Cum a ajuns Flatfy una dintre cele mai bune platforme din domeniul imobiliarelor

Flatfy.ro a atins un succes mondial în domeniul imobiliarelor. Dacă intri aici la orice oră din zi și din noapte, este imposibil să nu găsești cel puțin o informație utilă despre ofertele din acest domeniu.

Trei ucrainieni au pus bazele acestui serviciu de într-ajutorare, construind platforma Flatfy, aceea și trei care au fondat serviciul Lunn.ua. Flatfy prezintă un mare avantaj, întrucât este disponibil și pe România și ne stă la dispoziție cu articole despre vânzări sau închirieri de apartamente.

Te-ai gândit vreodată la cumpărarea unui apartament sau a unei case a cărei temelie este abia pusă? Trebuie să fii pregătit pentru momente neașteptate și uneori neplăcute. Dacă nu țineți cont de riscurile care ar putea apărea, există un punct de vedere important: puteți evalua doar dimensiunea camerelor și aspectul particular al planurilor de construcție.

Fondatorii serviciului Lun.ua, Andre Mima, Denis Tsyganok și Stanislav Sklyarovsky te pot ajuta să găsești un apartament pe placul tău în cel mai scurt timp și pot face posibil să te plimbi prin el chiar înainte să fie finalizat. Mima spune că “In viitor, vom putea face apartamente în realitatea virtuală în mod automat, pe baza planurilor obisnuite”.

Mima consideră că tehnologiile virtuale sunt doar un prototip pentru dezvoltarea viitoare. Ele vor fi un mod de atracție al clienților pe platforma sa, ceva nou și inovativ. 4 milioane de persoane apelează la cele două servicii lunar.

Trei ani îi despart ca vârstă pe cel mai rânăr de cel mai avansat fondator al paginii. Mima are 30 de ani și vine din Kherson, iar Sklyarovskyv vine din regiunea Kirovograd și are 27 de ani. Amândoi au fost buni la matematică, au studiat în școli specializate și apoi la Facultatea de ibernetica la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev. Tsyganok, în vârstă de 29 de ani, a învățat la aceeași facultate. Cei trei au luat facultate cu onoruri.

Mima și-a deschis calea spe această carieră printr-un portal în care era angajat să pună reclame despre cumpărări și vânzări de apartamente. Ceva mai mai târziu, Mima a decis să-și desdchidă un studio web. I s-au alăturat Tsyganok, apoi Sklyarovsky.

La câteva luni de muncă, Sklyarovsky a plecat din cauza sesiunii. Tsyganok s-a retras, de asemena mai tărziu, deoarece nu reușea să se formeze pe leadership. S-ua întors la ceva timp. “Ideea principală a fost faptul că site-urile aveau probleme cu anunțurile cu imobiliare. Un comparator trebuia să umble pe sute de site-uri. Ideea era să le punem pe toate, la un loc, fără dubluri”, spune antreprenorul.

În perioada în care cei trei și-au pus afacerea pe picioare, nu existau servicii de investiții pentru start-ups, așadar sediul lor era bucătăria apartamentului. Asta a fost temporar. Mai târziu, Mima a închiriat un apartament spațios. Cu totții au adăugat la capitalul social.“Toti au ivestit câte ceva. Eu, am luat o cameră și un server” – zise Mima. “La ultimul job, am economisit aproape 5.000$”, zice Tsyganok. “Nimeni nu era plătit, ei lucrau cu entuziasm,” spuse Sklyarovsky.

În 2008 au finalizat prima versiune a site-ului. Mima a avut posibilitatea de a pune reclame la metrou gratis, dar să fie gata în noiembrie-decembrie. Acesta a reprezentat un beneficiu pentru ei, întrucât le-a sporit numărul de vizitatori pe site-ul Lun.ua.

Atribuțiile în cadrul firmei au fost împărțite cam așa : Mima – management, Tsyganok – activități de dezvoltare, Sklyarovsky-dezvoltare. De-a lungul timpului, aceștia au atras mulți investitori, iar motorul de căutare s-a dezvoltat din ce în ce mai mult, până în prezent, când 80 de oameni lucrează pentru această companie.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului.  Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil .

Acum câțiva ani, platforma a atins nivelul mondial, devenind unul dintre cele mai eficiente și cunoscute moduri de a eealiza tranzacții de imobiliare. Astfel a fost creat Flatfy.

Flatfy s-a lansat în 2014 și funcționa ca un catalog extins de apartamente disponibile în clădiri noi din Rusia, Kazahstan, Belarus. Astăzi, Flatfy unește toate proiectele internaționale lansate de Lun.ua.

În 2015-2017, Flatfy a început să lucreze în 37 de țări din întreaga lume, printre care amintim: Flatfy Moldova, Polonia, Romania, Georgia, Slovenia etc. “Deși am fost foarte ambițioși în ceea ce privește extinderea afacerii noastre în cât mai multe țări, nu totul a mers fără probleme”, spune Oleksandr Ivanov, CBDO la Flatfy. “De fapt, trebuia să nu mai lucrăm în America Latină la sfârșitul anului 2018 din cauza presiunii exercitate de concurenți cu sisteme de afaceri similare”.

În Ungaria, hu.Flatfy.com este inclus în primele 7 site-uri web pentru solicitanții de apartamente. Și acest lucru sa întâmplat fără investiții suplimentare și campanii de marketing costisitoare, spune Oleksandr Ivanov.

În România, Flatfy prezintă o disponibilitate deosebită pentru orașele mari, colectând anunțuri de la peste 300 de site-uri cu imobiliare, cu  care se află în parteneriat.

De curând, motorul de căutare Flatfy a lansat un catalog unic cu imobiliare noi din România, Korter.ro. Spre exemplu, dacă luăm capitala țării, București, Flatfy are 413 de anunțuri cu complexe rezidențiale și 270 de companii de construcții în acest oraș. De asemenea, poți afla informații și despre alte orașe, cum ar fi Cluj-Napoca, cu 37 de ansambluri rezidențiale și 29 de companii, Iași cu 30 de complexe rezidențiale și 22 de companii, sau spre exemplu despre Timișoara, care are 28 de companii de construcții în oraș și 33 de complexe rezidențiale.

Chiar dacă este un pas măreț, mai greu de realizat, Oleksandr Ivanov vă recomandă să începeți afacerea direct la nivel mondial. Flatfy a reușit, după ce Lun.ua a investit un million de dolari în acest proiect. Important este să crezi în ideea pe care o ai și să muncești pentru a o duce la un sfărșit grandios.

Prin urmare, cele două platforme, Flatfy și Lun.ua își doresc să își lase amprenta asupra cât mai multor țări, prin facilitarea tranzacționarilor de imobiliare. Compania nu mai dorește să atragă investitori pentru bani. Ea generează mulțumitor de mulți bani, un job în această organizație fiind destul de avantajos și satisfăcător.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.