Connect with us

Politică

Oamenii de la Nistru nu cedează (VIDEO)

Deşi ieri, 10 ianuarie, administraţia ilegală din stânga Nistrului a instalat din nou blocurile de beton, astăzi au fost eliminate, în urma sedinţei Comisiei Unificate de Control. « Asistăm la un adevărat joc, seara sunt scoase blocurile de beton de către Chişinău, a doua zi le reinstalează cei de la Tiraspol şi tot aşa. Îşi bat joc de oamenii din aceste localităţi », ne-a spus unul dintre protestatari.

Publicat

pe

 Chişinău/ Moldova.ORG/ — Protestele de la Vadul lui Vodă au continuat şi astăzi, 11 ianuarie. Peste 500 de locuitori ai satelor de pe malul Nistrului au cerut eliminarea posturilor de menţinere a păcii de pe teritoriul Republicii Moldova.

Deşi ieri, 10 ianuarie, administraţia ilegală din stânga Nistrului a instalat din nou blocurile de beton, astăzi au fost eliminate, în urma sedinţei Comisiei Unificate de Control. «Asistăm la un adevărat joc, seara sunt scoase blocurile de beton de către Chişinău, a doua zi le reinstalează cei de la Tiraspol şi tot aşa. Îşi bat joc de oamenii din aceste localităţi», ne-a spus unul dintre protestatari.

După două ore de protest în locul unde a fost împuşcat mortal Vadim Pisari, participanţii au traversat podul şi au continuat să protesteze în faţa postului trilateral de pacificare nr.9 din Vadul lui Vodă din partea dreaptă a Nistrului. Participanţii la protest au menţionat că cer eliminarea posturilor de pacificatori, nu doar a blocurilor de beton din preajma acestora. 

« Cetăţenii moldoveni din stânga Nistrului au ţinut piept în aceşti 20 de ani tuturor provocărilor, au luptat pentru integritatea Republicii Moldova. Am luptat ca aici, pe Nistru, să nu fie instalat un hotar administrativ şi vom continua să luptăm, dar vrem să fim respectaţi la rândul nostru. Scoaterea acestor blocuri de beton nu rezolvă nimic, noi nu avem nevoie de oameni înarmaţi în zona, vrem să circulăm liber la Dubăsari, Tiraspol, Grigoriopol, Tighina », a declarat Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari.

Câţiva protestatari au rupt indicatoarele din preajma postului de menţinere a păcii, dar au fost opriţi de poliţişti.
Amintim că protestatarii s-au adunat de mai multe ori la Vadul lui Vodă pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de prezenţa soldaţilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova. La protestul de luni, 9 ianuarie, aceştia au convenit să mai acorde Guvernului şi Comisiei Unificate de Control încă 2 zile pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei care există de 20 de ani.


 

 

 

Citește mai departe
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Politică

Campania ACUM Vin’ acasă. Andrei Năstase și Maia Sandu vor merge în mai multe localități din țară

Publicat

pe

De către

Lderii și membrii viitorului bloc ACUM, format din PPDA și PAS, au lansat astăzi campania națională ACUM Vin’ acasă.

Aceasta se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și președinta PAS, Maia Sandu, alături de echipele celor două partide, vor avea întâlniri cu cetățenii, pentru a le transmite mesajele și angajamentele ACUM.

„E timpul să schimbăm starea de lucruri, e timpul să oferim cetățenilor o viață bună acasă și posibilitatea de a rămâne în Moldova alături de cei dragi. „Vino acasă!” este îndemnul nostru pentru toți cei care pot da o mână de ajutor și se pot implica în campania electorală din următoarea perioadă”, se arată într-un mesaj al Mișcării de Rezistență ACUM.

Campania ACUM Vin’ acasă a început astăzi la Cahul și va continua la Cantemir și Leova, iar în zilele următoare – la Cimișlia, Ștefan Vodă, Căușeni, Comrat, Hâncești, Anenii Noi, Ialoveni, Criuleni, Orhei, Strășeni, Nisporeni, Călărași, Ungheni, Telenești, Rezina, Florești, Bălți, Sângerei, Glodeni, Fălești, Râșcani, Drochia, Dondușeni, Soroca, Edineț, Briceni.

„Aceste alegeri parlamentare sunt decisive – sunt punctul de cotitură pentru Moldova. Fie dăm jos regimul și pornim schimbarea adevărată, fie ne cufundăm tot mai mult în sărăcie și deznădejde. Minciunile promovate zi de zi pot fi combătute dacă noi toți am contribui la transmiterea adevărului”, se mai arată în mesajul transmis presei.

Citește mai departe

Politică

PDM propune reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, iar cetățenii să aibă posibilitatea de a retrage mandatele deputaților

Publicat

pe

De către

PDM propune reducerea numărului de deputați de la 101 la 61. De asemenea, formațiunea propunere posibilitatea retragerii mandatelor deputaților de către cetățeni, atunci când ei vor considera că aleșii nu-i mai reprezintă.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii.

În ceea ce privește prima propunere, Vlad Plahotniuc a menționat că reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 va genera o optimizare a Parlamentului.

„La fel ca și în cazul reformei puterii executive, când s-a redus numărul ministerelor și s-au eliminat mai multe instituții, credem că un Parlament optimizat, bine structurat și organizat va deveni mult mai eficient, deputații vor fi mai responsabili, iar activitatea lor va fi mai ușor de supravegheat de către societate”, a declarat Vlad Plahotniuc.

A doua propunere a Partidului Democrat vizează „controlul cetățenilor asupra deputaților”.

Potrivit lui Plahotniuc, cetățenii vor putea să retragă mandatele deputaților, „atunci când aceștia i-au dezamăgit când nu-i mai reprezintă în mod corect”.

Vlad Plahotniuc a declarat că PDM intenționează să supună aceste chestiuni referendumului, care urmează să aibă loc odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Formațiunea va pregăti o inițiativă de organizare și organizare a unui referendum consultativ privind cele două chestiuni.

„Odată cu desfășurarea alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, apare un moment oportun pentru desfășurarea unui astfel de referendum concomitent cu scrutinul parlamentar, fără să cheltuim bani suplimentari și având certitudinea unei prezențe înalte la urne”, a spus președintele PDM.

Citește mai departe

Politică

PL solicită dedicarea unei ore de dirigenție Centenarului Marii Uniri

Publicat

pe

De către

Președintele fracțiunii PL din CMC Ion Cebanu a solicitat, printr-o interpelare adresată Direcției învățământ a mun. Chișinău, ca cel puțin o oră de dirigenție, în luna decembrie, în instituțiile de învățământ din Chișinău să fie dedicată Centenarului Marii Uniri.

„Nu poate trece Centenarul și cei de la Primăria Chișinău să se facă că plouă”, a menționat consilierul municipal pe pagina sa de Facebook.

De notat că cu o solicitare identică liberalii au venit și la începutul anului școlar , însă autoritățile nu au dat curs acesteia.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com