De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Nu vreţi să încercaţi un alt fel de turism? De exemplu turismul la altitudine, ceea ce înseamnă un turism la înălţimea zborului de pasăre – zbor cu parapanta. Să te simţi mai mare ca munţii, mai aproape de nori şi uşooor….ce poate fi mai frumos.
Parcul Naţional Munţii Măcinului din Dobrogea, România, este un loc special pentru iubitorii zborului cu parapanta, fiindcă ”Zborurile cu parapanta se pot desfăşura foarte bine pentru că există un culoar pe care se găsesc curenţi ascendenţi, astfel încât începătorii sunt în siguranţă cu acest aparat uşor de zbor”, mai precizează domnul Viorel Roşca, directorul administraţiei parcului.
Acest colţişor de rai are, pe an ce trece, o popularitate crescândă în rândul străinilor, care vin să-şi încerce parapanta anume aici.
Parcul Naţional Munţii Măcinului reprezintă cea mai veche formaţiune geologică din ţară. Munţii Măcinului sunt cei mai vechi munţi din România, ei sunt rezultatul orogenezei Hercinice. În Munţii Măcinului, altitudinea variază de la 7 la 467 m, cu pante abrupte şi diferenţe mari de altitudine pe o distanţă mică.
Este unicul parc naţional din România ce protejează suprafeţe importante de vegetaţie stepică, reprezentată aici prin stepa pontico-balcanică, acest tip de vegetaţie fiind foarte rar la nivel european. Unul din principalele argument pentru constituirea Parcului National îl constituie numărul foarte ridicat de specii de plante ameninţate cu dispariţia din care multe sunt întâlnite în România doar în Dobrogea.
Peisajul domol al Munţilor Măcinului nu prea înalţi este perfect pentru zborul cu parapanta, iar de sus poţi admira în voie flora şi fauna bogată a acestui par naţional deosebit de frumos.
Pentru cei care nu au zburat niciodată, există o posibilitate de zbor cu instructorul de zbor, care este foarte sigur.
Fluxul de adrenalină care-ţi cucereşte tot organismul din moment ce ai desprins picioarele de pământ nu poate fi comparat cu nimic şi nu poate fi descris în cuvinte, el trebuie simţit.