Connect with us
"
"

Social

LIVE TEXT / 102 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Un bărbat a decedat

Publicat

pe

PE SCURT

Ora 16:58: 102 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Toate aceste cazuri sunt cu transmitere locală. Astfel, în total, în Republica Moldova sunt înregistrate 1662 de cazuri COVID-19.

Ora 16:20: Un grup de oameni va fi amendat pentru că au făcut frigărui lângă un iaz.

Ora 14:36: Un bărbat din regiunea transnistreană infectat cu COVID-19 a decedat.

Ora 13:55: Un tânăr înrolat în structurile pseudo-militare din regiunea transnistreană a fost împușcat în cap de către colegul său.

Ora 12:59: Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) a lansat recent un centru de criză pentru drepturile omului în contextul COVID-19. Astfel, oamenii pot să le trimită plângerile, iar avocații Institutului îi vor consulta gratis.

Ora 12:40: Mai mulți asistenți medicali din sectorul Botanica au vorbit despre calitatea rea a unor echipamente de protecție, precum și utilizarea măștilor pe care le folosesc când interacționează cu persoanele infectate cu COVID-19.

Ora 11:01: Asistentul medical care a vorbit de calitatea rea a măștilor de protecție a publicat un nou video. 

Ora 10:42: 165 de pacienți infectați cu COVID-19 se află într-o stare gravă. 94 de persoane s-au tratat, iar alte 30 au decedat. 1273 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore. 730 de moldoveni s-au obligat să achite polița de asigurare medicală timp de 3 zile. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului COVID-19. 

PE LUNG

UPDATE 16:58

Astăzi, 12 aprilie, au fost confirmate alte 102 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre cele 439 de probe procesate. Toate cazurile de infectare sunt cu transmitere locală.

UPDATE 16:20

Un grup de persoane au fost penalizați de către polițiștii din Cahul în timp ce se odihneau și făceau frigărui pe malul unui iaz din apropierea or. Cahul, scrie ziuadeazi.md. Fiecare dintre participanții la „ieșirea la iarbă verde” vor fi penalizați cu câte 22,5 mii lei.

UPDATE 14:36

Un bărbat din regiunea transnistreană, în vârstă de 61 de ani, a decedat astăzi la Spitalul de boli infecțioase din Slobozia. Acesta se afla într-o stare extrem de gravă, scrie novostipmr.com. Acesta mai suferea și de diabet zaharat și pneumonie. În total, în regiunea din stânga Nistrului sunt infectate cu COVID-19 114 persoane.

UPDATE 13:55

Biroul Politici de Reintegrare anunță că ieri, 11 aprilie, un tânăr de 19 ani din regiunea transnistreană și-a pierdut viața. Acesta ar fi fost împușcat în cap de către colegul său, în urma descărcării unui pistol automat. Tânărul a decedat pe loc. „Biroul Politici de Reintegrare solicită organelor de aplicare a legii să investigheze acest incident în regim de urgență și atrage atenția Avocatului poporului și partenerilor internaționali asupra necesității de a monitoriza investigarea acestui caz în regim prioritar”, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a Biroului.

UPDATE 12:59

Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) a lansat recent un centru de criză pentru drepturile omului în contextul COVID-19. Astfel, avocații Institutului consultă gratis sesizările și plângerile recepționate prin intermediul apelurilor telefonice, emailurilor sau adresărilor de pe pagina oficială de Facebook a IDOM parvenite de la oricare persoană care consideră că drepturile sale au fost lezate sau restricționate nejustificat. Reprezentanții IDOM susțin că au primit mai multe plângeri de la persoane internate la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, care s-au plâns fie că au primit o mască de protecție pentru 6 zile, fie că nu a primit niciun medicament în toate cele patru zile de internare. În acest sens, avocații au expediat un demers către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Sănătate Publică prin care au solicitat să intervină în regim de urgență pe marginea cazurilor descrise și să prevină eventuale pericole atât petru viața și sănătatea pacienților, cât și a personalului medical din Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”. Totodată, IDOM a expediat un denunț către Procuratura Generală a RM, Procuratura municipiului Chișinău sediul Rîșcani, Ministerul Afacerilor Interne al RM și Inspectoratul de Poliție Rîșcani prin care a solicitat tragerea la răspundere contravențională și/sau penală a administrației Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” și a personalului medical în cazul constatării încălcării art. 76/1 al Codului Contravențional al RM și/sau art. 215 Cod Penal al RM.

UPDATE 12:40

Mai mulți asistenți medicali din sectorul Botanica susțin spusele tânărului de a urgență care a vorbit despre calitatea rea a măștilor de protecție pentru cei care interacționează persoanele bănuite sau infectate cu COVID-19. „Dorim ca Ministerul Sănătății să întreprindă măsuri urgente referitor la echipamentul de protecție pentru colaboratorii medicali din prima linie”, susțin aceștia în postarea sa.

Colegii de la Botanica se alatura

Geplaatst door Cebotari Eugeniu op Zondag 12 april 2020

UPDATE 11:01

Tânărul care a vorbit ieri, 11 aprilie, despre calitatea rea a măștilor de protecție cu care lucrează angajații sistemului medical, a publicat astăzi un nou video în care anunță că la scurt timp după publicarea video-ului pe rețelele de socializare, asistenții medicali au primit măști de o calitate mai bună. Dacă au putut ieri să aducă, în jurul orei 19:00, noi măști de o calitate mai bună după ce am făcut postarea, înseamnă că este posibilitate, doar trebuie să fie dorință”, a menționat asistentul medical Eugeniu Cebotari care activează în cadrul Asistenței Medicale de Urgență. El spune că a făcut această postare pentru a le demonstra oamenilor că angajații sistemului medical se infectează nu pentru că nu și-ar scoate corect costumele de protecție, ci și pentru că nu au echipamentele necesare de calitate bună, care să-i protejeze. 

Deși video-ul de ieri a fost șters de pe pagina tânărului, acesta susține că nu a fost amenințat de nimeni că ar putea fi concediat.

Geplaatst door Cebotari Eugeniu op Zaterdag 11 april 2020

UPDATE 10:42

În Republica Moldova sunt înregistrate 1560 de cazuri de infectare cu COVID-19. 94 de persoane s-au tratat, iar 30 au decedat. 165 de persoane sunt într-o stare gravă de sănătate, 429 – stare de gravitate medie, iar restul sunt în stare satisfăcătoare. 121 de cazuri din cele înregistrate sunt de import și alte 1439 cu transmitere locală.  78 dintre cei infectați sunt copii, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

În total, au fost confirmate 416  cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 105, asistenţi medicali -145, felceri – 29, paramedici – 1, farmacişti – 8, personal auxiliar – 128 de persoane. Cei mai mulți angajați medicali infectați sunt din cadrul spitalelor raionale și asistența medicală urgentă din Soroca- 109, Ștefan-Vodă- 54, Fălești- 26.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internați 120 de pacienți.  Urmare a ameliorării stării de sănătate, 4 pacienți au fost transferați în această dimineață de la Spitalul Clinic Republican.

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 107 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 32 de maturi și 75 de copii. Directoarea spitalului, Ludmila Bîrca a spus că la instituție nu mai sunt paturi suplimentare pentru pacienți.

În cadrul Spitalul Clinic Republican, sunt internați 31 de pacienți, dintre care 7 sunt conectați la aparate de ventilare, 11 pacienți sunt în stare foarte gravă și 7 sunt în stare gravă.  Pacienții care au o evoluție pozitivă a stării de sănătate, sunt transferați la alte spitale strategice. În total, până la ziua de azi, au fost intubați 23 de pacienți, dintre care 9 au decedat. Din cele 17 cazuri confirmate în rândul personalului medical al Spitalului Clinic Republican, 2 persoane au fost deja externate, iar ceilalți sunt în stare bună.

Toți pacienții,  la care primul rezultat după tratament este negativ, vor continua tratamentul acasă, iar în cazul în care persoanele nu vor avea condiții pentru autoizolare la domiciliu, vor fi referiți către sanatoriul „Constructorul”, instituit ca centru COVID-19. În cadrul instituției medicale vor fi internați și pacienți cu forme ușoare de COVID-19.

De asemenea, este activat Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” , care va fi  implicat în tratarea copiilor infectați.

1273 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore. 730 de moldoveni s-au obligat să achite polița de asigurare medicală timp de 3 zile. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului COVID-19. Poliția de frontieră anunță ce trebuie să facă persoanele care vor să treacă frontiera de stat.

Ieri, 11 aprilie, 180 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Fedrația Rusă în Republica Moldova, cu zborul charter Moscova – Chișinău, autorizat de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că în perioada 21 martie – 11 aprilie, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova și autorităților competente din țara noastră au revenit 1166 de cetățeni. Au mai rămas alți circa 3000 de moldoveni care au depus cererea de a reveni acasă.

Informarea despre situația din țară privind răspândirea virusului COVID-19 se face nestructurat în Republica Moldova, susțin autorii unei note analitice elaborate Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Potrivit lor, mai mulți actori: ministră, premier și președinte prezintă unele informații în același timp, care au adesea unele scăpări, ceea ce-i nedumerește pe oameni. De asemenea, autorii notei susțin că președintele Igor Dodon se implică în luarea unor decizii, ceea ce este împotriva Constituției.

Jurnalistă și omul cu frumosul, cărțile și dulciurile. Toate animalele sunt prietenii ei. Scrie ușor despre subiecte grele și face fotografii pe care o să le vindem cu mulți bani cândva.

Social

Pandemia în Italia: „Cu toții a trebuit să învățăm o lecție”

Publicat

pe

De către

Acuzată că a reacționat prea târziu, că a permis răspândirea virusului COVID-19 prin întreaga Europă, după cinci luni de luptă cu coronavirus, se pare că Italia reușește să iasă la lumină, iar numărul zilnic de  infectați devine tot mai mic. 

Primele cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Italia la sfârșitul lunii februarie. În doar câteva zile, numărul celor infectați a depășit câteva mii, în pofida faptului că Italia a fost țara care a impus cele mai dure restricții, dar prea târziu, spuneau oamenii, afirmând că autoritățile italiene au avut momente de ezitare, când era foarte important să acționeze. Astfel, Italia a devenit în mai puțin de o lună epicentrul pandemiei, depășind China.

Totuși, pe termen lung restricțiile au adus rezultate bune. „Perioada aceasta de aproximativ două luni de izolare a fost benefică pentru noi și pentru cei din jur și asta se vede după numărul tot mai mic de infectați”, spune Nata Scobioală.

Pandemia în Italia: „A fost o lecție pentru toți”

Ce se întâmplă acum în Italia, una din cele mai afectate țări din lume de Covid-19? Ne povestește Nata Scobioală stabilită în orașul Marsiliana.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 7 juli 2020

Ieșirea din carantină s-a făcut treptat și cu multă precauție, autorităților fiindu-le frică de provocarea unui nou val de infectare. Revenirea la „normalitate” s-a făcut în mai multe etape, timp în care erau efectuate tot mai multe teste. 

De fiecare dată, oamenii erau îndemnați să fie responsabili și prudenți, în special persoanele în etate, care erau cele mai vulnerabile. După cumpărături putea merge doar un singur membru al familiei. Purtarea măștilor a rămas obligatorie, iar începând cu luna mai, localnicii au putut ieși pe terenurile sportive și să se plimbe, păstrând distanța unul de la celălalt de cel puțin 1 metru. 

La începutul lunii iunie au fost deschise barurile și restaurantele, unde oamenii pot intra doar dacă poartă măști de protecție și își dezinfectează mâinile. Mesele sunt aranjate în așa fel încât să păstreze distanța dintre clienți. 

În prezent, Italia, care are o populație de peste 60,4 mln de oameni, înregistrează 241.819 de infectați, dintre care 34.869 au decedat. Autoritățile susțin că restricțiile sunt relaxate, dar oamenii trebuie să continue să fie precauți și atenți cu sănătatea lor și a celor din jur. 

Citește mai departe

Social

3 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT. Încă 12 decese și 295 de cazuri noi de COVID-19

Publicat

pe

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

33 de pacienți în stare gravă

Alte 295 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 1 în Transnistria. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Federația Rusă).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 17 445 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 1825, dintre care primar – 1320 şi repetat – 505.

Din numărul total de cazuri din această zi, 7 sunt lucrători medicali: medici – 2, asistenți medicali – 3, felceri – 1 personal auxiliar – 1.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 46 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 437 stare gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1083- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 247 persoane au fost tratate și externate. În total, 10 093 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Astăzi au decedat încă 12 oameni. Numărul deceselor a ajuns la 572.

Burse de la 1000 lei până la 1600 pentru stagiu de practică în instituțiile medicale implicare în lupta cu COVID-19

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții și elevii înmatriculați la studii în învățământul superior, profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic din contul bugetului de stat, precum și în bază de contract de studii cu taxă, care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică în instituțiile medico-sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID-19, beneficiază pentru anul de studii 2020-2021 de bursă de stagiu de practică în cuantumurile bănești stabilite de Guvern, conform anexei la prezenta hotărâre. Bursa de stagiu de practică se va acorda inclusiv pentru anul de studii 2021-2022, în cazul în care persoana, pe parcursul anului 2021, va efectua un stagiu de practică în condiții similare. Proiectul de lege care prevede această măsură a fost votat astăzi, 3 iulie.

Consecințe nefaste pentru sănătatea copiilor

Ombudsmana Copilului este rezervată față de ideea redeschiderii grădinițelor în condițiile epidemiologice actuale și își reiterează ideea privind redirecționarea către părinții care au copii de vârstă preșcolară a mijloacelor prevăzute per copil în sistemul educațional pentru ca să poată îngriji de micuți în perioada epidemiei.

Avocata Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, e de părere că redeschiderea instituțiilor preșcolare într-o perioadă de constantă creștere a numărului persoanelor infectate cu virusul COVID-19 poate avea consecințe nefaste pentru sănătatea copiilor și părinților acestora. Peste 800 de copii din Republica Moldova s-au îmbolnăvit din luna martie și până joi, 2 iulie, de COVID-19, Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, peste 350 de copii testați pozitiv cu COVID-19 se află în prezent în spitale pentru tratament.

Transportul public în Chișinău revine la normal

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă și duminică, 04-05 iulie, a.c., circulația transportului public municipal, troleibuze și autobuze, va fi organizată în regim obișnuit, cu activitate pe parcursul întregii zile.

„Nu pun mâna în foc”

Chicu a declaratla emisiunea „Puterea a patra” de la N4 că cei care au primit amendă de 22 500 de lei în perioada stării de urgență și nu sunt de acord cu ea, ar putea să meargă în instanța de judecată pentru a fi micșorată. „Curtea Constituțională a decis că este neconstituțională acea limită minimă de 450 unități convenționale. Cei care au achitat amenda, dar nu sunt de acord, au posibilitatea să se adreseze în instanță și să revadă amenda. Dar nu voi pune mâna în foc, nu spun cu siguranță, pentru că sunt detalii juridice și vom reveni cu detalii. Dacă instanța va decide că a fost exagerat și nu trebuia să achite atâta, statul va restitui banii”, a declarat Chicu.

Moldovenii vin și pleacă

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 760 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 462 traversări persoane, dintre care 2 460 treceri la frontiera moldo-română, 1 158 treceri la frontiera cu Ucraina și 1 844 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 760 persoane și completate 5 462 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Foto simbol: The Moscow Times

Citește mai departe

Social

Pandemia în Danemarca: „Nici nu am resimțit-o”

Publicat

pe

De către

COVID-19 nu a ocolit nicio țară, însă unele au reușit să-l înfrunte mai bine, iar altele mai puțin. Danemarca a fost printre primele state europene care și-a închis hotarele și a impus restricții pentru a nu permite răspândirea noului virus, neînțeles și necunoscut pentru specialiștii din medicină. Lucrul cel mai important pe care au pus accent autoritățile daneze a fost păstrarea distanței sociale și spălarea cât mai des pe mâini. Mai mult, oamenii sunt îndemnați să petreacă mai mult timp în aer liber și să facă sport, pentru a-și întări imunitatea, iar călătoriile „inutile” în străinătate urmează să fie evitate. 

„Pot să zic că nici nu am resimțit această pandemie. Totul părea normal. Trebuia să respectăm doar niște reguli”, povestește Cristina Ivanov, moldoveancă stabilită de doi ani pe Insula Falster, orășelul Stubbekøbing. 

Pandemia în Danemarca: „Nici nu am resimțit-o”

Am vrut să aflăm cum a arătat pandemia și ieșirea din carantină în una dintre țările care pare să se fi descurcat cel mai bine la acest capitol. Vorbim cu Cristina Ivanov, stabilită în orășelul Stubbekøbing.

Geplaatst door Moldova.org op Dinsdag 23 juni 2020

În Danemarca oamenii nu sunt obligați să poarte măști de protecție și nici nu le-a fost interzis să iasă afară, să se plimbe sau chiar să lucreze, cu condiția că vor fi precauți. 

Semi-carantina

La mijlocul lunii martie, Danemarca a optat pentru un regim de semi-carantină. Anume din acel moment, treptat au fost ridicate, pas cu pas, restricțiile, iar autoritățile urmăreau ca numărul cazurilor de infectare să nu crească. La 15 aprilie, au fost redeschise creşele, grădiniţele şi clasele primare. Ulterior, au fost redeschise mai multe magazine, saloane de frumusețe, de tatuaj și școlile auto. La 11 mai ușile și le-au deschis și centrele comerciale, după care au urmat restaurantele și cafenelele. La 15 iunie, frontierele daneze au fost deschise pentru oamenii din Germania, Norvegia și Islanda, doar cu condiția că aceștia nu prezintă semne de răceală, în caz contrar accesul le este strict interzis. De asemenea, autoritățile au menționat că la 27 iunie în țară ar mai putea intra și locuitorii altor țări, însă, până în acest moment nu au fost anunțate aceste state. În același timp, specialiștii danezi se arată optimiști și spun că e puțin probabil ca Danemarca să fie lovită de un al doilea val de coronavirus. Ca parte a măsurilor luate pentru evitarea unui al doilea val epidemic, Danemarca a anunțat creșterea capacității de testare, aflată în prezent la 20.000 de teste pe zi. 

Ajutoare și oameni

În timpul pandemiei, autoritățile s-au gândit la oamenii afectați de aceste restricții și au oferit o serie de ajutoare sociale; au redus TVA-ul de la 25 până la 12%, ceea ce a dus la scăderea prețurilor; au plătit 70-90% din salariile angajaților care nu puteau lucra în această perioadă. Părinții au primit indemnizații de câte 3000 de coroane ( circa 300 de euro) pentru fiecare copil etc. 

De la începutul epidemiei COVID-19, Danemarca a înregistrat aproximativ 12.527 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi un bilanţ de 602 decese, la o populație de peste 5,7 mln de oameni, având o rată de decese mult mai mică decât alte state din Europa.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică5 ore în urmă

Rezumat din Parlament: angajarea răspunderii și minus două ore de democrație

Pe ordinea de zi ședinței au fost puse inițial 42 de proiecte de legi. Printre acestea au fost și alte...

Social7 ore în urmă

Turist în Moldova: Duruitoarea Veche, Râșcani

Duruitoarea Veche este una din cele mai cunoscute destinații turistice din Republica Moldova. Totuși, ne-am gândit că s-ar putea să vrei...

Social14 ore în urmă

9 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 195 cazuri noi de infectare și zece decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

EconomieO zi în urmă

Cât costă să-ți reînnoiești încălțămintea

Sigur ai și tu măcar o pereche de încălțăminte preferată, pe care o porți cu plăcere, dar care ajunge într-o...

SocialO zi în urmă

„Raiul” sovietic și turnătorii. Interviu cu Viorica Olaru-Cemîrtan, Doctoră în istorie

Viorica Olaru-Cemîrtan este istorica care a cercetat luni în șir arhivele ascunse de sovietici despre deportările din Basarabia, a discutat...

CulturăO zi în urmă

Neesențialii: artiștii

Ei sunt oamenii care și-au pus talentul și toată dedicarea la bătaie și au încercat să-și creeze o viață bună...

Social2 zile în urmă

8 iulie 2020. COVID-19, PE SCURT: 330 cazuri noi de infectare și 11 decese 

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Divertisment2 zile în urmă

Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție,...

Politică6 zile în urmă

Protest în regiunea transnistreană: „Noi nu vă limităm în totalitate”

PE SCURT Pe 2 iulie, în Râbnița a avut loc un protest după ce așa-zisele autorități transnistrene au anulat permisele...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei și cum ar putea influența regiunea transnistreană. Explicăm

PE SCURT De pe 25 iunie până pe 1 iulie are loc referendumul pentru modificarea Constituției Federației Ruse. În regiunea...

Politică2 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. Trei sate moldovenești din stânga Nistrului au trecut în subordinea Tiraspolului?

PE SCURT Așa-zisele autorități transnistrene anunță că aproape 80% dintre cazurile de COVID-19 au fost tratate.  Thomas Mayr Harting, reprezentantul...

Politică3 săptămâni în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană. „Discriminare. Autoritățile moldovenești nu au anulat bacalaureatul pentru studenții din regiune”

PE SCURT Astăzi, 16 iunie, în regiunea transnistreană, se încheie starea de urgență, însă restricțiile rămân în vigoare. Acest lucru...

Istorie1 lună în urmă

„Politicienii folosesc divizarea în societate, manipulând cu preferințele alegătorilor”, spune o doctoră în Științe Politice

PE SCURT Instalarea stării de urgență pare că a amplificat problemele politice și divergențele existente în societate, la fel ca...

Politică1 lună în urmă

COVID-19 în regiunea transnistreană: Tiraspolul sugerează că s-a descurcat mai bine decât Chișinăul

PE SCURT Biroul Politici de Reintegrare a anunțat că au fost ridicate unele restricții de circulație pentru locuitorii satelor din...

Advertisement

Opinii

iulie 2020
L Ma Mi J V S D
« iun.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031