În limba engleză a apărut verbul „to Meghan Markle”. Ce înseamnă acesta și cum să-l folosești

PE SCURT

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au decis la începutul lunii ianuarie să renunțe la titlurile regale și să nu mai beneficieze de fondurile publice. Cei doi nu vor mai fi membri activi ai Casei Regale Britanice. După ce prințul Harry și Meghan Markle s-au mutat în Canada, Ducesa de Sussex a devenit un fel de simbol de protest împotriva conservatorismului familiei regale și a societății britanice în ansamblu.

În primul rând, decizia soților, prin analogie cu Brexit, a fost supranumită „Megxit”, iar acum a fost sugerată folosirea numelui Meghan Markle ca verb.

PE LUNG

„To Meghan Markle” înseamnă să lași în trecut oamenii care nu te apreciază și să te miști mai departe. Această utilizare a numelui ducesei a fost sugerată de un utilizator Twitter.

„Meghan Markled” înseamnă să te apreciezi pe tine însuți și starea ta sufletească, astfel încât să pleci din locul, unde „eu”-l personal nu este binevenit și apreciat.

Ziarul britanic The Guardian a întocmit și o listă de situații în care puteți folosi cuvântul „meganmarkled”.  Astfel, de exemplu, cu ajutorul acestuia poți refuza să mergi la bar, poți să descrii detoxifierea într-o relație cu fostul. Sau îl poți folosi atunci când renunții la vechiul job. 

De exemplu, vorbind despre muncă: „Mă gândesc la un „meganmarkled”, pentru că salariile nu au fost majorate de doi ani. Aș prefera să încerc să devin un influencer pe Instagram decât să rămân la jobul meu nedorit.”

Mass-media britanică a scris că Meghan Markle nu a fost primită cu căldură în familia regală de la bun început. Mai mult, ea a fost adesea criticată în presă.

Sursa: Esquire

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.