Experiența le joacă festa / Cine sunt șoferii care cauzează cel mai frecvent accidente rutiere

PE SCURT

Șoferii cu experiență limitată sau cei mai experimentați și mai înaintați în vârstă sunt și cei care se fac vinovați de producerea accidentelor rutiere cel mai frecvent, transmite IPN.

În accidentele produse în primele două luni și-au pierdut viața 34 de oameni, iar alți 361 au fost traumatizați.

PE LUNG

Cel mai frecvent se fac vinovați de producerea accidentelor rutiere șoferii cu experiență limitată, de până la cinci ani, sau cei mai experimentați, cu vârsta de peste 40 de ani, care au anumite deprinderi și se adaptează mai greu la modificarea regulilor circulației rutiere.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, a declarat pentru IPN că practic toate accidentele pornesc de la factorul uman. Șoferii depășesc limita de viteză, nu adaptează viteza la condițiile meteo, nu acordă prioritate pietonilor. La fel, nu respectă banda de deplasare, culoarea semaforului sau nu acordă prioritate. Datele arată că tamponările laterale sunt cele mai întâlnite astăzi.

Din 308 accidente rutiere produse în primele două luni ale anului curent, mai bine de jumătate au fost în municipiul Chișinău. Cele mai multe accidente s-au produs în zile de marți. Dar cele mai grave au avut loc în zile de sâmbătă și duminică, când au murit și opt oameni. Ca interval de timp, cele mai multe accidente s-au produs între orele 16.00 și 20.00, precum și după miezul nopții și până la ora 06.00 dimineața.

Sursa: IPN

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.