De Adriana Agapii/ Chișinău / Moldova.ORG/ — Care e cel mai indicat loc, după părerea voastră, în care a-i putea vedea laolaltă toate frumuseţile toamnei? Poate un loc ferit de influenţa omului? Bineînţeles că acolo unde picior de om nu prea a călcat, acolo natura se manifestă în toată splendoarea sa.
Un astfel de loc îl puteţi găsi cu uşurinţă în munţii Vrancei, partea estică a munţilor Carpaţi, unde natura, unicul creator şi arhitect, a creat adevărate minuni şi splendori.
Picioarele te duc pe versanţii, încă verzi, acoperiţi de o iarbă mustoasă de toamnă, plină cu rouă, care îţi umezeşte bocancii, la propriu, dar şi sufletul la figurat, lăsându-şi amprenta răcoroasă adânc ascunsă în inima călătorului.
Situaţi în curbura lanţului carpatic, la răsucirea dintre Moldova, Muntenia şi Transilvania, Munţii Vrancei păstrează încă un caracter virgin, sălbatic, dovadă fiind atât păstrarea folclorului tradiţional cât şi abundenţa animalelor sălbatice, mai ales a ursului brun.
Ca înălţime Munţii Vrancei culminează cu vf. Goru la 1785m. Nivelul mediu este de 1500m deşi puţine vârfuri trec de 1700m altitudine: vf. Lăcăuţi (1777m), Arnişoara (1725m) şi Giurgiu (1721m).
Zona nu este lipsită de atracţii turistice, aici se găseşte Cascada Putna, o cădere de apă destul de spectaculoasă pe râul Putna precum şi Cheile Tişiţei aflate în parcul natural cu acelaşi nume, denumit şi “Rezervaţie pentru carnivore mari” (urşi, râşi, lupi).
Când să faci o călătorie în munţi dacă nu toamna când copacii îşi îmbracă straiele cele mai colorate şi mai frumoase pe care le au, pentru a crea multitudinea de culori şi nuanţe.
Mergeţi de convingeţi-vă cu propria pereche de ochi.
Distanţa de la Chişinău până în munţii Vrancea este de 280 km.