Oamenii de succes care au eșuat înainte să se ridice

PE SCURT

De câte ori te-ai ciocnit de obstacole care te făceau să crezi că nu vei mai reuși niciodată? Erai dezamăgit și nu mai voiai să faci altceva? Această stare a fost trăită de mai mulți oameni de succes care au eșuat, însă nu au lăsat mâinile în jos, au acționat, au reușit și au devenit populari și cunoscuți de lumea întreagă, relatează self-made.io.

Despre succesul, insuccesul, dezamăgirile și revenirea pe scena vieții și a afacerilor aflăm de la JK Rowling, Bill Gates, The Beatles, 50 Cent etc.

PE LUNG

Ideile lui Howard Schultz au fost respinse de către 217 de investitori

Magnatul de afaceri, care a fondat compania Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, era cât pe ce să renunțe la ideea lui din cauza lipsei de investitori. Howard Schultz a deschis o cafenea drăguță, cu cafea delicioasă în Seattle. Oamenii au îndrăgit acest loc și produsele de acolo, însă, investitorii nu voiau să dezvolte și lărgească această afacere. Astfel, Schultz a decis să cumpere compania Starbucks, dar pentru aceasta avea nevoie de o sumă mare de bani. A bătut la ușile a zeci de investitori, însă, nimeni nu credea în planul lui Schultz. Dar acest lucru nu l-a oprit pe tânăr. „Trebuie să ai o credință extraordinară în ceea ce faci și doar să perseverezi”, spunea el. Între 1998 și 2008, Starbucks a ajuns de la 1.886 de cafenele la 16.680. La sfârșitul anului 2017, compania deținea peste 27.300 de magazine în 75 de țări.

Prima întreprindere a Elizabeth Arden a eșuat

Elizabeth Arden este numele care reprezintă imperiul de produse cosmetice la nivel mondial, cu vânzări de peste un miliard de dolari anual. Cu toate acestea, femeia din spatele mărcii, Florence Nightingale Graham, cunoscută ca Elizabeth Arden, a eșuat în prima sa afacere după numai șase luni. Însă, acest lucru nu a oprit-o. A plecat în Franța unde a aflat despre cele mai noi tehnici de înfrumusețare și cosmetice folosite în saloanele de acolo. Iar când a revenit în New York, a început afacerea care a prosperat. Ea a fost cea care a făcut ca machiajul să fie accesibil pentru persoanele din afara claselor superioare.

Viața JK Rowling a fost marcată de eșec

Renumita autoare a seriei de cărți despre Harry Potter, JK Rowling, a fost respinsă de la Universitatea Oxford înainte de a se înscrie la Exeter. După o copilărie zbuciumată, cu o mamă bolnavă și o relație complicată cu tatăl ei, nu a putut găsi un loc de muncă sau o relație stabilă. Când s-a căsătorit, a suferit abuzuri fizice din partea soțului. Ideea cu Harry Potter i-a venit în 1990, când avea 25 de ani, dar trei ani mai târziu, completase doar trei capitole. A trecut printr-o perioadă dificilă, când nu mai credea că o să-și revină. Sora a încurajat-o să scrie o carte: Harry Potter și Piatra Vrăjitorului. Manuscrisul a fost respins de 12 edituri, înainte ca o mică editură din Londra să-i ofere un avans de 1500 de lire sterline în 1997. Șapte ani mai târziu, a fost prima scriitoare care a devenit miliardară.

Prima companie de software a lui Bill Gates a eșuat înainte să înceapă

Bill Gates, fondatorul Microsoft și partenerul de afaceri Paul Allen, au demonstrat de la o vârstă fragedă un spirit antreprenorial. Când avea 17 ani, el și Paul au conceput software pe care intenționau să-l transforme într-o afacere numită Traf-o-Data. Software-ul trebuia să analizeze datele despre traficul auto și să genereze automat rezultatele. Însă, când urma să-l prezinte, programul nu a funcționat. Câțiva ani mai târziu, Bill renunță la studiile de la Harvard și își creează propria afacere care a revoluționat lumea – Microsoft.

Jim Carrey a trăit într-o autoutilitară (autovehicul pentru transportarea unei cantități mici de mărfuri)

Jim Carrey s-a născut într-o sărăcie atât de severă, încât în liceu, el a trebuit să lucreze consilier în ture de opt ore. El și familia sa locuiau într-o autoutilitară VW pentru că nu aveau destui bani pentru a închiria o casă. După liceu, Carrey s-a mutat la Hollywood, unde a jucat câteva roluri mici. Când avea 32 de ani, a devenit vedeta filmului Ace Ventura, rolul care l-a propulsat spre succes și faimă.

Albert Einstein a fost cel mai prost elev din școală

Atunci când li se cere să se gândească la cea mai strălucitoare minte care a trăit vreodată, cei mai mulți oameni își vor aminti de Albert Einstein. Dar autorul teoriilor despre relativitatea generală și relativitatea specială nu a vorbit până la patru ani. Profesorii săi l-au etichetat drept elev fără speranță, iar când avea 16 ani, nu a reușit să susțină examenul la Școala Politehnică Federală Elvețiană. Einstein cu greu a absolvit universitatea. Albert Einstein a devenit vânzător de asigurări, iar apoi funcționar la un birou de brevete înainte ca teoriile sale despre relativitate l-au determinat să obțină Premiul Nobel pentru fizică în 1921.

Emily Dickinson a fost necunoscută în timpul vieții

Emily Dickinson este una dintre cele mai cunoscute poete din istoria americană, însă în timpul vieții sale, doar 12 dintre poeziile ei au fost publicate. După moartea sa, sora ei a descoperit peste 1800 de poezii pe care Emily le scrisese. Multe dintre ele erau despre subiecte controversate, cum ar fi moartea. Cu toate acestea, sora ei le-a recunoscut strălucirea și le-a publicat.

Curtis Jackson a crescut în sărăcie

Curtis Jackson, care a devenit cunoscut ca 50 Cent, a crescut într-o sărăcie cumplită. Mama lui era traficantă de droguri, iar după ce a murit, micul Jackson, în vârstă de 12 ani, a început să consume droguri. El a fost condamnat la 3 – 9 ani pentru deținere de droguri și armă de foc, dar a ieșit de acolo după șase luni. În 2000, Jackson a fost împușcat de nouă ori. În timp ce-și revenea, a semnat un acord cu Columbia Records, dar acea tranzacție s-a întors spre sud când a înregistrat melodia „Ghetto Coran”. S-a dus în Canada să înregistreze acolo, timp în care a cântat împreună cu Eminem și Dr. Dre. A devenit unul dintre cei mai de succes rapperi din istorie.

Stephen King a păstrat scrisorile de respingere

Când avea 14 ani, Stephen King primise atât de multe scrisori de respingere, încât dulapul pe care și-l instalase în perete s-a răsturnat din cauza greutății. Acest lucru, însă, nu l-a oprit. El a continuat să scrie după facultate, dar cu greu își găsea un loc de muncă. La început, când a scris Carrie, era atât de dezamăgit de rezultat, încât a aruncat manuscrisul în coșul de gunoi. Soția sa a preluat manuscrisul și l-a îndemnat să-l completeze. Acesta a fost respins de 30 de editori înainte ca Doubleday să-i ofere un avans de 2500 de dolari SUA. De atunci a devenit unul dintre cei mai cunoscuți autori din istorie.

Membrilor The Beatles li s-a spus că nu vor reuși niciodată

Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon și George Harrison au mers printr-o furtună puternică, în noaptea de Revelion, în 1961, pentru a înregistra câteva piese la Decca Studio de înregistrare. Cei de acolo le-au spus că nu vor reuși niciodată și oamenii nu-i vor asculta. După cinci luni, The Beatles a semnat cu Parlophone Records și a lansat primul dintre multe hituri în acel an, „Love Me Do”. Astăzi, The Beatles rămâne una dintre cele mai cunoscute și iubite trupe și un simbol cultural al anilor ’60.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.