Domeniul Teleradiodifuziunii din Republica Moldova va avea in anul curent o noua lege

O noua lege a audiovizualului va fi eloborata si adoptata in prima lectura in sesiunea de primavara-vara a Legislativului, a declarat presedintele Parlamentului Marian Lupu in cadrul sedintei festive de vineri, 13 ianuarie, cu prilejul aniversarii unui deceniu de la infiintarea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R.Moldova.

Potrivit presedintelui Parlamentului, in sesiunea de primavara-vara noua lege a audiovizualului va fi adoptata in prima lectura, dupa care va fi solicitata opinia societatii civile. "in final, Legea va fi expediata Consiliului Europei pentru expertizare", a mai spus Lupu.

Ion Mihailo, presedintele CCA, a declarat in cadrul aceleiasi sedinte ca, pe parcursul a zece ani de la infiintare, CCA a contribuit la dezvoltarea audiovizualului autohton si, ca rezultat, "la ora actuala in R.Moldova functioneaza circa 40 de posturi de radio, 36 de televiziune si 160 de operatori de televiziune prin cablu".

Sursa citata a subliniat ca membrii CCA alesi pentru urmatorul mandat "trebuie sa lucreze cu o lege bazata pe recomandarile Consiliului Europei, sa fie profesionisti in domeniu si sa nu repete greselile noastre".

La sedinta de aniversare a CCA au mai fost fost prezenti presedintele Platformei Europene a Autoritatilor de Reglementare a Audiovizualuilui (EPRA), vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului din Rominia, presedintele Comisiei parlamentare pentru cultura, stiinta, invatamint, tineret, sport si mijloace de informare in masa, fondatorii CCA, functionari publici si reprezentanti ai organizatiilor audiovizuale.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a fost constituit la 1 ianuarie 1995, in baza Legii Audiovizualului din 3 octombrie 1995, promulgata la 24 noiembrie 1995 de presedintele tarii. Statutul CCA a fost adoptat prin hotarirea Parlamentului din 15 octombrie 1996. // BASA-Press

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.