Doi complici, reţinuţi în dosarul preşedintelui Federaţiei de Baschet: împreună ar fi deposedat un străin de 210 000 euro!

Doi complici au fost reţinuţi, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul preşedintelui Federaţiei de Baschet din Republica Moldova. Este vorba despre un electrician şi un director de SRL, ambii fiind bănuiţi că, împreună cu preşedintele FBRM, l-ar fi deposedat pe un cetăţean străin de 210 000 de euro. Acum aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru escrocherie.

Amintim că, în cadrul urmăririi penale, s-a constatat că cei trei bănuiţi, urmărind scopul de a-l deposeda pe un cetăţean slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 000 de euro pentru construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. Asta chiar dacă FBRM nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha), şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Astfel, pe parcursul anului 2015, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii de pe teritoriul Republici Slovace, ar fi  transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova şi ar fi transmis bănuiţilor diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 000 de euro, ceea ce constituia, la etapa dată, echivalentul sumei de 4 645 388 lei conform cursului BNM.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare. Acţiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.