In anul 2007, combinatul “Milestii Mici” a triplat vinzarile pe piata interna

În anul 2007, Întreprinderea de Stat Combinatul de vinuri de calitate „Mileştii Mici” a triplat vînzările de produse pe piaţa locală faţă de anul precedent, pînă la 9 mln. lei (circa 50% din producţia totală a companiei).

Mihai Măciucă, director general al întreprinderii, a comunicat Agenţiei INFOTAG că în anul 2007 combinatul a exportat produse în SUA, Germania, a livrat un lot de vinuri în Franţa, iar acum poartă negocieri cu parteneri din Suedia. Produsele combinatului sînt cunoscute şi pe piaţa japoneză.

În anul trecut, cunoscutele galerii subterane de la Mileştii Mici au fost vizitate de 22 mii de turişti, care au luat cunoştinţă de colecţiile de aur, depozitate aici şi înregistrate în Cartea Recordurilor, au degustat delicioasele vinuri „Cabernet”, „Cagor”, „Trandafirul Moldovei” şi altele, s-au familiarizat cu tradiţiile naţionale de fabricare şi de consum al vinurilor şi bucatelor moldoveneşti .

„Cererea de vizitare a galeriilor subterane este mai mare decît oferta, aşa că am demarat un mare program investiţional care ne va permite să primim mai multe grupe de turişti de la noi şi de peste hotare. Pe parcursul acestui an, vom amenaja spaţii pentru degustări de peste 3,5mii metri pătraţi, vom reînnoi echipamentele, mobila. Costul acestor proiecte constituie 10-12 mln. lei (peste $1 mln.). De obicei, efectuăm toate investiţiile pe cont propriu, dar avem proiecte pe care le vom realiza cu parteneri străini. Vom înfiinţa şi noi plantaţii de vii. Lucrăm la lansarea a trei produse noi, inclusiv un vin produs din struguri, culeşi toamna tîrziu, cînd dau îngheţurile, va fi un vin delicios, pentru un consumator mai elevat”, a relatat Măciucă.

El a spus că la întreprindere se implementează trei standarde ISO-ISO 22 mii ce ţine de managementul calităţii, ISO 14 mii ce ţine de managementul mediului şi ISO 18 mii privind protecţia muncii. „Combinatul s-a numărat printre primele întreprinderi care au aderat la reţeaua locală a Pactului Global şi respectarea standardelor de mediu, de protecţie a muncii se înscriu în contextul implementării principiilor responsabilităţii corporative, promovate de Pactul Global. De asemenea, lucrăm foarte mult pentru a oferi posibilitate angajaţilor să se afirme, să se perfecţioneze profesional, iar salariul mediu pe întreprindere în 2007 a fost de 2880 lei (circa $260) faţă de 2000 lei în 2006. Depunem eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiei cu consumatorii şi cu autorităţile locale, în măsura posibilităţilor, contribuim la rezolvarea problemelor sociale ale satului Mileştii Mici”, a adăugat Mihai Măciucă.

INFOTAG precizează: Combinatul Mileştii Mici este specializat în producerea, depozitarea şi comercializarea vinurilor de colecţie şi de calitate, deţinînd unul din cele mai vechi depozite de vin din R.Moldova. Vinul este depozitat şi maturat în subsol, în galerii cu o lungime de 200 km, din care se folosesc ceva mai mult de un sfert. Vinurile produse la întreprindere au cucerit peste 70 de medalii la diverse competiţii internaţionale şi regionale. Combinatul este laureat al Premiul de Stat în domeniul calităţii, ediţia 2007, al concursului de nivel naţional „Marca comercială”, ediţia 2007 şi deţinător al titlului „Cel mai bun contribuabil al anului 2007”.
// Infotag

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare