Cum să te protejezi de infarct și alte afecțiuni ale inimii

PE SCURT

Este important să consumăm fructe și legume pentru menținerea sănătății, dar în cazul în care aveți probleme cu inima, există o listă foarte clară de alimente care vă fac bine. Acestea vă curăță arterele și venele, fără să mai fie nevoie să apelați la medicamente, scrie playtech.ro.

Aproape fiecare organ din corp este esențial pentru asigurarea vieții unui om. Puține sunt însă la fel de vulnerabile și relevante precum sistemul circulator. Format din vene și artere, acesta are rolul de a transporta sângele în întregul corp, asigurând buna funcționare a întregului organism.

PE LUNG

Dintr-un punct de vedere, pe lângă predispoziția genetică și sedentarism, aproape orice aliment care te face fericit este rău pentru sistemul circulator și, implicit, pentru buna funcționare a inimii. Lista include grăsimile saturate, zahărul alb rafinat, consumul excesiv de alcool și alimentele bogate în colesteror. În timp, acestea se reflectă în apariția unor depozite de grăsimi, deșeuri celulare și calciu pe pereții vaselor de sânge.

Când o arteră devine complet blocată sau înfundată, se reflectă în probleme foarte grave de sănătate, precum un accident vascular cerebral, boală cardiacă ischemică, boală arterială, hipertensiune arterială sau insuficiență renală. Primii factori pe listă care te-ar putea ajuta să te simți mai bine dacă te confrunți cu simptomele unor astfel de afecțiuni sunt renunțarea la alcool și țigări. Încearcă să faci sport regulat, să adopți o alimentație sănătoasă bazată pe crudități și proteine bune. Elimină prăjelile, grăsimile animale și zahărul.

Primul aliment care îți face bine este usturoiul. De asemenea sunt benefice, urzicile, strugurii, merele, perele, spanacul, fructele de mare, peștele gras, afinele, curmalele, rodiile și sfecla au aceeași capacitate. În cazul în care ești un mare amator de ceaiuri și ai probleme cu inimia, se recomandă consumul de ceai de plante precum sunătoarea, ghimbirul, mușețelul, siminocul sau mesteacănul.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.