Comunitatea OccupyGuguță evacuată forțat din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”// FOTO

Comunitatea OccupyGuguță, care de două luni a protestat pașnic și creativ în fața fostei cafenele Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, a fost evacuată forțat astăzi de către Poliție. Oamenii legii au izolat perimetrul fostei cafenelei, iar  lucrurile aduse de protestatari au fost strânse și evacuate.

Astfel, a fost demontat cortul instalat aici și paleții,  iar utilajul sonor a fost ridicat. A fost demontat chiar și bannerul creativ instalat pe clădirea fostei cafenelei.

Acțiunea de evacuare a avut loc chiar dacă membrii comunității au prezentat autorizația de la Primărie, care le permitea protestul din fața fostei cafenele.

În pofida acțiunilor polițiștilor, cei de la OccupayGuguță imediat după acesta s-au alăturat protestatarilor aflați în preajma monumentului Ștefan cel Mare, bătând în tobe și căldări.  Ei au fost prezenți și la manifestația organizată de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM pe 26 august.

OccupyGuguță este o comunitate creată pe 24 iunie prin care protestul permanent se propunea ca alternativă de acțiune civică.

Protestatarii s-au manifestat împotriva construcției în locul fostei cafenele a unui centru de afaceri multietajat, dar și împotriva altor ilegalități admise de guvernare.

Cei de la OccupyGuguță au declarat că vor revenirea la un sistem democratic, unde guvernanții sunt aleși corect și transparent, unde guvernarea este legitimă și lucrează pentru cetățeni, unde instituțiile statului sunt funcționale și lucrează pentru beneficiul tuturor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.