George Soros este dispus sa finanteze programe de dezvoltare a capacitatilor institutiilor guvernamentale

Filantropul american George Soros, fondatorul Institutului pentru Societate Deschisa si a retelei de fundatii Soros a comunicat vineri, in cadrul unei intrevederi cu presedintele tarii, Vladimir Voronin, despre intentia sa de a formula o noua strategie a Fundatiei Soros pentru R.Moldova.

Renumitul filantrop a precizat ca vede rolul Fundatiei Soros in Moldova in sprijinirea dezvoltarii capacitatilor institutiilor guvernamentale, in implementarea unor programe in domeniul educatiei si sanatatii. El a subliniat ca "Fundatia Soros contribuie la activitatile de integrare in Uniunea Europeana, precum si la atragerea finantarii externe pentru implementarea diverselor strategii si programe menite sa apropie R.Moldova de standardele UE".

Seful statului a remarcat ca "in etapa actuala de maturizare democratica, in care se afla R.Moldova, autoritatile invata sa conlucreze cu structurile non-guvernamentale si sunt interesate in afirmarea principiilor statului de drept si a dialogului civic".

Vladimir Voronin a comunicat ca R.Moldova este interesata sa continue cooperarea cu Fundatia Soros in domenii ca liberalizarea economiei, consolidarea principiilor democratiei si multiculturalismului, avansarea pe calea integrarii europene, optimizarea procesului de guvernare, etc.

Ultima data George Soros a vizitat Moldova in 2002. Actualmente el finanteaza o retea de fundatii si programe care opereaza in peste 60 de tari din Europa Centrala si de Est, fosta Uniune Sovietica, Africa, Asia, Haiti, SUA si America de Sud.

Reprezentanta de la Chisinau a fost deschisa in 1992. Fundatia contribuie la democratizarea societatii prin elaborarea si implementarea unor programe in diverse domenii cum ar fi: arta si cultura, educatie, dezvoltarea economica rurala, reforma judiciara si administratia publica, mass-media si programe informationale, societate civila si sanatate publica.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare