Pădurea fantomelor şi fenomenelor paranormale

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Nu departe de oraşul românesc Cluj-Napoca se află o pădure care produce fiori. Toţi cei care au călcat pe pământul pădurii au susţinut în cor că s-au simţit urmăriţi de cineva, că au simţit prezenţa a acelui (acelor) cineva, pe care însă nu-i vedeau.

Pădurea Hoia-Baciu, căci anume despre ea este vorba, este considerat cel mai misterios loc din România. Fotografiile pe care sunt surprinse diverse forme strălucitoare de diferite forme, mărimi şi culori, au făcut înconjurul lumii.

Pădurea a devenit cu adevărat vestită în anul 1968, când un tehnician-militar Emil Barnea, aflându-se în pădure cu câţiva prieteni pentru a petrece un sfârşit de săptămână, a observat un obiect zburător care survola pădurea. A reuşit să imortalizeze momentul într-o fotografie, care a fost cercetată de vestiţi ufologi români, dar şi străini, menţionând faptul că este autentică. Poza a fost categorisită ca fiind „cea mai clară imagine a unui OZN fotografiat în România” şi „unul dintre cele mai bune imagini cu OZN fotografiat vreodată în lume”.

Pădurea continuă să fascineze datorită relatărilor martorilor oculari, care declară că în pădure se pot observa senzaţii fizice destul de stranii, observaţii de lumini de forme şi culori diverse, umbre ciudate, voci şi chipuri umane.

Cercetătorul Adrian Pătruţ din Cluj-Napoca şi-a dedicat o bună parte din cercetările sale fenomenelor paranormale din Pădurea Hoia-Baciu. Conform materialelor strânse în zeci de ani de cercetare, apariţiile fac parte dintr-un spectru larg al manifestărilor paranormale, ceea ce face dificilă încadrarea lor într-un singur subgen al fenomenologiei necunoscutului.

În primul rând pădurea este faimoasă prin apariţiile sale, material sau imateriale. Majoritatea sunt invizibile ochiului dar sunt surprinse de camerele de filmat şi foto. În al doilea rând pădurea este considerată ca fiind locul unde sunt porţi de trecere în alte planuri. Astfel dă porţi fiind mai multe în pădure, iar când cineva trece întâmplător prin dreptul zonelor active se pomenesc cu arsuri pe piele, roşeaţă, iritaţii, dureri de cap, anxietate, stări de leşin.
Pădurea mai este locul survolărilor active a OZN-urilor, apariţii ale acestora fiind des surprinse în fotografii.
Într-un interviu,specialistul Adrian Pătruţ, declară că fiecare dintre cei veniţi în pădure surprind cadre cu ceea ce îi interesează în mod deosebit. Adică, ufologii fac fotografii cu OZN, ezotericii cu apariţii umanoide şi capuri de oameni decedaţi, iar scepticii nu au observat nimic deosebit.

Să fie oare toate acestea rezultatul imaginaţiei bogate a celora care au vizitat pădurea sau să fie adevărat? Răspunsul rămâne o enigmă de elucidat.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.