Connect with us

Partidul Democrat din Moldova

Primăria Ștefănești despre „Drumuri bune pentru Moldova”: „Au venit, au turnat asfalt, dar nu ne-au întrebat”

Publicat

pe

Drumul din satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, a fost „reparat” din banii contribuabililor, în cadrul faimosului proiect al Partidului Democrat din Moldova „Drumuri bune pentru Moldova”. Totuși, înainte de a fi „reparat”, carosabilul era practicabil, în timp ce alte drumuri din localitate au nevoie, într-adevăr, de reparație capitală.

Drumul local care leagă orașul Ștefan Vodă de satele Ștefănești și Volintiri a fost acoperit cu un strat de asfalt. Porțiunea de 1,08 km a costat puțin mai mult de un milion și jumătate de lei.

Potrivit primarei satului Ștefănești, Ersilia Qatrawi, primăria avea un proiect tehnic care prevede scurgeri, trotuare și altele pentru întreg drumul de la Ștefan Vodă până la Volintiri. „Pe mine nici nu m-a întrebat nimeni. Absolut. Au venit și au turnat. De fapt, s-a spus din start că înainte ca drumurile să fie reparate, trebuie să fie consultate administrațiile publice locale. Așa spune la TV, nu? Ne-au chemat direct la lansare”, explică primara.

Volintiri: „Ne-au mânjit ochii cu niște щебёнка, de parcă nu suntem oameni”

Primara și-ar fi dorit măcar un drum din sat, distrus total, să fie reparat până la varianta albă. Totuși, administrația publică raională a luat altă decizie. „Aceștia sunt, de fapt, banii din bugetul de stat, din impozite. Nu sunt banii unui partid sau a unui donator. Sunt banii noștri”, a menționat funcționara.

Primară la activ: „Nu pot fi taxată, dacă sunt corectă”

Conform deciziei Consiliului Raional Ștefan Vodă din 14 aprilie 2017, s-a dispus reparația selectivă cu piatră spartă a 850 de metri ai drumului Ștefan Vodă – Ștefănești – Volintiri – Alava. Conform următoarei decizii din martie 2018, Consiliul a dispus, la fel, reparația selectivă cu piatră spartă a 660 de metri ai aceluiași drum.

Totuși, nu există o decizie a Consiliului Raional Ștefan Vodă prin care să fie dispusă asfaltarea porțiunii respective de drum. 

Iar drumul a fost reparat la dorința președintelui raionului Ștefan Vodă Nicolae Molozea și a cetățenilor, așa cum a declarat funcționarul. „Noi am decis să facem, am consultat câțiva cetățeni din sat și am decis să facem drumul cela care cu adevărat era problematic în localitate”, a argumentat funcționarul, menționând că proiectul „Drumuri pentru Moldova” prevede reparația drumurilor doar cu asfalt.

„Noi am făcut și oamenii mulțumesc, numai primara din Ștefănești nu mulțumește. […] Nu am tras de mânecă nici un primar și nu i-am tras în partid. Doar i-am ajutat, i-am susținut și am conlucrat și dumnealor au decis să se alăture echipei noastre. […] Lucrurile din Ștefan Vodă nu le politizez. Pentru mine este important să ajut cetățenii și să fiu alături de ei și de primari. […] De ce cei 20 de primari din 23 sunt în echipă și alături de mine… și din alte partide?! Avem o conlucrare strânsă. Nu trebuie să mă învinuiască…”, a declarat președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, membru PDM.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, din banii contribuabililor, s-au cheltuit 39,7 milioane de lei pentru 26 km de drum din raionul Ștefan Vodă.

Partidul Democrat din Moldova

Biserica din Trușeni, platformă electorală pentru Constantin Țuțu

Publicat

pe

Izul electoral al activității deputatului Constantin Țuțu este tot mai puternic în circumscripția uninominală nr. 33, mun. Chișinău. În această circumscripție se includ localitățile: Trușeni, Sângera, Durlești, Codru, Băcioi.

Ieri, deputatul a fost prezent la slujba de duminică în biserica din comuna Trușeni. Potrivit enoriașilor, Țuțu a fost prezent aproximativ 20 de minute, timp în care a fost lăudat de către parohul bisericii, Andrei Secrii.

„Părintele a zis despre deputatul Constantin Țuțu că este băiat bun, că face mult pentru Trușeni, că ajută primarul. Primarul era prezent și el la slujbă”, a menționat un locuitor al satului în grupul localității pe facebook.

De asemenea, drumurile din localitate au fost reparate din banii contribuabililor, iar Primăria Municipiului Chișinău, la insistența și nenumăratele proteste ale oamenilor, a deschis o nouă rută de troleibuz. Totuși, deputatul Țuțu își atribuie aceste merite. „Mă voi asigura ca drumul să fie reparat complet și de asemenea vom aduce în suburbie și primele troleibuze fără fir”, menționează deputatul.

Mă aflu acum împreună cu viceprimarul comunei Trușeni, Victor Masleaev, pe strada 27 August, care reprezintă și…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Vrijdag 2 november 2018

Cum deputatul își face publicitate în celelalte suburbii

Durlești:

Oameni de valoare și cu demnitate. Sunt mândru să vă spun ca am trăit astăzi o experiență impresionantă cu acest grup de…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Zaterdag 3 november 2018

Băcioi:

Dragi prieteni, am plăcerea să vă anunț că drumul de acces spre comuna noastră dragă, Băcioi, deja se repară. Mulțumesc…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Dinsdag 30 oktober 2018

Sângera:

Am fost tot campionatul alături de ei și evident că nu puteam lipsi astăzi, în finală. Felicitări băieților din Sângera…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Zondag 28 oktober 2018

Codru:

Am felicitat-o astăzi pe doamna Directoare, Tatiana Cobzac, precum și întreg colectivul de profesori, cu ocazia…

Geplaatst door Țuțu Constantin op Donderdag 1 november 2018

În cadrul sistemului de vot mixt, 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 vor fi aleși în circumscripțiile uninominale.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Vlad Plahotniuc: Niciun bugetar nu va mai primi salariu mai mic de 2 000 de lei. Peste 150 mii de bugetari vor avea majorări de salarii

Publicat

pe

De către

Peste 150 mii de bugetari vor avea majorări de salarii de la 1 decembrie 2018. Astfel salariile mai multor categorii de bugetari vor crește de la 20 la 90 la sută, a anunțat astăzi liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc la briefingul săptămânal al formațiunii.

Printre cei vizați de reforma salarizării sunt bugetarii din educație, sănătate, asistența socială, autoritățile publice locale.

Datorită reformei, potrivit lui Vlad Plahotniuc, niciun bugetar să va mai primi salariu mai mic de 2.000 de lei.

„Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor crește cu 20, cu 50, iar pentru unii chiar şi cu 90 de procente, ceea ce este o creștere de salarii fără precedent în Republica Moldova.

Această reformă rezolvă o problemă cronică din sistemul public, unde din totalul celor 200.000 de funcționari, aproximativ 36.000 primesc salarii astăzi sub minimul de existență, sub 2.000 de lei. Datorită reformei, niciun bugetar să va mai primi salariu mai mic de 2.000 de lei”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a mai spus că, potrivit acestei reforme, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile la bugetari.

Mai multe detalii despre categoriile de bugetari și valoarea majorării salariale, conform reformei, vor fi oferite de Guvern în zilele următoare.

Citește mai departe

Partidul Democrat din Moldova

Simpatizanții PD ar fi aduși organizat la Chișinău cu microbuzele / VIDEO

Publicat

pe

Pe rețelele sociale au fost publicate filmulețe, dovadă că oamenii sunt aduși organizat la evenimentul organizat astăzi de Partidul Democrat.

Într-un video publicat de vicepreședintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, se menționează că sunt zeci de microbuze și autobuze la ieșirile orașelor Orhei și Cimișlia care duc oamenii la Chișinău.

Прямо сейчас: окраина Чимишлии. Это все что Демпартия собрала в Гагаузии. Везут людей в Кишинёв как везли в Сибирь в 1947.

Geplaatst door Ilian Casu op Zaterdag 20 oktober 2018

Orhei. Sor trimite și el zeci de autobuze la marea manipulare naționala. Binom devine trinom. Chiar suntem noi turma ce merge la abator?

Geplaatst door Viorel Cibotaru op Zaterdag 20 oktober 2018

Mesaj primit de la un student

Geplaatst door Curaj.TV op Zaterdag 20 oktober 2018

De asemenea, unii dintre ei deja au ajuns la Chișinău. Spre exemplu, scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” este plin. Câteva sute de oameni așteaptă cu drapele ora 11:00.

"Simpatizanți" PD in scuarul liceului Gh. Asachi.Acum merg cu flagurile spre PMAN

Geplaatst door Sergiu Bejenari op Zondag 21 oktober 2018

Potrivit PDM, astăzi se organizează un eveniment politic la care vor participa membri şi simpatizanţi ai partidului din toată ţara.

Un simpatizant PD cu un trandafir în mână și în stare de ebrietate își arată dragostea de dimineață. Poliția l-o dus la culcare.

Geplaatst door Sergiu Bejenari op Zondag 21 oktober 2018

„Adunarea Naţională PDM – Pentru Moldova se va desfăşura în Piaţă Marii Adunări Naţionale şi are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani”, comunică partidul.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social4 ore în urmă

Două gimnazii din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei

Două gimnazii din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”.  Asistența...

Politică4 ore în urmă

Andrian Candu: Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon

„Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon, exercitând interimatul pentru semnarea a 5 legi...

Politică5 ore în urmă

Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi

Președintele Parlamentului Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării pentru semnarea a cinci legi, conform deciziei de...

Politică6 ore în urmă

Ion Chicu, învestit în funcția de ministru al Finanțelor

Ion Chicu a depus astăzi jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor. Aceasta după ce candidatul PDM împreună...

Externe6 ore în urmă

Un fost poliţist rus, condamnat la închisoare pe viaţă. A fost găsit vinovat de uciderea a 78 de femei

Un fost poliţist rus, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis 22 de femei, a...

Politică8 ore în urmă

Igor Dodon: După alegerile parlamentare, toate aceste legi vor fi anulate

Președintele Igor Dodon susține că decizia de astăzi a Curții Constituționale survine după ce a refuzat să semneze „un pachet...

Cultură10 ore în urmă

Experţii au analizat cântecele de Crăciun aflate pe primul loc în topuri. Care este melodia perfectă

Experţii de la Ostereo au analizat fiecare cântec de Crăciun care s-a aflat în ultimii 50 de ani pe primul...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com