Cum își păstrau oamenii cultura și tradițiile în Primul Război Mondial?

Ești curios să afli cum interacționau oamenii de diferite naționalități la începutul anilor 1900? Iwm.org îți povestește cum oamenii din Imperiul Britanic și coloniile sale au interacționat unul cu celălalt în timpul Primului Război Mondial.

1. Cum oamenii din diferite țări se ajutau între ei?

Lucrau împreună

Cei care participau la război și mergeau pe front întâlneau oameni din diferite țări și medii. Această fotografie prezintă bărbați din India de Vest, Australia și Noua Zeelandă care aranjau muniții în apropiere de Ypres, Belgia, în octombrie 1917. Deși se pare că bărbații lucrează împreună, nu știm cum și de ce a fost făcută această fotografie. Așa cum războiul a adus împreună militari de diferite naționalități, ei și-au făcut anumite impresii unii de ceilalți, indiferent cât de strânsă a fost sau nu colaborarea dintre ei.

Forța de Muncă din China

Nu toți oamenii care s-au înscris în Imperiul Britanic erau soldați. Armata avea nevoie și de forță de muncă pentru a susține activitatea desfășurată de unitățile de luptă. Armata britanică a recrutat 140.000 de bărbați din China pentru a lucra ca parte a Forței de Muncă din China pe Frontul de Vest. În această fotografie, făcută în nordul Franței în 1918, muncitorii chinezi și soldații canadieni pot fi văzuți împreună. Aproximativ două mii de muncitori chinezi și-au pierdut viața în război, însă cifra exactă nu este cunoscută.

2. Alte metode prin care oamenii se cunoșteau

Trupele din întregul Imperiu au călătorit în mai multe țări și au întâlnit oameni noi. Luptele au avut loc în Orientul Mijlociu și Africa, precum și în Europa. Oamenii au avut suficient timp ca să exploreze noile locuri în care au fost trimiși. Această pictură realizată de către James McBey, un pictor de război, prezintă soldații australieni care vizitează o piață din Siria în octombrie 1918.

Găsirea unui adăpost

Soldații s-au întâlnit cu femeile civile din țările prin care au mers în timpul războiului. Uneori, femeile care erau văduve de război sau ale căror bărbați se luptau le ofereau ceva de mâncare și un adăpost. În schimb, soldații le ajutau la fermă, astfel se construiau prietenii. În această fotografie vedem o femeie din Franța care discută cu un tăietor de copaci, care poartă o pălărie tipică pentru Noua Zeelandă.

Copiii civililor

Pe lângă civilii adulți, trupele au intrat, de asemenea, în contact cu copiii din țările unde mergeau. În această fotografie, un soldat din Australia și unul din Noua Zeelandă se joacă cu doi copii pe care i-au întâlnit pe insula grecească Lemnos. De multe ori, soldații se jucau cu copii civililor și le ofereau ceva gustos, probabil, astfel își aminteau de familiile și copii lor care sunt departe.

3. Cum soldații își împărtășeau tradițiile religioase?

Practicile religioase

Religia, credința și ritualurile au fost importante pentru mulți soldați. A fost o modalitate de a scăpa sau de a diminua trauma războiului. Adesea, soldații aveau un lider religios care lupta împreună cu ei și care organizau ceremonii religioase. În această fotografie vedem infanteriștii Sikh care participă la o campanie de Diwan în deșertul din Mesopotamia, în 1918.

Locuri de cult

Practicarea tradițiilor religioase ar putea însemna vizitarea unor noi locuri de cult în ținuturile în care oamenii erau trimiși. În această imagine, oamenii din primul batalion egiptean de infanterie își scot cizmele înainte de a intra în Moscheea el Aksa, în Haram Esh-Sherif, orașul vechi al Ierusalimului, 12 aprilie 1918.

Tradiții funerare

Oamenii care luptau în război țineau cont de tradițiile și ritualurile religioase de înmormântare. Aici, vedem cum mai mulți soldați ascultă cu atenție un ofițer care citește din Biblie la înmormântarea unui soldat australian, la Becourt Wood, pe frontul Somme, august 1916.

4. Cum se distrau oamenii?

Agrement și divertisment

În timpul liber, soldații obișnuiau să facă sport sau să se distreze. Aceste momente de libertate le-au oferit, de asemenea, ocazii de a împărtăși tradițiile de acasă. În această fotografie, vedem cum câțiva bărbați din Corpul Muncii din China își arată atât abilitățile de a merge cu catalige în lagărul din Franța, mai 1918. În fundal, puteți vedea o fetiță care îi urmărește. Era probabil din localitate.

Practicarea sportului

Echipele sportive erau importante în perioada războiului. Acestea îi țineau pe soldați în formă și activi și era o modalitate perfectă de a le ridica moralul. De asemenea, activitățile sportive adunau oamenii de diferite naționalități, le oferea posibilitatea să-și demonstreze abilitățile sportive. Această fotografie prezintă soldații australieni ai Batalionului de Infanterie 59 care joacă rugby în Franța, în septembrie 1918.

5. Ce mâncau oamenii?

Împărțeau mâncarea

Trupele și-au adus în război propriile tradiții. Acestea le aminteau despre viața pe care au lăsat-o în urmă. Mâncarea le amintea de casă, copilărie și cei dragi. Această fotografie, făcută în iulie 1917, vedem cum un grup de bărbați din Corpul Muncii din China arată pâinea pe care au copt-o în propria brutărie.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare