Curiozități despre serialul „Lost in Moldova” și aventurile lui Diego

PE SCURT

Un tânăr din America se alătură Corpului Păcii în încercarea de a-și recupera iubita. Crede că va ajunge voluntar într-un loc exotic și însorit, dar ajunge într-un sat din R. Moldova. Diego trebuie să se acomodeze cu viața rurală și tot ce înseamnă aceasta: veceu în curte, băile în aer liber, penele de electricitate pe timp de furtună și alte întâmplări neașteptate pentru el. Aceasta este povestea pe care o vom afla în primul sezon al serialului „Lost in Moldova”, o producție cinematografică îndrăzneață care are nevoie de sprijin financiar pentru a prinde contur.

PE LUNG

Lucia Lupu, una dintre producătorii serialului spune că pentru primele patru episoade ale acestuia este nevoie de 35 000 de dolari.

Echipa de producție a început o campanie de strângere de fonduri pe platforma seednasspark.com acolo unde s-au adunat deja aproape 14 000 de dolari.

Cei care vor să susțină proiectul cinematografic inedit mai pot dona bani. Lucia povestește că ideea serialului „Lost in Moldova” este bazată pe experiența trăită de un american, voluntar Corpul Păcii, care locuiește în țara noastră de doi ani. „John Lewis s-a apropiat de noi într-o zi, când filmam niște scene într-un parc. Ne-a zis direct că are un scenariu și caută o echipă de filmare. Ne-a cucerit cu viziunea sa obiectivă despre Moldova”, spune producătoarea executivă a serialului.

Un serial despre viața autentică la sat

„Lost in Moldova” are scopul de a prezenta viața autentică a satelor din R. Moldova, cu bune și rele. Echipa de filmare nu-și propune să creeze o imagine idilică despre acest pământ, ci să o transmită cât mai realistic posibil, prin ochii unui străin. Diego va schimba viața satului în care se pomenește, iar satul va schimba viața și viziunea lui Diego. Acesta se va pomeni în tot felul de situații haioase, dar și emoționante.

„Tânărul este profesor de engleză la școala din sat. Prezența sa însuflețește mult viața din localitate. El va depăși anumite prejudecăți sau frici personale și același lucru îl vor face și sătenii. Diego va învăța să trăiască în condițiile din satele Moldovei, va crea o conexiune cu copiii din școală, se va împrieteni cu ei, va petrece alături de săteni la nunți și va ține toasturi”, divulgă Lucia câteva dintre detaliile scenariului serialului.

https://www.facebook.com/lostinmoldovaseries/videos/483919842460715/UzpfSTEwMDAwMTAzNzkzNjM0MDoyNjI1NDMyNTA3NTAxMzIx/?id=100001037936340

Aceasta subliniază faptul că echipa de producție vrea să fructifice partea autentică și irepetabilă a vieții din Moldova și a stilului de viață al sătenilor. „Nu este obligatoriu să trăiești în oraș și să lucrezi într-o corporație ca să ai o viață de succes. Oamenii de la țară își construiesc o viață foarte frumoasă, trăiesc cu demnitate și bucurie. Vom arăta problemele cu care ei se confruntă, dar nu ne vom plânge. Vom ilustra o realitate care ar putea atrage străinii”, afirmă Lucia Lupu.

Enlarge

72632548_143922293642447_7728104349850664960_n
Lucia Lupu, co-producătoarea serialului

Tânăra mai povestește că lucrează, în paralel, la un documentar despre mediu care se axează pe problemele râurilor și apelor subterane din Moldova. „Totul a pornit de la problema râului Bâc și a stației de epurare. Urmăresc un personaj care m-a impresionat prin dedicația lui pentru această problemă. El adună probe și încearcă să demonstreze indiferența autorităților față de mediu. Visul lui este să construiască o pistă de bicicliști care începe din Chișinău și se sfârșește acolo unde se revarsă râul Bâc în Nistru”, punctează Lucia.

Regizorul serialului „Lost in Moldova” este Călin Laur, producătorii executivi – Lucia Lupu și Vlad Bolgarin, iar scenariul este semnat de John Lewis.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.