Crează aplicații multimedia și poți primi un grant de peste 4 mii USD

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de-a V-a ediție a hackathonului de media Puterea a cincea, de această dată cu tema Multimedia. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2019 la Chișinău.

În cadrul actualei ediții a hackathonului provocăm participanții să creeze aplicații și instrumente web multimedia inovatoare, care pot fi utilizate în proiectarea materialelor jurnalistice.

Participanții vor avea la dispoziție două zile pentru dezvoltarea proiectelor de echipă şi prezentarea produselor  în versiune demo.

Invităm la hackathon echipe constituite din jurnaliști, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, consumatori de media etc. Echipele, formate din 3-5 persoane, se pot înregistra pentru participare cu o idee de proiect. Pe durata hackathonului acestea vor beneficia de expertiza și consultanța mentorilor naționali și internaționali.

La final, patru echipe câștigătoare vor beneficia de granturi în valoare de 4250 dolari fiecare. Acestea vor avea la dispoziție câteva luni pentru definitivarea proiectelor. Aplicațiile și instrumentele create în cadrul hackathonului vor fi oferite gratuit pentru utilizare.

Pe 28 iunie, va avea loc deschiderea hackathonului. Echipele înscrise vor face cunoștință cu experții și mentorii și vor avea posibilitatea să-şi prezinte ideile de proiecte. În cea de-a doua zi, experții și mentorii vor face prezentări pe tema hackathonului, oferind participanților anumite sugestii pentru dezvoltarea ideilor lor de proiecte. În cadrul prezentărilor vor fi abordate teme precum: Provocările jurnalismului multimedia, cum transformăm proiectele multimedia în sursă de inspirație, importanța diversificării formatelor multimedia, cum intercalăm instrumentele multimedia în conținutul jurnalistic etc. Ulterior, echipele vor demara lucrul la proiecte, beneficiind de suportul mentorilor şi al experților.

În a treia zi, pe 30 iunie, echipele vor continua să-și dezvolte proiectele. La sfârșitul hackathonului, proiectele demo vor fi definitivate și prezentate, iar patru dintre acestea vor fi desemnate câștigătoare.

Informații despre eveniment și regulile de participare găsiți pe site-ul: http://hackathon5.media-azi.md/

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară preînregistrarea. Persoanele interesate se pot înscrie în echipă cu o idee de proiect, completând formularul de înregistrare până la data de 20 iunie 2019.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon: 022 213 652 (Departamentul Instruire și Comunicare).

A cincea ediție a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și UK aid și implementat de Internews în Moldova.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.