Oamenii de la Nistru nu cedează (VIDEO)

 Chişinău/ Moldova.ORG/ — Protestele de la Vadul lui Vodă au continuat şi astăzi, 11 ianuarie. Peste 500 de locuitori ai satelor de pe malul Nistrului au cerut eliminarea posturilor de menţinere a păcii de pe teritoriul Republicii Moldova.

Deşi ieri, 10 ianuarie, administraţia ilegală din stânga Nistrului a instalat din nou blocurile de beton, astăzi au fost eliminate, în urma sedinţei Comisiei Unificate de Control. «Asistăm la un adevărat joc, seara sunt scoase blocurile de beton de către Chişinău, a doua zi le reinstalează cei de la Tiraspol şi tot aşa. Îşi bat joc de oamenii din aceste localităţi», ne-a spus unul dintre protestatari.

După două ore de protest în locul unde a fost împuşcat mortal Vadim Pisari, participanţii au traversat podul şi au continuat să protesteze în faţa postului trilateral de pacificare nr.9 din Vadul lui Vodă din partea dreaptă a Nistrului. Participanţii la protest au menţionat că cer eliminarea posturilor de pacificatori, nu doar a blocurilor de beton din preajma acestora. 

« Cetăţenii moldoveni din stânga Nistrului au ţinut piept în aceşti 20 de ani tuturor provocărilor, au luptat pentru integritatea Republicii Moldova. Am luptat ca aici, pe Nistru, să nu fie instalat un hotar administrativ şi vom continua să luptăm, dar vrem să fim respectaţi la rândul nostru. Scoaterea acestor blocuri de beton nu rezolvă nimic, noi nu avem nevoie de oameni înarmaţi în zona, vrem să circulăm liber la Dubăsari, Tiraspol, Grigoriopol, Tighina », a declarat Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari.

Câţiva protestatari au rupt indicatoarele din preajma postului de menţinere a păcii, dar au fost opriţi de poliţişti.
Amintim că protestatarii s-au adunat de mai multe ori la Vadul lui Vodă pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de prezenţa soldaţilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova. La protestul de luni, 9 ianuarie, aceştia au convenit să mai acorde Guvernului şi Comisiei Unificate de Control încă 2 zile pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea problemei care există de 20 de ani.


 

 

 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.