La Strasbourg s-au desfăşurat lucrările Forumului Mondial pentru Democraţie

Subiectul egalităţii de gen şi a drepturilor femeilor, cu accent pe participarea publică, politică şi economică a acestora şi combaterea violenţei împotriva femeilor în contextul acţiunii „MeToo” a fost în centrul atenției reuniunii anuale a Forumului Mondial pentru Democraţie, care s-a desfășurat în perioada 19 – 21 noiembrie la Consiliul Europei.

Ambasadorul Republicii Moldova, Corina Călugăru, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Părților la Convenția Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de ființe umane, a moderat Laboratorul Forumului dedicat combaterii traficului de fiinţe umane (TFU).

În cadrul evenimentului participanții, activişti şi promotori ai drepturilor femeilor, reprezentanţi ai ONG-urilor din domeniul combaterii TFU, studenţi, jurnalişti şi diplomaţi au evocat importanța instrumentelor internaționale și naționale, aplicabilitatea acestora și implicarea societății civile, inclusiv crearea mecanismului de informare și sensibilizare constantă a opiniei publice vizavi de fenomenul TFU.

Potrivit unui comunicat al Diplomației de la Chișinău, Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de participanții Şcolii europene de studii politice, care face parte din reţeaua Consiliului Europei, programul cărora a inclus şi o întâlnire la Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă CoE.

De notat că  Forumul Mondial pentru Democrație reprezintă o platformă unică pentru activiștii şi factorii de decizie politică de a dezbate soluțiile la principalele provocări pentru democrațiile din întreaga lume.

Prin identificarea și analizarea inițiativelor și practicilor experimentale, Forumul evidențiază și încurajează inovațiile în domeniul democrației la nivel local și transferul lor la nivel sistemic pentru a consolida bazele societăților democratice.

Astfel, forumul contribuie la evoluția democrației spre structuri și instituții mai participative și mai inclusive.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.