Faci vânzâri la telefon sau vrei să începi să vinzi prin această metodă? Vezi cum să minimizezi cheltuielile 

Dacă ai o afacere, cel mai probabil nu o singură dată te-ai lovit de cazurile când erai nevoit să scoți din buget o sumă mare de bani pentru convorbirile telefonice! O alternativă pentru liniile tradiționale analogice este Voice over Internet Protocol (voIP), mai cunoscută ca telefonie IP sau telefonie prin Internet. Aceasta, pe lângă beneficiile legate de costurile scăzute, mai numără și multe altele. Rămâi cu noi ca să înțelegi cum telefonia IP îți poate scoate afacerrea la un alt nivel! 

Ce ai de câștigat, utilizând voIP?

În esență, voIP funcționează pe un principiu similar cu cel al telefoniei clasice, doar că semnalele vocale sunt transformate în semnale digitale, după care prin intermediul rețelei de Internet, acestea sunt transmise sub forma unui set de date. Sigur, că îți vine întrebarea cu ce este mai bună metoda dată, atât timp cât idea de bază este similară cu telefonia simplă?

  1. voIP înseamnă costuri mai mici

Convorbire sunt mai ieftine ca în cazul celor prin intermediul liniilor analogice, dar nu și gratuitate, în funcție de distanța, țara spre care este îndreptat apelul. Pot fi cazuri în care poți petrece ore întregi într-o conferință telefonică, dar fără ca cel puțin să scoți un bănuț din buzunar.

  1. Acces cu ajutorul telefonului mobil

Deja nu mai ești legat de oficiu pentru a face apeluri. Poți accesa lista de contacte din oficiu, fără a fi acolo, pentru a suna și recepționa apeluri, totul cu ajutorul aplicației pentru telefonia voIP, instalată pe smartphone-ul tău.

Există două metode prin care poți accesa sistemul de telefonie IP. Prima e prin intermediul aplicațiilor care permit efectuarea apelurilor, cum este Viber, WhatsApp, FaceTime, Skype, Facebook messenger și altele. Este cea mai simplă și practică metodă, iar dacă persoana apelată este conectată la rețeaua de Internet și are instalată aplicația, convorbirea va fi gratis.

Totodată, mai există posibilitatea de a utiliza voIP pe smartphone prin intermediul furnizorilor de telefonie, dacă oferă asemenea serviciu. Vei procura abonamente lunare, cu un anumit număr de minute, iar beneficiul constă în faptul că aceștia ar putea propune oferte pentru compania ta, cum ar fi reducerile la apeluri internaționale.

  1. Îmbunătățește funcționalitatea

Pentru 99 lei/lunar (tarifele companiei Sipuni), în schimbul sistemului clasic utilizat în compania ta vei avea unul nou de tip voIP. În schimb, ai o serie de noi posibilități, cum ar fi: integrarea CRM, crearea automată a contactelor în urma apelurilor, crearea sarcinilor pentru apelurile pierdute, până la trei dispozitive active pentru fiecare utilizator, înregistrarea convorbirilor telefonice și păstrarea acestora pentru o perioadă de trei luni.

  1. Acces de la orice dispozitiv, fără a pierde vreun apel

Vei avea posibilitatea să faci și să primești apeluri vocale și video de la laptop, tabletă sau calculator staționar. Contul voIP este disponibil oriunde lucrezi și îți oferă funcțiile de care s-ar putea să ai nevoie la distanță. 

Numărul virtual poate fi conectat la telefonul mobil, la calculatorul de la oficiu sau orice dispozitiv, de unde nu te-ai afla. Apelurile vin pe acel dispozitiv care este activ la moment, astfel se reduce probabilitatea de a pierde un apel important sau șocul de a reveni în oficiu, trezindu-te cu o căsuță vocală plină de mesaje.

  1. Posibilitatea de integrare în sistemul de CRM

Sistemul voIP poate fi integrat în sistemele de gestionare interne, precum CRM-ul. Astfel, devine mult mai simplu să ai acces la lista de contacte, să monitorizezi felul cum angajații răspund la apelurile clienților și tot felul de probleme care apar pe parcursul zilei de muncă vor fi afișate acolo. 

Liniile telefonice de tip analogic deja devin o parte a trecutului, pentru că tehnologia voIP e un pas înainte pentru companii și procesele de muncă. Acum, e timpul să te gândești la afacerea ta și cum poți îmbunătăți lucrurile în funcționarea ei. 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.