Mitropolia Moldovei organizează Marșul Familiei

Mitropolia Moldovei a anunțat că va organiza pe 12 mai Marșul Familiei – “procesiune pașnică pentru susținerea familiei tradiționale”.  Acțiunea va începe sâmbătă la ora 10.00 în fața Mănăstirii Ciuflea și va culmina la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul capitalei,

“Biserica Ortodoxă din Republica Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor”, se arată în mesajul Mitropoliei..

Potrivit organizatorilor, anume familia tradițională oglindește învățătura de Credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

“Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, se mai arată în mesajul BO.

La eveniment vor participa enoriașii, în frunte cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, aceasta urmând a fi o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul, pentru ca “să fie apărate cele mai sfinte valori ale noastre, care trebuie păstrate și transmise nealterate generațiilor în devenire”.

De notat că Mitropolia Mitropolia Moldovei organizează Marșul Familiei cu o săptămâna înainte ca la Chișinău să aibă loc o serie de acțiuni dedicate aniversării a 20 de ani de la fondarea organizației GENDERDOC-M, care includ și Marșul Solidarității, organizat pe 19 mai.

”Totuși pentru persoanele LGBT marșurile sunt un fel de terapie. ”Pride” se traduce din engleză ca „mândrie”, dar aici e vorba de mândrie ca antonim al cuvântului rușine. Atunci când ieși la marș declari că nu îți este rușine că ești așa cum ești. Nu îți este rușine să fii sincer, să fii tu însuți”, a declarat anterior directoarea executivă a GENDERDOC-M, Anastasia Danilova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.