Connect with us

Diverse

După doi ani, un deținut minor și-a revăzut frații mai mici

Publicat

pe

După o perioadă de doi ani, în care a pierdut legătura cu familia, un deținut minor și-a revăzut frații mai mici, alături de care a trăit emoții deosebite și clipe speciale. Amintirile, îmbrățișările și tot ce este legat de casa părintească au predominat și inundat chipurile celor dragi.

Restabilirea legăturii cu familia a fost posibilă datorită administrației și asistenților sociali din Penitenciarul nr.10-Goian, care au inițiat procesul de căutare a rudelor. Astfel, s-a constatat că părinții minorului de 17 ani se află în detenție, doi frați mai mici se află în grija unui centru de plasament, sora cea mai mică este în grija unei familii, iar de fratele mai mare nu se cunoaște nimic.

În acest context, administrația instituției, în colaborare cu Centrul de Plasament Temporar pentru copii „Curcubeul Speranței”  au întreprins măsurile necesare, organizând la 8 august curent, o revedere de suflet între frați. Reîntâlnirea a fost emoționantă, iar cei trei frați au promis că vor ține legătura pe viitor.

Administrația instituției penitenciare a avut grijă să facă cât mai agreabilă întâlnirea minorilor, organizând o masă dulce și imprimându-le câte o poză ca amintire.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Diverse

Aur și argint pentru Vinul Moldovei. Vinificatorii moldoveni s-au întors cu distincții de la competițiile din Franța și România

Publicat

pe

De către

Vinul Moldovei devine tot mai apreciat pe plan mondial. Pe parcursul lunii noiembrie, vinurile, spumantele și divinurile moldovenești au fost premiate cu medalii de aur și argint la importante competiții internaționale de profil: „Effervescents du Monde” (Franța) și „International Wine Contest Bucharest” (România).

„Effervescents du Monde” este unul dintre cele mai importante concursuri internaționale dedicate vinurilor spumante, desfășurat în orașul francez Dijon, în perioada 14-16 noiembrie.

Ediția din acest an a adunat reprezentanți ai companiilor vinicole din 22 de țări ale lumii, 594 de vinuri de calitate înaltă și 40 de jurați de talie internațională, printre care s-a numărat și un reprezentant al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV)

Republica Moldova a fost prezentă la acest concurs cu 22 de vinuri spumante de la 9 companiii vinicole aflate sub umbrela brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O Legendă vie”.

În urma evaluărilor, Vinul Moldovei a câștigat 12 medalii dintre care 2 medalii de aur pentru spumantele:
„Purcari 1827 – Cuvée de Purcari Rosé Brut” și
„Purcari 1827 Cuvée de Purcari Alb Brut” – acesta din urmă clasându-se în Top 10 cele mai bune vinuri spumante ale competiției.

Membrii juriului au acordat 10 medalii de argint pentru următoarele vinuri:

„Cuvée de Purcari – Fetească Albă Brut” (Purcari)
„Apriori Extra Brut” (Consalcom)
„Mileștii Mici Alb Brut” (Mileștii Mici)
„Bostavan Dor Alb Brut” (Bostavan)
„Fresco Glera Spumant Original Brut” (Romatim)
„Rădăcini Reserve Brut” (Albastrele Wines)
„Nisporeni Roșu de Nisporeni Dulce” (Nis-struguraș)
„Cricova Cuvée Prestige Alb Brut” (Cricova)
„A priori Aprisecco Brut” (Consalcom) și
„Aurelius Limited Edition Brut Rosé” (Maurt).

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: Vinul Moldovei a devenit un ambasador al Republicii Moldova și un produs tot mai cunoscut printre consumatorii din întreaga lume. O dovadă sunt cele 12 medalii de aur și argint obținute la „Effervescents du Monde” – cel mai important concurs dedicat vinurilor spumante. Ne bucură faptul că, la acest concurs, printre cele mai bune vinuri spumante din întreaga lume se regăsește și Vinul Moldovei.”

Totodată, la începutul lunii noiembrie, 47 de vinuri și divinuri au fost distinse cu medalii de aur și argint la „International Wine Contest Bucharest 2018” (IWCB), această ediție desfășurându-se la Iași.

Republica Moldova a participat cu 100 de vinuri, iar vinificatorii moldoveni s-au întors acasă cu 37 de medalii de aur și 10 de argint. Cele mai multe medalii de aur le-a obținut vinăria „Fautor” (9 medalii), urmată de „Chateau Vartely” (6 medalii) „Vinăria din Vale” (3 medalii) și Purcari (3 medalii).

 Elizaveta Breahnă, expert coordonator în vinificație, Oficiul Național al Viei și Vinului, membru al juriului: „Cea de-a 15-a ediție a „International Wine Contest Bucharest 2018” a fost una benefică pentru Vinul Moldovei care a reușit să câștige zeci de medalii de aur și argint. Ne bucurăm foarte mult de aceste succese, în condițiile în care regulile de jurizare în cadrul acestui concurs sunt extrem de stricte, în conformitate cu cerințele OIV.”

În cadrul IWCB au fost jurizate 600 de probe din 14 țări, acesta fiind singurul concurs din Europa Centrală și de Est acreditat de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) și de Federația Internaționala a Marilor Concursuri de Vinuri (VINOFED), instituții care au delegat, de altfel, observatori la concurs.

Citește mai departe

Diverse

Un bebeluș a stat 5 zile în comă, din cauza unui sărut. Ce au spus părinții

Publicat

pe

De către

O fetiță în vârstă de doar 8 luni, din Marea Britanie, a fost la un pas de moarte din cauza unui sărut. Mama bebelușei vrea acum să tragă un semnal de alarmă și să îi avertizeze pe alți părinți cu privire la riscurile la care își pot expune copiii, atunci când lasă alte persoane să îi sărute pe obraji sau pe mânuțe, scrie Metro citat[ de Digi24.ro.

Micuța Eliza Hobbs a fost găsită palidă și inconștientă în pătuțul ei de către mama și tatăl său, care au chemat de urgență ambulanța. Fetița a fost transportată la spital, unde medicii au făcut tot posibilul să o resusciteze.

La un moment dat, am crezut că s-a dus. Medicii o resuscitau, nu a mai respirat un minut, dar au reușit să o readucă la viață”, a povestit tatăl copilei.

Fetița a fost transportată apoi la un alt spital, unde medicii i-au indus coma.

După șapte zile la terapie intensivă, micuța și-a revenit, iar părinții ei au putut răsufla ușurați. Cuplul încearcă acum să îi avertizeze și pe alți părinți, astfel încât nimeni să nu ajungă în situația în care au fost ei.

„Vă rog, nu lăsați alte persoane să vă sărute bebelușii. Un simplu pupic inofensiv ne putea ucide copilul. Astfel de virusuri sau bacterii pot fi transmise imediat. Oamenii răciți trebuie să se spele pe mâini și să stea departe de copii cât mai mult posibil”, a spus mama fetiței.

Sursa:  Digi24.ro

Citește mai departe

Cultură

10 spoturi publicitare care îți vor aduce Crăciunul acasă

Publicat

pe

De către

Mai multe branduri străine au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă și au lansat spoturi publicitare tematice, care te fac să zâmbești sau chiar să râzi, să lăcrimezi, să ți se facă dor de cei dragi pe care nu reușești să-i vezi la fel de des cum ți-ai dori și… evident, să le cumperi cadouri.

Iar așa cum astăzi, peste Republica Moldova, au căzut primii fulgi din acest an, v-am pregătit o listă cu cele mai drăguțe spoturi pe care le-am găsit. Vizionare plăcută!

1.

Bouygues Telecom – Unforgettable Christmas

Unforgettable ChristmasAgency: BETCDirector: Martin WernerSong: Redbone – Come And Get Your LoveCountry: FranceReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Vrijdag 9 november 2018

2.

Sainsbury’s – The Big Night

The Big NighAgency: Wieden+Kennedy LondonDirector: Michael GraceyCreative Director: Sophie Bodoh, Scott DungateCreatives: Freddy Taylor, Philippa Beaumont, Andrew BevanExecutive Creative Directors: Tony Davidson, Iain TaitGroup Account Director: Katherine ThomsonAccount Director: William SmithAccount Manager: Johno FaganAccount Executives: Oliver Mitchell, Matt WhitesideDesigners: Phil Rosieur, Kate Whitley, Adam HuntMotion/Animation designer: Jon HarrisStudio Artworker: Jody Burson, Jhy TurleyStudio Manager: David BrodieProduction Company: PartizanDoP: Pau CastejonEditorial Company: Stuart BowenEditor: Stuart BowenExecutive Producer: Jenny BeckettLine Producer: David StewartVFX Company: 1920VFX producer: David KeeganGrade: Kai Van Beers3D Lead: Martin Blunden3D Artist: Oscar Hill, Mike Farrah2D Lead: Ludo Fealy2D Artist: Adam McHale, Stephanie Daly, Claire Larkin, Jenn Epstein, Ken HauMusic Company/Supervisor: Mr PapeSong Writers: Gregg Alexander, Rick NowelsPublisher: Spirit / BMGSound Company: String & TinsSound Design: Lawrence Kendrik, Will CohenCountry: United KingdomReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Maandag 12 november 2018

3.

Manor – The Gift

Special ChristmasAgency: BETCDirector: AgainstalloddsProduction Company: Passion ParisReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Woensdag 14 november 2018

4.

Macy's – Believe in the Wonder of Giving

Believe in the Wonder of GivingAgency: BBDO, New YorkDirector: Martin De ThurahWorldwide Chief Creative Officer: David LubarsChief Creative Officer New York: Greg HahnExecutive Creative Directors: Danilo Boer, Marcos KotlharSenior Creative Directors: Tom Kraemer, Peter AlsanteCreative Director: Bianca GuimaraesSenior Project Manager: Noreen MasihGroup Executive Producer: Dan BlaneyAccount Director: Justin PerrelliAccount Executives: Charlie Kunze, Clare DriggsProduction Company: Epoch FilmsDoP: Chayse IrvinEditorial: Work EditorialEditor: Rich OrrickAssistant Editor: Theo MercadoEP: Melissa CulliganLine Producer: Michaela JohnsonExecutive Producer: Erica ThompsonSenior Producer: Jamie Lynn PerrittProducer: Chris DelarenalVFX: BlacksmithVFX Supervisor / Lead Compositor: Daniel MorrisVFX Supervisor: Iwan ZwartsVFX / CG Supervisor: Olivier VarteressianExecutive Producer: Charlotte ArnoldVFX Producer: Bindy St. LegerCG Artists : Tuna Unalan, Michael Marsek, Casey Reuter, Vitaliy BurovCG FX Artist: Rick WaliaCompositors: Robert Bruce, Tim Reagan, Nick Tanner, Jacob Slutsky, Yebin AhnMatte Painter: Sue JangMusic: Soundtree MusicExecutive Producer: Jay JamesMusic Title: HOMEComposed by: Joel Hartman / Soundtree MusicPublished by: Soundtree Music PublishingHead of Music Production: Luis AlmauCountry: United StatesReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Maandag 5 november 2018

5.

John Lewis & Partners – The Boy and the Piano

John Lewis Christmas 2018The Boy and the Piano (Starring: Elton John)Brand: John Lewis & PartnersAgency: Adam & Eve/DDB LondonDirector: Seb EdwardsChief Creative Officer: Richard BrimExecutive Creative Director: Mike Sutherland, Ant NelsonCopywriter: Mike SutherlandArt Director: Ant NelsonAgency Producer: Sally PritchettProduction Company: Academy FilmsDoP: Chayse IrvinEditorial: Assembly RoomsEditor: Sam Rice-EdwardsProduction Designer: Robin BrownVFX Company: MPCSound Company: Factory StudiosSound Design: Anthony MooreExecutive Producer: Simon CooperProducer: Shirley O'ConnorSong: Elton John – Your Song Country: United KingdomReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Woensdag 14 november 2018

6.

Waitrose – Concert

Fastest Concert EverBrand: WaitroseAgency: Adam & Eve/DDB LondonDirector: James RouseProduction Company: OutsiderSound Company: Factory StudiosSound Design: Dan Beckwith, Anthony MooreCountry: United KingdomReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Maandag 12 november 2018

7.

Asda – Bringing Christmas Home

Bringing Christmas HomeAgency: Abbott Mead Vickers BBDODirector: Agustín AlberdiCreative partners: Colin Jones Phil MartinCopywriter: Caio GiannellaArt director: Diego de OliveiraStrategy Partner: David EdwardsSenior Strategist: Sam WilliamsAccount Directors: Anna Covell, Bobbie Gannon, Georgia McLeanSenior Account Manager: Farai DubeAccount Manager: Rhe PetgraveManaging partner: Steve CorleyProduction Company: Stink LondonPost Production: The MillAudio Post Production: 750 MPHProducer: Debbie NinnisCountry: United KingdomReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Zondag 4 november 2018

8.

Waitrose – Mistletoe

MistletoeAgency: adam & eve/DDB LondonDirector: James RouseProduction Company: OutsiderSound Company: Factory StudiosSound Engineers: Dan Beckwith, Anthony MooreCountry: United KingdomReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Maandag 12 november 2018

9.

SAS – The Arrivals

The ArrivalsAgency: &Co.Director: Jeppe RøndeCopywirter: Johan KøhlerArt Director: Rune PetersenAccount Director: Morten FabriciusAccount Manager: Camilla Reinholdt, Mette KruseHead of Brand Activation and Social: Morten SaxnæsSocial Media Planner: Rasmus PhilipStrategic Director: Ørnulf JohnsonGraphic Designer: Anders Martin JensenInteractive Producer: Palle AufeldtIn-house Executive Producer: Anders Toustrup DarreIn-house Producer: Lene MeyerExecutive Producer: Mette JermiinProduction Company: BaconDoP: Magnus JønckEditor: Simon BorchSound Design: Rune PalvingVoice Over: Elisabeth Garden DanielsenReleased: October 2018

Geplaatst door advert.ge op Maandag 12 november 2018

10.

Migros

The Big Christmas Wish of the Little Migros GoblinDirector: Dorian & DanielCountry: SwitzerlandReleased: November 2018

Geplaatst door advert.ge op Donderdag 15 november 2018

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com