Connect with us
"
"

Social

Farmacia Familiei și Dita EstFarm se alătură eforturilor de combatere a pandemiei COVID 19 și donează 50 mii măști de protecție

Publicat

pe

Farmacia Familiei și Dita EstFarm se implică în sprijinirea instituțiilor Statului în lupta contra pandemiei COVID 19.

Pentru a contribui la aceste eforturi comune, Farmacia Familiei și Dita EstFarm au donat 50.000 de mii de măști de unică folosință instituțiilor care se află în prima linie de luptă împotriva  infecției cu Coronavirusul de tip nou – Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratului General al Poliției și Primăriei Municipiului Chișinău.

”O situaţie precum este cea cauzată de COVID-19 constituie un catalizator care ar trebui să unească întreaga societate şi să-i mobilizeze pe oameni la fapte bune. Cred că în acest moment este nevoie de solidaritate și de responsabilitate. Doar împreună vom putea depăși această perioadă”. – a declarat Oleg Teterea, director Farmacia Familiei

Suplimentar, agentii economici au oferit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale un lot de medicamente de producție franceză incluse în protocolul național de tratament al pacienților infectați cu COVID-19.

Farmacia Familiei continuă să activeze într-un regim obișnuit pentru a oferi ajutorul și produsele de sănătate și îngrijire necesare populației, iar prioritățile noastre ramân constante: grija pentru sănătatea și siguranța clienților.

Social

3 august 2020. COVID-19, PE SCURT: 120 de cazuri noi și 8 decese

Publicat

pe

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova.

Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit.

800 decese cauzate de COVID-19

Alte 120 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 7 în Transnistria.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25 482 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 673, dintre care primar – 537 şi repetat – 136.

Din numărul total de cazuri, 6 sunt asistenți medicali.

Până la ziua de azi s-au tratat 17 942 persoane.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 793: Femeie de 69 ani, din raionul Rezina. Transferată, la data de 22 iulie, de la Spitalul Raional Rezina, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertesniune arterială, diabet zaharat, cardiopatie mixtă.

Deces 794: Femeie de 58 ani, din raionul Ialoveni. Internată la data de 20 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 795: Femeie de 85 ani, din raionul Edineț. Internată la data de 25 iulie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă.

Deces 796: Bărbat de 54 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 18 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: bronhopneumopatie, insuficiență renală.

Deces 797: Femeie de 78 ani, din raionul Hîncești. Internată la data de 20 iulie, la Spitalul Clinic al MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 798: Bărbat de 80 ani , din raionul Orhei. Internat la data de 20 iulie, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: encefalopatie discirculatorie mixtă gr. III.

Deces 799: Femeie de 63 ani, din raionul Ialoveni. Internată la data de 29 iulie, la Spitalul MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 800: Femeie de 43 ani, din raionul Fălești. Internată la data de 29 iulie, la SPitalul MSMPS. Comorbidități: boala Non-Hodgkin.

De astăzi, încă un departament COVID-19 activat

De astăzi activează departamentul COVID-19 din cadrul SCM ,,Sfânta Treime” cu o capacitate de 200 de locuri. Secția de reanimare și terapie intensivă are 16 paturi.

„Pentru prima dată în municipiul Chişinău, dar şi Republica Moldova, bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi”, anunță primarul Chișinăului, Ion Ceban.

De astăzi este activat Departamentul Covid – 19, din cadrul SCM ,,Sfânta Treime”, cu o capacitate de 200 de paturi,…

Geplaatst door Iv Ceban op Maandag 3 augustus 2020

Protestul proprietarilor de piscine

Ion Chicu a declarat în această dimineață că pe parcursul acestei săptămâni „ANSP și MSMPS vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare din aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la acea decizie de sistare a activității”.

„Eu sper ca timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile date și să ia măsuri de protecție a cetățenilor. Nu e exclus că la acele obiective unde nu se respectă regulile vor fi sistate activitățile fie individual, fie pe sector”.

Cu toate acestea, mai mulți proprietari de piscine au venit în fața Guvernului și au protestat.

Geplaatst door Ilie Caciuc op Zondag 2 augustus 2020

Judecătoria Râșcani, în regim special de lucru

La Judecătoria sectorului Râșcani al Capitalei a fost instituit, începând de luni, un regim special de activitate. Decizia a fost luată de președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, după ce un angajat a fost testat pozitiv la noul coronavirus, scrie anticorupție.md.

În perioada regimului special de activitate, se vor examina doar cauzele care, potrivit cadrului normativ, se judecă fără citarea părților sau cele în care părțile au solicitat instanței examinarea în lipsa lor. Totodată, vor fi examinate cauzele urgente, ale căror părți au fost înștiințate public și cele ajunse la faza de deliberare.

Starea pacienților

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 

437 stare gravă, dintre care 

41 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată

1 196 stare de gravitate medie

În weekend au fost, în total, 629 cazuri noi de COVID-19. În total, 17 942 persoane au fost tratate  de COVID-19.

De vineri, prima de asigurare medicală va acoperi investigaţiile de laborator a probelor biologice pentru detectarea coronavirusului, dar și alte cheltuieli legate, anunță CNAM.

Declarații după ședința tradițională de luni

După ședința de astăzi, 3 august, între primul ministru Ion Chicu, președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, primul a venit cu declarații de presă.

Chicu a anunțat că pentru procurarea dezinfectantelor, dozatoarelor, termometrelor pentru școli, guvernul a alocat peste 50 de milioane de lei. Autoritățile insistă ca la 1 septembrie școlile să fie pregătite și să minimizeze riscul de contamintare cu COVID-19.

„Evoluția este negativă. Este a doua săptămână când numărul de cazuri crește. În aceste condiții, este necesar să menținem restricțiile. Vom analiza, în continuare, evoluția infecției de COVID-19. În caz de necesitate, s-ar putea să venim cu alte măsuri care ar diminua riscul infectării”, a menționat Ion Chicu.

De sâmbătă, 1 august, a fost sistată activitatea piscinelor, din cauza faptului că nu s-ar respecta măsurile de prevenție.

„Din păcate, guvernul trebuie să vină cu aceste măsuri, pentru că nu se respectă regulile. În afară de riscurile sănătății și de viață pentru cetățeni, COVID-19 ne provoacă mari cheltuieli bugetare. Vineri am alocat aproape 10 milioane de lei suplimentar pentru medicii infectați. Săptămâna viitoare urmează să alocăm alți bani. Noi consumăm bani publici foarte mari, pe care, eu sunt sigur, că nu ar fi necesar de cheltuit dacă am avea o mai mare responsabilitate cu toții”.

Au decedat alte opt persoane și numărul a ajuns la 792 de persoane.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 25 362 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1 561 în Transnistria.


Cele mai bune materiale le poți primi în newsletter-ul nostru la care te poți abona AICI. Pregătim o porție cu materialele publicate în luna iulie și cu care ne mândrim și pe care ne-am dori să le citești.

De asemenea, poți să ne dai follow pe Instagram sau Telegram.

  


Sursa foto principală: hungarytoday.hu

Citește mai departe

Social

Soluții: Școala în aer liber pe timp de pandemie

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Au mai rămas câteva săptămâni și începe un nou an școlar. Cu toate acestea, stările de urgență din întreaga lume continuă să fie prelungite. În timp ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova tace și nu prezintă niciun plan de funcționare a școlilor, mai multe state și activiști caută soluții, pentru a nu-i mai ține pe copii închiși în casă, în fața calculatorului.

Una dintre soluțiile găsite este mutarea școlii afară, adică organizarea lecțiilor în parcuri, terenuri sportive sau curțile instituțiilor de învățământ.

PE LUNG

La 11 martie, toate grădinițele și școlile din Republica Moldova au fost închise după ce în țară au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Același lucru s-a întâmplat în fiecare școală din întreaga lume. De atunci ușile instituțiilor de învățământ au rămas închise, iar învățământul a trecut pe internet până la încheierea anului școlar. Deși a fost greu, nou și epuizant atât pentru copiii, învățători, cât și pentru părinți, singura lor alinare era că din septembrie lucrurile se vor schimba și școlile se vor redeschide.

Însă, numărul mare de infectări cu COVID-19 schițează un alt scenariu. De aceea, mai mulți activiști din întreaga lume caută soluții pentru desfășurarea educației în această perioadă. Una dintre propuneri este să mute școala afară, adică elevii să facă orele în parcuri, terenuri sportive sau în curtea școlii, măcar cât afară va fi cald. 

Mai multe școli din Statele Unite ale Americii au anunțat că anul școlar nu va începe cu normă întreagă. De aceea, copiii ar putea să continue să învețe online. Acest lucru a nemulțumit părinții care s-au săturat să-i supravegheze non-stop pe cei mici. Astfel, familiile mai înstărite au început să discute pe grupuri de Facebook despre cum ar putea să se grupeze câte trei-patru și să angajeze profesori care să facă lecții private, cheltuind pentru aceasta câteva mii de dolari pe lună, relatează The Atlantic. Însă, aceasta nu este o soluție pentru părinții cu venituri mici. Astfel, un grup de activiști a propus ca lecțiile să aibă loc în clase amenajate afară, pe terenurile sportive sau în parcurile de lângă școli, pentru că probabilitatea de a te contamina cu COVID-19 este de aproape 20 de ori mai mică dacă te afli afară, decât dacă ai fi într-o încăpere. Deși această soluție are și neajunsuri, educația afară ar putea fi singura modalitate de a oferi părinților o pauză, copiilor o educație adecvată, iar profesorii vor fi protejați să nu se infecteze. Dar acest lucru nu este atât de ușor de făcut, atâta timp cât statul nu a oferit fonduri. Astfel că, probabil, în această toamnă copiii din SUA vor învăța de acasă. 

Lecțiile petrecute afară nu sunt ceva nou pentru mulți copii din SUA. Chiar și înainte de pandemie, în SUA existau peste 250 de „școli forestiere”, unde copiii mici își petrec o mare parte din timp în natură. Multe dintre aceste școli au funcționat în regim normal și în timpul pandemiei. Mai mult, potrivit unui articol publicat de  The New York Times, la începutul anilor 1900, în timpul unui focar de tuberculoză, în peste 65 de școli din SUA copiii făceau lecțiile cu geamurile din clasă mereu larg deschise, indiferent dacă afară era cald sau frig. În timpul iernii copiii stăteau înfofoliți în plapume sub forma sacilor de dormit, iar la picioare aveau mici încălzitoare. Astfel, se evita răspândirea virusului. 

Lecțiile în aer liber nu ar fi mereu confortabile și plăcute, însă ar proteja eficient copiii. Directorii mai multor școli susțin că vor să discute cu organizatorii de evenimente să le dea corturile pe care nu le folosesc în această perioadă „moartă” pentru petreceri, ca să-i protejeze pe copii de soare. În acest caz, profesorii ar trebui să-și refacă curriculum-ul, concentrându-se mai mult pe natură, iar copii ar putea face o pauză de la purtarea continuă a măștii de protecție, care ar fi obligatorie în interiorul școlii.

Cu toate acestea, se presupune că astfel școlile ar putea funcționa doar până la mijlocul lunii noiembrie, înainte ca timpul să se răcească, după care copii iarăși vor reveni la educația online. Însă toate acestea sunt doar la nivel de idei și propuneri, iar autoritățile nu se grăbesc să se apuce de treabă, „pentru că nu înțeleg cât de dăunător este statul continuu în fața calculatorului și apoi, singura soluție pentru familiile cu venituri modeste presupune mai multă muncă logistică și atunci e mai simplu să renunți fără să încerci”, susține Vanessa Carter, specialistă în domeniul conținutului în educația mediului din districtul școlar unificat din San Francisco.

Lecții afară se fac și în Marea Britanie, unde mai mulți învățători și-au modificat planul de lucru și predau matematica, literatura sau pictura în sânul naturii, pentru că astfel cei mici devin mai creativi, energici și rezolvă mai ușor orice problemă, simțindu-se liberi, iar lecțiile fiind mai distractive. Deși nu există statistici oficiale cu privire la cât de mult se folosește învățarea în aer liber, cercetătorii au observat că utilizarea acesteia crește, iar guvernul britanic încurajează școlile să apeleze la astfel de tehnici sănătoase și sigure. Mai mult, autoritățile din Marea Britanie au investit în proiectul Natural Connections, derulat de Universitatea Plymouth și Școala prietenoasă cu natura, condusă de The WildLife Trusts.

Lecțiile în aer liber sunt destul de populare și în Danemarca. Anume de aceea, Danemarca a fost prima țară din Europa care a redeschis școlile în timpul pandemiei. De asemenea, Italia a anunțat că vrea să facă și lecții în aer liber, pentru a-i scuti atât pe copii, cât și pe părinți să stea zile la rând doar în casă. Scoția va folosi parcurile, centrele de patrimoniu natural și pădurile orașului ca săli de clasă în aer liber atunci când va începe noul an școlar. La asta se gândesc și autoritățile din Canada, notează fatherly.com.

În același timp, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Moldova încă nu a venit cu soluții și planuri privind noul an școlar. Astfel, starea de urgență din țară este lunar prelungită, numărul cazurilor zilnice de infectare este mare, părinții caută răspunsuri, iar autoritățile tac. 

Ca să afli cum s-a desfășurat educația online la noi în Moldova și cu ce probleme s-au confruntat învățătorii, elevii și părinții în această perioadă, citește aceste articole:

Cum școala s-a mutat pe internet (I): Ce spun profesorii

Cum școala s-a mutat pe internet (II): Ce spun părinții

Cum școala s-a mutat pe internet (III): Ce spun elevii

Citește mai departe

Social

Vinul moldovenesc din podgoriile de la sud. Povestea unui vinificator care a găsit o piață de desfacere stabilă pentru vinurile sale

Publicat

pe

De către

Din dragoste și pasiune, respectând tradițiile milenare, vinificatorii din țară se încăpățânează să producă vinuri savuroase și apreciate de către consumatori. Fiecare picătură de vin moldovenesc poartă în sine un terroir veritabil, multă muncă și o legendă vie: de la podgoriile însorite bine îngrijite, culegerea strugurilor copți, continuând cu maturarea în butoaie de stejar și până la îmbuteliere. Cum să contribui la dezvoltarea industriei vitivinicole și care sunt cele mai importante unelte ale unui vinificator, află din povestea unui antreprenor care dezvoltă o afacere în sudul țării.

Andrei Novak este fondatorul „Novak Winery” – o vinărie mică din regiunea găgăuză, inspirată din pasiunea pentru vinurile savuroase, produse în cantități limitate. Povestea vinăriei a început acum 4 ani, când vinificatorul a beneficiat de suport în cadrul unui program de îmbunătățire a calității produselor și consultanță în vinificație. Afacerea de familie s-a transformat într-un brand, iar numele de pe sticlă – într-o continuitate a valorilor familiale.

Andrei Novak, vinificator: „Totul a început de la faptul că experimentam cu diverse soiuri, în cupaje, maturate până la 12 de luni, în cantități mici, de la 100 până la 200 de litri. Prietenii și apropiații care gustau din vinurile noastre spuneau că sunt foarte bune și că trebuie să extindem producția spre un public mai larg, curios să încerce vinuri noi. Am rămas uimiți că în 2017 unul dintre vinurile „Novak Winery” a câștigat medalia de aur la un concurs internațional de profil. Această apreciere ne-a oferit siguranță și încrederea că am pornit în direcția corectă și că trebuie să continuăm să muncim.”

Vinurile pe care „Novak Winery” le produce sunt în cantități limitate, între 1.200 și 6.500 de sticle. Afacerea are trei angajați, iar sezonier alte 5-7 persoane participă la culesul strugurilor. Viile din care sunt produse vinurile „Novak Winery” se întind pe 30 de hectare la sudul țării, în zona cu Indicație Geografică Protejată (IGP) „Valul lui Traian”. Pe terenurile cu viță-de-vie sunt plantate soiuri autohtone și internaționale, iar antreprenorului acordă un interes sporit soiurilor locale mai vechi.

Andrei Novak, vinificator: „Avem soiuri precum „Pinot Blanc”, „Chardonnay”, „Fetească Neagră”, „Rară Neagră”, „Copciak”, dar și altele. Anul trecut, am plantat circa 200 de butași, anul acesta – încă 1.000 și preconizăm ca la anul să extindem plantația. Suntem în căutare de soiuri autohtone vechi ca „Negru Dalavini”, „Codrinschi”, pentru a continua procesul de selecție a soiurilor. Continuăm să comunicăm cu vinificatori cu experiență de zeci de ani, pentru a reanima apariția tipurilor de struguri din care produceau vin generațiile trecute.”

Pe timp de pandemie, vinificatorul a întâmpinat greutăți în ce privește distribuirea produselor. Dacă, anterior, printre piețele de desfacere era domeniul HoReCa, restricțiile impuse de criză au stopat livrările de vin spre această sferă. Parteneriatul cu METRO l-a ajutat să-și comercializeze vinurile și să facă planuri de viitor.

Andrei Novak, vinificator: „METRO ne-a venit în întâmpinare și, datorită faptului că vinurile noastre se găsesc pe rafturile magazinelor, progresăm încet, dar sigur. Deoarece avem un parteneriat de încredere, oferim prețuri accesibile pentru consumatorii finali și le punem la dispoziție un produs autohton de calitate. În această perioadă dificilă pentru toți, o asemenea susținere pentru micii antreprenori este substanțială și o motivație pentru a continua să producem vinuri bune.”

METRO susține producătorul autohton

Pentru METRO, susținerea producătorilor locali a fost dintotdeauna o prioritate, dar este cu atât mai importantă în contextul actual. Asigurarea unei piețe de desfacere stabile le oferă partenerilor posibilitatea de a continua să-și dezvolte afacerile, dar și încredere în viitor. Compania sprijină cu tărie dezvoltarea durabilă a producătorilor din diverse regiuni ale țării, prin parteneriate solide. În magazinele METRO, peste 500 de vinuri ale companiilor locale stau la dispoziția cumpărătorilor.

Igor Snegur, șeful Departamentului „Achiziții – Produse Alimentare Uscate”, METRO: „Pentru micii producători de vinuri am găsit întotdeauna loc pe rafturile magazinelor noastre. METRO și-a creat o rețea eficientă de parteneri vinificatori locali, o rețea în creștere, pe care ne bazăm pentru a oferi cumpărătorilor o gamă cât mai variată de vinuri locale și îi îndemnăm pe toți să consume vinurile Moldovei. Această criză ne-a afectat pe mulți dintre noi, și acum, mai mult decât oricând, este important să construim relații și parteneriate de încredere. Rămânem aproape!”

METRO – #RămânemAproape!

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare care deservește clienți din industria HoReCa, revânzători dar și consumatori finali. La nivel global, METRO deservește peste 16 milioane de clienți care pot alege să facă cumpărături în unul dintre magazinele sale de format mare, să comande online și să își colecteze cumpărăturile la magazin sau să le fie livrate. METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul cu amănuntul și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon-cheie al afacerii METRO. METRO deține primul loc în indicatorul Sustenabilității Dow Jones, în industria comercializării produselor alimentare. Compania operează în 34 de țări și angajează peste 100.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2018/19, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 27,1 miliarde EUR. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având trei magazine, cu peste 25000 de articole în fiecare magazine și peste 600 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.metroag.de, www.metro.md.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Social11 ore în urmă

Cine joacă la loterie? Oamenii care dau ultimii bani pe bilete

Statisticile spun că mai mult de jumătate dintre moldoveni cheltuie o mare parte din salariu pe mâncare, lucru caracteristic pentru...

Educație12 ore în urmă

Cum să fii un tată mai bun: „Organul sexual nu este cocoșel și păsărică, ci penis și vagin”

În noul episod din seria „Cum să fii un tată mai bun? Explicăm” Adriana Boroș, consilieră educațională și parentală, fondatoarea...

Lifestyle13 ore în urmă

10 conturi pe TikTok pe care-ți recomandăm să le urmărești

Se estimează că Tik Tok are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume. Conținutul publicat pe această platformă se...

Sănătate19 ore în urmă

4 august 2020. COVID-19, PE SCURT: Încă 10 oameni au decedat astăzi. 70% dintre cazuri au fost tratate

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Social2 zile în urmă

Trei știri bune din Moldova: Banca de alimente, restart la cultură și o nouă destinație turistică

Banca de alimente pentru persoanele social-vulnerabile Misiunea Socială „Diaconia” a lansat la sfârșitul lunii iulie prima Bancă de Alimente. Asta...

Sănătate2 zile în urmă

Istoria a trei femei cu dizabilități mintale care s-au mutat la casa lor

Nadejda stă la masă și coase de zor. De dimineață a reușit să termine de confecționat trei măști. La 60...

Social2 zile în urmă

3 august 2020. COVID-19, PE SCURT: 120 de cazuri noi și 8 decese

Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în...

Advertisement

Politică

Politică4 zile în urmă

Pe banii noștri. Se schimbă Constituția de tot sau numai „oleacă”?

Politica moldovenească nu pare să fie în vacanță în această săptămână, deși vinerea trecută era anunțat sfârșitul „sezonului politic”. De...

PoliticăO săptămână în urmă

Ce se întâmplă în Belarus? De ce se teme ultimul dictator din Europa?

PE SCURT Dictatura lui Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, s-ar putea încheia după alegerile prezidențiale din 9 august, susțin mai mulți...

Politică2 săptămâni în urmă

Din banii noștri: Final de sezon politic. Sezonul epidemiologic continuă

Săptămâna curentă, din punct de vedere politic, a durat doar o singură zi. Situația amintește de sezonul final din Game...

Politică2 săptămâni în urmă

Veteranii regimului separatist: „În caz de agravare a situației, ca și acum 30 de ani, vom apăra patria”

PE SCURT Protestele veteranilor de pe Nistru de săptămâna trecută au generat reacții printre veteranii regiunii transnistrene. Primii și-au manifestat...

Politică2 săptămâni în urmă

Rezumat din Parlament: Moțiune respinsă și despre cum și-au luat vacanță la miez de noapte

Parlamentarii au discutat astăzi în total 9 proiecte pe ordinea de zi. Cu un randament de 11%, parlamentarii au reușit...

Alegeri3 săptămâni în urmă

Pandemia, pretext pentru a restricționa votul în diasporă? Soluții

Pe data de 10 iulie 2020, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” Igor Dodon a făcut o declarație despre următoarele alegeri...

Politică4 săptămâni în urmă

Pe banii noștri: un deputat în căutarea identității și două partide care s-au lansat în gaming și aplicații mobile

La începutul acestei săptămâni Parlamentul părea că nu se putea trezi. Era luni dimineața, iar în acel moment, exista cam...

Advertisement

Opinii

august 2020
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31