Persoanele fără loc de trai stabil pot beneficia de adăpost şi mâncare caldă la Centrul de găzduire și orientare din capitală

În perioada rece a anului, între 1 noiembrie – 31 martie, persoanele fără un loc stabil de trai sau care vagabondează pe străzile oraşului pot benefica de adăpost și hrană caldă, adresându-se la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2.

Autoritățile administrației publice locale a municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze la asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău, la următoarele numere de telefon: 022-354-038 sau 022-354-039.

De asemenea,municipalitatea face apel către locuitorii Chişinăului să apeleze Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă „112″, atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.

Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane.

În perioada rece a anului, 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop.

În prezent, la Centru sunt adăpostite zilnic circa 30 persoane, care se află acolo atât pe timp de noapte, cât și ziua, fiind asigurate cu hrană de 3 ori pe zi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.