Cosmeticele conţin cel puţin un ingredient cancerigen

Chişinău / Moldova.ORG/ — Femeilor le place să fie frumoase, aranjate şi bine machiate.

Însă, nimeni nu oservă că zilnic consumăm chimicale şi nu prin intermediul alimentaţiei, ci din produsele de îngrijire personală.

Femeile, de exemplu, folosesc în medie zilnic 12 produse cosmetice, care conţin 168 de substanţe chimice.

Testele americane arată că o treime din aceste produse conţin unul sau mai multe ingredinte, posibil cancerigene.

Specialiştii ne avertizează că nici măcar produsele pentru copii nu sunt sigure, chiar dacă poartă inscripţia "Testat dermatologic".

Dacă femeile ar şti că peste 60% dintre mărcile de ruj conţin urme de plumb, probabil s-ar gândi de două ori înainte să se rujeze.

Pentru a cumpăra produse de calitate, nu trebuie să ştiţi prea multă chimie. Important este să vă uitaţi la ingrediente.

Dacă vedem nume de chimie, nu e bine. Dacă am fost buni la latină, atunci produsele ce conţin pe etichetă denumiri de plante, ar trebui să ne liniştească un pic.

Citirea etichetei, verificarea valabilităţii şi a componentelor incluse într-un produs, certificarea acestora sunt condiţiile de bază ce ar trebui îndeplinite, înainte de a cumpăra un produs cosmetic. 

89% din cele 10.000 de ingredinte folosite în produsele de îngrijire personală nu au fost evaluate din punct de vedere al siguranţei folosirii lor de către om.

Şi multe produse pentru copii sunt un pericol. Cercetătorii au descoperit că peste 80% din 1.700 de produse de îngrijire pentru copii conţin alergeni şi iritanţi, cu toate că erau marcate ca fiind hipoalergenice sau naturale.

Uleiurile esenţiale, de exemplu, nu au nevoie de conservanţi. Deci este foarte uşor să selecteze produse fără chimicale.

Le dăm părinţilor sfaturi în general să nu aleagă după reputaţie, ci după calitatea produsului, a completat Ileana Glodeanu, potrivit Realitatea.net.

Faptul că nişte cosmetice se găsesc de vânzare în supermarket, farmacie sau orice alt magazin specializat nu înseamnă neapărat că acestea sunt sigure.

Deşi există o lege privind produsele cosmetice, nu există un control asupra siguranţei ingredientelor sau produselor de îngrijire introduse în piaţă.

În general, se restricţionează un produs cosmetic doar după ce apar reacţii adverse, iar clienţii reclamă eventuale afecţiuni.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.