"Criza cere solidaritate din partea ţărilor puternice"

 De Mariana Nicolaev/ Chişinău / Moldova.ORG/ — Da, o economie ca a Greciei, care constituie doar 2 la sută din economia zonei euro, nu ar trebui să sperie moneda unică europeană. Însă pe zi ce trece, situaţia se agravează în Italia, ţară care deţine una dintre cele mai mari economii din Europa.

O „cualiţie” a crizei italiene cu cele greceşti, s-ar transforma într-un duşman periculos pentru moneda europeană.

Aceste temeri, au fost pronunţate de către ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski, la Forumul Economic de la Krynica.

Oficialul, a atenţionat economia Uniunii Europene că trebuie să iniţieze noi reforme şi să vină cu iniţiativa de a schimba managementul, pentru a eficientiza şi a da un imbold economiei.

Şeful Băncii Europene, Jean-Claude Trichet, a încercat să salveze luna precedentă câtuşi de puţin continentul European, de influenţa datoriilor. În acest sens, a venit cu iniţiativa de a procura bonduri suverane de pe piaţa secundă.

Oficialul polonez, a subliniat curajul lui Trichet şi a chemat şi pe alţii să se implice în activităţi de acest gen, pentru a susţine economia zonei euro.

Ministrul polonez, a mai spus: "Ce am spus noi ca deţinători ai preşedinţiei UE este că această criză cere mai multă solidaritate din partea ţărilor puternice, cu surplusuri şi, desigur, mai multă responsabilitate din partea ţărilor mai slabe".

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare