Hai să fugim de caniculă în Codrii Orheiului

De Adriana Agapii/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Vă invit să scăpăm împreună de căldura de afară pentru a merge într-o oază de răcoare.

Dar pentru aceasta avem nevoie de puţin timp liber, un coşuleţ pentru picnic umplut cu delicii, multă apă (să nu uităm de hidratare) şi nu în ultimul rând dispoziţie bună.

Înarmaţi cu toate cele necesare pornim la drum, dar nu vă faceţi griji că oaza, despre care vă vorbeam mai sus, se află la doar 40 km de Chişinău şi se numeşte Rezervaţia naturală „Codrii Orheiului”.

De ce anume aici? Fiindcă numai aici te poţi cufunda într-o mare de verde înmiresmat de flori multicolore, numai aici poţi uita de grijile cotidiene, ascultând „corul miilor de soprane”, numai aici îţi poţi alinta picioruşele şi mânuţele în răcoarea pârâiaşelor, numai aici lumea devine dintr-o dată colorată şi numai aici te încarci cu multă, multă energie pozitivă.

Rezervaţia „Codrii” este cea mai veche rezervaţie ştiinţifică din Republica Moldova, a fost înfiinţată la 27 septembrie 1971. Natura de aici impresionează prin multitudinea de specii şi forme, multe dintre ele fiind pe cale de dispariţie.

O mie de specii de plante, 43 de specii de mamifere, 145 de specii de păsări, 7 specii de reptile, 10 specii de amfibii şi 10 mi de specii de insecte se află sub protecţie, un adevărat „Muzeu al naturii”.

În sânul naturii se mai află şi spaţii amenajate de agrement (cazare, masă, distracţii, sport) pentru toate gusturile şi exigenţele.

Dacă te-am convins, îţi doresc călătorie frumoasă, dar nu uita să te bucuri de natură, să o admiri, dar şi s-o ocroteşti.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.