaz se număra printre cele mai mari sate europene după numărul populației. Acum doi...

Lifestyle8 ore în urmă

Cum alegi o fereastră termopan?

Cu toate că există o varietate mare de profile, cum ar fi VEKA, Salamander,Trocal, KBE, Aluplast, etc. să alegi un...

Social9 ore în urmă

Despre oameni, destine și deportări, într-o nouă dezbatere „AntiNostalgia” la Europa Liberă

La 6 iulie Republica Moldova își va aminti, din nou, de calvarul deportărilor. În această zi, în anul 1949, peste...

Social9 ore în urmă

2 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 252 cazuri noi de infectare și 11 decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

EconomieO zi în urmă

Cât costă să mergi la psiholog

Ideea că doar oamenii cu probleme psihologice grave trebuie să meargă la psiholog este demult depășită. Astăzi oamenii înțeleg importanța...

SocialO zi în urmă

1 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 285 cazuri noi de infectare și patru decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social2 zile în urmă

30 iunie 2020. COVID-19, PE SCURT: 256 cazuri noi de infectare și nouă decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Politică3 zile în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

PoliticăO săptămână în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie3 săptămâni în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană / Autoritățile separatiste vor achita compensații de 23 euro antreprenorilor

PE SCURT În săptămâna trecută în regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență, un bebeluș a fost testat pozitiv...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Tiraspolul atacă Chișinăul: „Deficit de conștiință și rațiune”

PE SCURT Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană redeschid treptat afacerile și instituțiile. 143 de beneficiari și angajați ai internatului psihoneurologic...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031