Connect with us

Divertisment

Cum își păstrau oamenii cultura și tradițiile în Primul Război Mondial?

Publicat

pe

Ești curios să afli cum interacționau oamenii de diferite naționalități la începutul anilor 1900? Iwm.org îți povestește cum oamenii din Imperiul Britanic și coloniile sale au interacționat unul cu celălalt în timpul Primului Război Mondial.

1. Cum oamenii din diferite țări se ajutau între ei?

Lucrau împreună

Cei care participau la război și mergeau pe front întâlneau oameni din diferite țări și medii. Această fotografie prezintă bărbați din India de Vest, Australia și Noua Zeelandă care aranjau muniții în apropiere de Ypres, Belgia, în octombrie 1917. Deși se pare că bărbații lucrează împreună, nu știm cum și de ce a fost făcută această fotografie. Așa cum războiul a adus împreună militari de diferite naționalități, ei și-au făcut anumite impresii unii de ceilalți, indiferent cât de strânsă a fost sau nu colaborarea dintre ei.

Forța de Muncă din China

Nu toți oamenii care s-au înscris în Imperiul Britanic erau soldați. Armata avea nevoie și de forță de muncă pentru a susține activitatea desfășurată de unitățile de luptă. Armata britanică a recrutat 140.000 de bărbați din China pentru a lucra ca parte a Forței de Muncă din China pe Frontul de Vest. În această fotografie, făcută în nordul Franței în 1918, muncitorii chinezi și soldații canadieni pot fi văzuți împreună. Aproximativ două mii de muncitori chinezi și-au pierdut viața în război, însă cifra exactă nu este cunoscută.

2. Alte metode prin care oamenii se cunoșteau

Trupele din întregul Imperiu au călătorit în mai multe țări și au întâlnit oameni noi. Luptele au avut loc în Orientul Mijlociu și Africa, precum și în Europa. Oamenii au avut suficient timp ca să exploreze noile locuri în care au fost trimiși. Această pictură realizată de către James McBey, un pictor de război, prezintă soldații australieni care vizitează o piață din Siria în octombrie 1918.

Găsirea unui adăpost

Soldații s-au întâlnit cu femeile civile din țările prin care au mers în timpul războiului. Uneori, femeile care erau văduve de război sau ale căror bărbați se luptau le ofereau ceva de mâncare și un adăpost. În schimb, soldații le ajutau la fermă, astfel se construiau prietenii. În această fotografie vedem o femeie din Franța care discută cu un tăietor de copaci, care poartă o pălărie tipică pentru Noua Zeelandă.

Copiii civililor

Pe lângă civilii adulți, trupele au intrat, de asemenea, în contact cu copiii din țările unde mergeau. În această fotografie, un soldat din Australia și unul din Noua Zeelandă se joacă cu doi copii pe care i-au întâlnit pe insula grecească Lemnos. De multe ori, soldații se jucau cu copii civililor și le ofereau ceva gustos, probabil, astfel își aminteau de familiile și copii lor care sunt departe.

3. Cum soldații își împărtășeau tradițiile religioase?

Practicile religioase

Religia, credința și ritualurile au fost importante pentru mulți soldați. A fost o modalitate de a scăpa sau de a diminua trauma războiului. Adesea, soldații aveau un lider religios care lupta împreună cu ei și care organizau ceremonii religioase. În această fotografie vedem infanteriștii Sikh care participă la o campanie de Diwan în deșertul din Mesopotamia, în 1918.

Locuri de cult

Practicarea tradițiilor religioase ar putea însemna vizitarea unor noi locuri de cult în ținuturile în care oamenii erau trimiși. În această imagine, oamenii din primul batalion egiptean de infanterie își scot cizmele înainte de a intra în Moscheea el Aksa, în Haram Esh-Sherif, orașul vechi al Ierusalimului, 12 aprilie 1918.

Tradiții funerare

Oamenii care luptau în război țineau cont de tradițiile și ritualurile religioase de înmormântare. Aici, vedem cum mai mulți soldați ascultă cu atenție un ofițer care citește din Biblie la înmormântarea unui soldat australian, la Becourt Wood, pe frontul Somme, august 1916.

4. Cum se distrau oamenii?

Agrement și divertisment

În timpul liber, soldații obișnuiau să facă sport sau să se distreze. Aceste momente de libertate le-au oferit, de asemenea, ocazii de a împărtăși tradițiile de acasă. În această fotografie, vedem cum câțiva bărbați din Corpul Muncii din China își arată atât abilitățile de a merge cu catalige în lagărul din Franța, mai 1918. În fundal, puteți vedea o fetiță care îi urmărește. Era probabil din localitate.

Practicarea sportului

Echipele sportive erau importante în perioada războiului. Acestea îi țineau pe soldați în formă și activi și era o modalitate perfectă de a le ridica moralul. De asemenea, activitățile sportive adunau oamenii de diferite naționalități, le oferea posibilitatea să-și demonstreze abilitățile sportive. Această fotografie prezintă soldații australieni ai Batalionului de Infanterie 59 care joacă rugby în Franța, în septembrie 1918.

5. Ce mâncau oamenii?

Împărțeau mâncarea

Trupele și-au adus în război propriile tradiții. Acestea le aminteau despre viața pe care au lăsat-o în urmă. Mâncarea le amintea de casă, copilărie și cei dragi. Această fotografie, făcută în iulie 1917, vedem cum un grup de bărbați din Corpul Muncii din China arată pâinea pe care au copt-o în propria brutărie.

Divertisment

Partidul ȘOR îl propune pe Ilan Șor la funcția de președinte al Parlamentului// VIDEO

Publicat

pe

De către

PE SCURT

Cei șapte deputați aleși ai Partidului ȘOR au anunțat astăzi, cu câteva minute înainte de ședința de constituire a Parlamentului, că-l înaintează pe liderul formațiunii Ilan Șor la funcția de președinte al Legislativului.

Totodată, aceștia au anunțat că vor fi în opoziție „responsabilă” în Parlamentul nou-ales.

PE LUNG

Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR, a declarat la un briefing de presă că deputații formațiunii sunt pregătiți de o activitate productivă în noul Parlament. „Am venit să demonstrăm cum cu propriile eforturi pot fi rezolvate probleme și cum să realizăm promisiunile date în cadrul campaniei electorale”, a menționat ea.

Totodată, ea a anunțat că Partidul ȘOR va fi în opoziție responsabilă în forul legislativ. Aceasta pentru că nu poate „să negocieze propriile principii și viitorul prosper al locuitorilor țării”.

„Nu ne vom juca cu obligațiunile noastre date față de cetățeni. Noi vom fi în opoziție atât cu dreapta cât și cu stânga și vom arăta cum se apără interesele alegătorilor”, a mai spus Marina Tauber.

În acest context, ea a anunțat că Partidul ȘOR îl propune pe Ilan Șor la funcția de președinte al Parlamentului, aceasta „având în vedere că nici PDM și PSRM și nici PDM și blocul ACUM  nu au ajuns la un acord și nu există o claritate privind formarea unei majorități parlamentare”.

Citește mai departe

Divertisment

Primarul orașului Bologna: Spaghetti alla Bolognese sunt fake spaghetti

Publicat

pe

De către

Scandal culinar în Italia: primarul orașului Bologna a declarat că pasta „spaghetti alla Bolognese” nu au fost inventate în oraș. Virginio Merola a declarat:

„Oamenii trebuie să știe că în Bologna au fost inventate așa tip de paste ca tagliatelle, tortellini și lasagna.”

El a lansat un flashmob pe rețelele de socializare, rugând oamenii să-i trimită pozele cu fake spaghetti, care sunt populare în întreaga lume.

În 1982, Academia italiană de culinărie (Accademia italiana della cucina) a înregistrat oficial rețeta cu numele ragu bolognese . Sosul tradițional se servește cu tagliatelle (tăiței tradiționali din regiunea Emilia –Romagna, de aproximativ 15cm lungime și 0,5 cm lățime) nu cu spaghetti (macaroane lungi, subțiri, negăurite).

Citește mai departe

Divertisment

Un bărbat din SUA a decis să postească doar cu bere

Publicat

pe

De către

Del Holl, un bărbat din Ohio, SUA, a decis să consume în toată perioada postului doar bere. El intenționează să nu consume nimic altceva decât bere timp de 46 de zile. Prima săptămână din acest post original a trecut cu succes.

El zice că s-a inspirat de la călugării bavarezi din secolul XVII.

Holl afirmă că pe parcursul primei săptămâni a oferit mai multe interviuri decât a băut bere. El spune că nu se va limita la un singur tip de bere. Este sigur în forțele lui, pentru că este „veteran al armatei și a alergat maratoane”.

Nu este la prima încercare. Bărbatul a mai „postit” anterior pe bere timp de patru zile.

Pe parcursul zilei, Hall consumă aproximativ 4-5 sticle de bere, preponderent spre seară.  El a observat că pierde din greutate și simțul olfactiv s-a acutizat. Singurul lux pe care și-l permite este cafeaua neagră de dimineață. În schimb nu consumă alimente solide.

Călugării bavarezi, care l-au inspirat pe Hall, au existat, într-adevăr. Este una dintre istoriile preferate a creatorilor de bere Paulaner, spre exemplu.

Enlarge

Gru-tzner-18-811x1024
pictură de Eduard fon Grutzner. Monch

În anul 1600, călugării italieni, care s-au mutat în regiunea Bavariei, sufereau din cauza schimbării climei și postul era deosebit de dificil pentru ei. Așa cum nu puteau să consume alimente solide, s-au gândit cum pot să transforme băutura într-o sursă de energie. Berea, care era la îndemână, le-a părut soluția ideală. Berea ideală pentru ei era bock bier, un sort de bere tare, care are ca 6-8 grade de alcool. Este mai tare decât sorturile lager sau pilsner. Ei au decis să facă berea și mai intensă, deoarece ea trebuia să fie pâinea lor. „Pâinea călugărilor”, berea care a rezultat din eforturile lor a primit denumirea de doppelbock.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele știri

Politică2 ore în urmă

Activistul Pavel Grigorciuc recunoaște: I-am dat o palmă deputatului Sergiu Sîrbui. El m-a insultat// VIDEO

PE SCURT Activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM, recunoaște că i-a dat astăzi o palmă deputatului democrat Sergiu Sîrbu,...

Justiție2 ore în urmă

Medicul de la Bălți a primit 15 ani pentru violul a 16 paciente

PE SCURT Stanislav Florea, fostul medic la Internatul Psihoneurologic Bălți, a fost condamnat, astăzi, la 15 ani de închisoare și arestat...

Politică3 ore în urmă

Deputatul Sergiu Sîrbu a ajuns în spital după ședința parlamentului

Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a fost atacat după ședința parlamentului. Potrivit spuselor soției lui, atacatorul este activistul civic Pavel Grigorciuc....

Alegeri3 ore în urmă

Cine este noul președinte al raionului Criuleni

PE SCURT  La ședința consiliului raional de astăzi, 21 martie, a fost ales un nou președinte al raionului Criuleni. Cu...

Politică3 ore în urmă

Top 5 declarații de azi. Cum vorbesc deputații aleși

Noul parlament s-a convocat astăzi, 21 martie, în ședința de constituire. Prima ședință cu cei 101 deputații noi și vechi...

Social4 ore în urmă

Metro Moldova, partener la un amplu proiect de educație antreprenorială

Târgul Companiilor și Minifirmelor Școlare, ediția anului 2019 s-a desfășurat la 16 martie 2019, cu suportul Metro Cash & Carry Moldova,...

Politică4 ore în urmă

Prima ședință a Parlamentului, spectacol de o oră fără antract

PE SCURT Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Ședința de astăzi a noului Parlament a durat mai...

Advertisement

Electorala 2019

Alegeri3 zile în urmă

Alegeri parlamentare 2019: 9 candidați care au luat mai puțin de 200 de voturi

Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Moldova.org a cercetat rezultatele și vă...

Alegeri4 zile în urmă

PDM, gata să discute cu Comisia de la Veneția și să schimbe Constituția pentru retragerea mandatelor deputaților

Curtea Constituțională a confirmat pe 14 martie rezultatele referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019. La referendum au participat mai...

Alegeri5 zile în urmă

Valeriu Munteanu: „Truda” PL în campania electorală a turnat multă apă la moara PD”

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, fost membru al Partidului Liberal, a declarat în cadrului unui interviu pentru tribuna.md că „PL...

Alegeri5 zile în urmă

Alegeri parlamentare: top 5 deputați care au câștigat la limită

După afișarea rezultatelor finale de către Comisia Electorală Centrală, Moldova.org a cercetat rezultatele și vă propune topul celor 5 deputați...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Ceasul buclucaș / Cadoul electoral de la Șor, scos la vânzare de un alegător

Pliantele electorale și-au găsit locul în stocul de făcut foc iarna, calendarele stau cuminți pe pereți, dar iată că unul...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Alegătorii din circumscripția 48, învățați cum să voteze pentru un candidat din regiunea separatistă

Un utilizator Facebook a făcut publice niște imagini video în care se vede cum un bărbat îi învață pe ceilalți...

Alegeri2 săptămâni în urmă

Primara de Budești, Nina Costiuc, supărată foc pe alegătorii din circ. 32

Nina Costiuc, candidata pe circumscripția nr. 32 din partea Partidului Democrat, care a fost devansată de doi contracandidați ai săi,...

Advertisement

Opinii

martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com