FOTO // Un an de la legalizarea căsătoriilor de același sex în Australia

Parlamentul australian a votat în favoarea legalizării căsătoriilor de același sex pe 7 decembrie 2017. The Guardian a discutat cu câteva cupluri de homosexuali și lesbiene, care s-au căsătorit pe parcursul celor 12 luni, despre cum s-au simțit ei atunci.

1. Courtney și Tanealle Woods

A fost mai mult decât o alegere pentru noi și comunitatea noastră. A fost de parcă ne-am jucat cu un drept pe care trebuia să-l avem dintotdeauna.

Foto de Emma Klein

2. Gavin Sommer și Michael Silman

Când s-a votat în favoarea legalizării, m-am simțit incredibil de bucuros pentru comunitatea LGBTIQ, căci în sfârșit ne vom putea căsători și sărbători dragostea.
Foto de Elise Hassey

3. Elke Hupfauf și Roz Davis

Ne-am simțit ușurate și fericite. Eram pline de dragoste, dar nu am putut evita lacrimile de tristețe și resentimente pentru tot prin ce-am trecut.
Foto de Nicole Cleary

4. Rod Oaten și Brian Whitton

A fost incredibil, suprarealist. Nu m-am gândit că voi trăi acest moment vreodată. Evident, eram extrem de fericiți.

Foto de Ali Brown/White Lane Studio

5. Lesleyann MacGill și Jocelyn Verry

6. Bruce și Jamie

Am fost ușurați și, evident, mulțumiți de anunț. În același timp, ne gândeam că lupta nu s-a încheiat. Votul nu era final și guvernul încă mai era nehotărât.
Foto de Peter Izzard

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.