Persoanele social vulnerabile din Chișinău pot beneficia de o masă gratuită pe zi, în cadrul cantinelor sociale

Persoanele social vulnerabile din Chișinău pot beneficia de o masă gratuită pe zi, în cadrul cantinelor sociale. Cuantumul alocației zilnice de hrană pentru beneficiarii cantinelor sociale în anul curent va fi de 28 lei (fără TVA) pentru fiecare persoană.

Consiliul municipal Chişinău a aprobat recent un nou Regulament cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului de alimentare cu prânzuri pentru persoanele socialmente vulnerabile din municipiul Chișinău.

Pot beneficia de prânzuri gratuite următoarele categorii de cetăţeni:

a) persoanele socialmente vulnerabile, ale căror venituri lunare nu depășesc suma de 3000 lei;
b) pensionarii după limita de vârstă și persoanele cu dizabilități, a căror pensie este mai mică de 3000 lei;
c) persoanele fără domiciliu, fără susținători legali, fără venituri sau cu venituri mici;
d) familiile cu mulți copii, monoparentale și din alte familii considerate socialmente vulnerabile în baza anchetei sociale întocmite de Direcțiile asistență socială etc.

Pentru a beneficia de prânz gratuit, solicitanţii vor depune în adresa Direcţiilor asistenţă socială de sector o cerere, însoţită de următoarele acte:

a) actul de identitate;
b) legitimația de pensionar, cu indicarea mărimii pensiei;
c) certificatul de divorț, după caz;
d) certificatul de salariu de la locul de muncă cu indicarea mărimii salariului net, după caz;
e) ancheta socială.

Listele beneficiarilor Serviciului de alimentare cu prânzuri se vor perfecta lunar, până la data de 25 a lunii curente.

De menţionat că unele persoane socialmente vulnerabile care din motive obiective nu se pot deplasa la sediul cantinei sociale vor beneficia de livrarea gratuită la domiciliu a hranei.

Numărul estimativ de beneficiari ai Serviciului de alimentare cu prânzuri este de 1200 persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.