De Ziua Constituției Republicii Moldova, PL și unioniștii au cerut consfințirea denumirii Limba Română// VIDEO

De Ziua Constituției Republicii Moldova, deputați liberali și membri ai Asociației UNIREA – ODIP au organizat astăzi în fața Parlamentului două flash-moburi în care au cerut modificarea art.13 din Legea Fundamentală și legiferarea Limbii române.

Cei cinci deputați liberali au venit în fața Parlamentului înfășurați în drapele tricolore.

„PL a depus anterior o sesizare la Curtea Constituțională, iar limba română a fost declarată limbă oficială în Republica Moldova. În Constituție trebuie să fie scris negru pe alb că limba oficială este limba română. Demersul nostru este către toți deputații să susțină proiectul de lege de modificare a Constituției”,  a declarat deputatul liberal, Roman Boțan.

Deputații liberali si-au încheiat acțiunea prin intonarea imnului „Deșteaptă-te române”, care împlinește astăzi 150 de ani.

Ulterior, în fața Parlamentului au sosit și membri ai Asociației UNIREA – ODIP, care au desfășurat un tricolor imens și au cerut ca sintagma „Limba moldovenească” din Constituție să fie înlocuită cu „Limba Română”.

„Bătălia pentru Limba română încă nu s-a terminat, bătălia pentru Limba română încă continuă”, au declarat ei.

La 29 iulie în Republica Moldova este marcată Ziua Constituției. Legea Supremă a fost adoptată pe 29 iulie 1994, fiind publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 1 din 12.08.1994 şi a intrat în vigoare la data de 27 august 1994.

Foto: Privesc.eu

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.