Destinaţiile care pot deveni principalele atracţii turistice în anul 2019

În fiecare an, cei care adoră aventura în țările străine își pot adăuga pe hartă noi destinații atractive, care merită descoperite. Anul 2019 nu face excepţie, noi locuri din apropierea unor centre de interes deja cunoscute fiind deschise celor care caută, scrie descoperă.ro.

Sri Lanka devine tot mai ademenitoare pentru turiști. Insula în formă de lacrimă din apropierea coastei indiene are ce oferi celor interesaţi de istoria locurilor pe care le vizitează, fiind o zonă în care templele vechi sunt aşezate în apropiere de plaje spectaculoase şi plantaţii de ceai. În plus, cei care caută locuri în care să pedaleze se pot plimba cu bicicleta prin păduri luxuriante, pe versanţi de munte acoperiţi de ceai şi prin sate abandonate, iar râul Kaluganga oferă ocazia unor plimbări cu caiacul.

În Mexic, mai puţin căutat este San Miguel de Allende. Oraşul din centrul ţării, la nord de Mexico City, este aşezat pe dealuri. Aerul colonial al străzilor pavate cu piatră şi al bisericilor care amestecă trăsături baroce, neoclasice şi gotice definesc San Miguel de Allende drept una dintre cele mai pitoreşti destinaţii ale anului 2019. Oraşul fondat în 1542 păstrează amestecul de influenţe hispanice şi central-americane. Printre atracţiie locale se numără biserica de secol 18 din Plaza Principal, construită din piatră roz.

În Africa, tot mai mulți călători ajung în Zimbabwe. Printre lucrurile care atrag atenţia în zonă sunt peisajele naturale scăldate în soare şi celebra cascadă Victoria. Cei de la portalul Intrepid Travel atrag atenţia că dorinţa de a admira natura are modurile ei corecte şi incorecte de a te bucura de ce ţi se oferă. Printre cele mai puţin fericite sunt celebrele ¨plimbări cu lei”, care susţin industria dezvoltată pe baza reproducerii şi păstrării în captivitate a animalelor. Recomandate sunt, în schimb, plimbările prin parcul naţional Hwange, celebru pentru elefanţii care se găsesc aici şi pentru cele peste 100 de specii de mamifere şi peste 400 de specii de păsări care continuă să trăiască în sălbăticie.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.