Connect with us

Social

Inovează ca un start-up/ Design Sprint – o nouă metodă de a valida ideile de afaceri

Publicat

pe

Antreprenorii și liderii se confruntă cu întrebări importante în fiecare zi: Unde ar trebui să își concentreze eforturile? Au ales soluția corectă? Nimeni nu vrea să fie țapul ispășitor pentru ideea care nu reușește. Urmând calea tradițională de implemenare a soluțiilor noi, a devenit foarte scump să investești într-o idee care e foarte posibil să fie respinsă de către consumatori, respectiv foarte puțini își asumă riscul de a experimenta cu soluțiile sau ideile pe care le au.

Ce reprezintă un Design Sprint?

Asemănător metodologiei Lean, Google Ventures a inițiat așa numitul Design Sprint – o metodă de validare a oricărei idei de business în doar 5 zile. Dacă de multe ori deciziile cu privire la dezvoltarea unui produs sau serviciu pot dura luni întregi, printr-un proces intens, Sprint-ul te obligă să le faci într-o săptămână.

Ziua 1: Înțelege contextul problemei

Ziua 2: Generează idei și dezvoltă câteva concepte

Ziua 3: Decide care este cel mai reușit concept

Ziua 4: Construiește un prototip

Ziua 5: Testează soluția și primește feedback de la utilizatori

De ce ai avea nevoie de un Sprint?

De multe ori problema cu care te confrunți nu are o soluție evidentă.

Sprint-ul îți oferă posibilitatea să vii cu o varietate de soluții pentru probleme complexe.Te ajută să-ți înțelegi grupul țintă mai bine și să validezi rapid și eficient în ce măsură soluțiile tale satisfac nevoile utilizatorilor finali.

Ai nevoie de viteză, eficiență și focalizare?  

Nu este o noutate faptul că majoritatea companiilor trebuie să devină mai agile și mai flexibile pentru a răspunde schimbărilor externe cauzate de noi trenduri, tehnologii și așteptările consumatorilor. Sprint-ul este construit astfel încât îți permite să validezi soluția în doar 5 zile, in loc să petreci luni întregi pentru a ajunge la următoarea etapă a unei idei.

Sporește performanța echipei și dezvoltă spiritul antreprenorial.

Toți participanții au șansa de a contribui cu idei la crearea soluției finale. Prin exerciții interactive, vei ieși din zona de comfort, vei experimenta și vei maximiza performanța echipei.

Accelerocket este un startup care facilitează procesul de Sprint pentru a stimula inovația și spiritul antreprenorial. Fondatorii sunt trei antreprenori care studiază Inovația în Afaceri în Amsterdam, Olanda, și care sunt conduși de dorința de a aduce acasă cunoștințele și experiența acumulate în Occident. Startup-ul își propune să ajute companiile din Estul Europei să-și consolideze poziția de pe piață, să câștige avantaje competitive și să se alinieze dezvoltării Occidentale.

Alex Spridon, unul dintre fondatori, afirmă că “Problema cu care antreprenorii din Estul Europei se confruntă cel mai des e aceea a resurselor limitate, fie ele financiare sau umane care îi oprește de multe ori să-și pună ideile în aplicare. Din experienta mea, în țările noastre natale, România și Moldova, nu ducem lipsa atât de mult de cunoștințe, pe cât ducem lipsa de metode în care să organizăm aceste cunoștințe pentru a ne a utiliza energia și resursele eficient. Tocmai de asta, Design Sprint-ul, necesitând doar 5 zile, este cea mai potrivită metodă pentru a obține feedback de la publicul țintă pentru validarea oricărei idei de afaceri, cu un consum minim de resurse și rezultate maxime.”

În Martie 2017, tinerii au organizat evenimentul de 2 zile FarmHack, unde au adus împreună antreprenori, studenți și tineri interesați de agricultură  pentru a analiza problemele din domeniu, a veni cu idei inovatoare și a le testa cu publicul țintă.

“FarmHack ne-a demonstrat că există interes în domeniul antreprenoriatului, că tot mai multe persoane sunt interesate de tehnici noi de rezolvare creativă a problemelor și de creare a soluțiilor utilizând resurse și efort minim. De aceea am hotărât să nu ne oprim acolo, dar să dezvoltăm metodologiile precum Lean și Design Sprint la nivel de firmă, pentru a ajuta companiile să facă față unui mediu mereu schimbător și a stimula crearea produselor sau serviciilor inovatoare care vor aduce valoare și vor crea un impact social pozitiv”, ne spune Cătălina.

“În Moldova, ca și în multe alte țări din Estul Europei, oamenii au multe idei bune de afaceri, doar că nu beneficiază de o metodologie sau tehnică de a le pune în aplicare. Așadar multe eșuează pe parcurs, sau chiar înainte de a le începe. Design Sprint-ul pune în valoare momentele cheie al unui plan de afaceri și duce procesul cu un pas mai departe, către testarea ideii cu publicul țintă, pentru a asigura succesul conceptelor. Metoda este testată de către multe companii de consultanță din Olanda și avem încredere că putem transmite cunoștințele mai departe.” afirmă Tudor, unul dintre fondatori.

Compania este susținută de Aimforthemoon– un startup olandez care au facilitat până acum Sprinturi cu ABN Amro, Nationale Nederlanden, Europcar, Independer și multe altele.

Pentru mai multe detalii accesează site-ul: www.accelerocket.com., dar și pagina de  facebook.

Activează în domeniul Digital Media de peste 8 ani, iar din 2012 administrează portalul www.moldova.org. Crede sincer că Jurnalismul de calitate în Moldova va învinge, într-o zi, Jurnalismul Copy Paste.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Atenție șoferi! Lapoviţă şi gheţuş pe drumurile din întreaga ţară

Publicat

pe

De către

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Totodată, agenții de patrulare avertizează că din cauza temperaturii scăzute pe carosabil se formează polei.

Inspectorii de patrulare activează în mod sporit pe trasee, totodată, însoțesc autospecialele care împrăștie material antiderapant.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute în trafic INP recomandă șoferilor:
– să mărească distanţa de siguranţă în mers;
– să evite efectuarea manevrelor în trafic – depăşiri;
– să folosească atît sistemul de iluminare-semnalizare, cît şi pe cel de climatizare;
– să verifice starea frînelor;
– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu pneuri de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!

Pietonii sunt avertizați să traverseze numai pe la trecerile semnalizate după o asigurare temeinică și să circule cu prudență prin curțile blocurilor unde la fel persistă polei.

Citește mai departe

Social

Serviciul Vamal atenționează posesorii de autoturisme înmatriculate în străinătate

Publicat

pe

De către

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acţiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport/

Serviciul Vamal a atenționat că termenul maxim de aflare pe teritoriul țării noastre a unui vehicul cu numere străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Încălcarea acestui termen atrage după sine o amendă de până la 4 500 de lei, concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. Iar în cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare care constituie 0,15 euro/km.

Totodată, în situația în care vehiculul nu a fost scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative), organul vamal va încasa pentru mijloacele de transport ce se încadrează în termenul admisibil de exploatare – drepturile de import, iar în cazul în care acestea sunt prohibite, va percepe contravaloarea lor conform legislaţiei în vigoare.

Pe un termen mai mare de 180 de zile se pot afla doar autoturismele introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul.

Totuși, după expirarea acestui termen, conducătorii respectivelor autoturisme trebuie să achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre, dar care să nu depășească 3 ani de la prima intrare în țară.

Citește mai departe

Social

Târgul de Crăciun, inaugurat în centrul capitalei// VIDEO

Publicat

pe

De către

Cea de-a doua ediție a „Târgului de Crăciun” , organizată de Guvernul Republicii Moldova, este inaugurată astăzi la Chișinău, cu începere de la ora 18:00.

Târgul se desfășoară pe strada 31 August, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și A. Pușkin.

Cea de-a doua ediție pregătește mai multe surprize: în premieră, a fost instalată o roată panoramică de 20 de metri, de la înălțimea căreia va putea fi văzut întregul Târg.

De asemenea, va funcționa cel mai mare patinoar din țară și un carusel venețian.

La căsuțele din lemn, vizitatorii vor putea procura produse handmade, bucate tradiționale și vin fiert cu aromă de scorţişoară.

„Târgul de Crăciun” va avea mai multe zone.

Astfel, în Zona de Poveste Moş Crăciun îi va aştepta pe cei mai mici vizitatori, în Zona Tradiţiilor au fost instalate 30 de căsuţe. În Zona de Gheaţă a fost instalat un patinoar, iar altele au fost dotate cu roata panoramică, carusele şi trenuleţ.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Partidul Acțiune și Solidaritate15 ore în urmă

Platforma DA și PAS au semnat acordul de constituire a Blocului electoral ACUM// VIDEO

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat astăzi acordul de constituire a blocului electoral „ACUM Platforma...

Partidul Liberal16 ore în urmă

Partidul Liberal a decis sa meargă la alegeri parlamentare în cadrul blocului ACUM// VIDEO

Partidul Liberal  a decis să participe la alegerile din 24 februarie în cadrul Blocului ACUM, a anunțat duminică președintele președintele...

Social17 ore în urmă

Atenție șoferi! Lapoviţă şi gheţuş pe drumurile din întreaga ţară

Inspectoratul Naţional de Patrulare informează că pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiții de precipitații sub formă de ploaie...

Externe19 ore în urmă

Mormânt vechi de 4 400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi

Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani, care i-a aparținut unui preot de rang înalt din Egiptul Antic, a...

Externe19 ore în urmă

Ucraina are de sâmbătă propria biserica ortodoxă „fără Putin”

Ucraina şi-a înfiinţat sâmbătă o biserică ortodoxă independentă de Moscova, punând capăt unei tutele religioase de 332 de ani. Un...

Externe21 de ore în urmă

Cele mai proaste parole folosite în anul 2018: 123456, admin și … donald

Anul 2018 a fost plin de atacuri informatice, dar în ciuda avertismentelor date de experții în securitate informatică, oamenii continuă...

Social22 de ore în urmă

Serviciul Vamal atenționează posesorii de autoturisme înmatriculate în străinătate

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport declarate prin acţiune nu au dreptul să...

Advertisement

Opinii

Advertisement
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com