Comunitatea Occupy Guguță își propune, timp de o lună, să colecteze 5000 dolari. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

Comunitatea Occupy Guguță lansează campania de crowdfunding “Occupay Guguță!” Vrem, timp de o lună, să colectăm 5000 de dolari.

Potrivit celor de la Occupy Guguță banii vor fi cheltuiți pe:

  • Resurse pentru menținerea spațiului din fața Cafenelei Guguță (rulotă, scaune, mese etc.), care să asigure permanența protestului nostru, dar și extinderea comunității noastre;

  • Printing de postere și fluturași și transport pentru ieșirea din Chișinău și răspândirea în comunități a protestului permanent;

  • Printing pentru editarea ziarului bi-săptămânal;

  • Materiale pentru proteste creative (carton, pânză, mături, panglici etc.);

  • Mobilizarea cetățenilor pentru protestul din 26 august.

Comunitatea Occupy Guguță protestează permanent deja mai bine de o lună. Vrem revenirea la un sistem democratic, unde guvernanții sunt aleși corect și transparent, unde guvernarea este legitimă și lucrează pentru cetățeni, unde instituțiile statului sunt funcționale și lucrează pentru beneficiul tuturor. Știm că majoritatea cetățenilor sunt nemulțumiți de această guvernare și vrem să îi îndemnăm să protesteze creativ.

Ne întrunim în fața Cafenelei Guguță. Aceasta este deschisă pentru oricine care aderă la revendicările grupului. În timpul zilei, funcționează un mic spațiu de co-working, iar serile sunt organizate evenimente: filme, discuții sau workshop-uri”, au declarat reprezentanții Occupy Guguță.

Comunitatea Occupy Guguță protestează spontan și creativ. Au fost la Parlament, la Primărie, la CEC, iar, săptămânal, merg la Președinție. De asemenea, va protesta la toate instituțiile care cred că sunt netransparente și guvernează în beneficiul unor persoane nealese și nelegitime.

Protestul permanent nu ține de o locație anume. Nu se întâmplă la evenimentele Occupy Guguță sau în fața Cafenelei. „El poate fi pe stradă, la lucru, în transportul public. El înseamnă orice act de demonstrare a nemulțumii copleșitoare care există în țară.

Scopul lui este de a arăta amploarea nemulțumirii care există în întreaga țară, dar și că cetățenii din toate colțurile țării, dar și din diasporă, să știe că ei nu sunt singuri. Că noi suntem mulți. Foarte mulți”, se mai arată în declarația acestora.

Revendicările Occupy Guguță sunt:

  1. Validarea mandatului primarului nou ales. Pentru că așa funcționează o democrație.

  2. Abrogarea sistemului electoral mixt.

  3. Reîntoarcerea Cafenelei Guguță în utilitate publică.

Celelalte revendicări sunt discutate și votate de către întreaga comunitate.

„Spre deosebire, de instituțiile statului, noi primim donații benevole și asigurăm transparența totală a cheltuielilor. Vom publica pe blogul nostru toate cheltuielile. Iar în caz că vom colecta mai mulți bani sau nu vom reuși să cheltuim toată suma, vom decide de comun acord cu donatorii ce să facem cu banii rămași (îi donăm pentru o anume cauză sau investigație etc.)”, au mai spus cei de la Occupy Guguță.

Occupy Guguță este o comunitate creată pe 24 iunie prin care protestul permanent se propune ca alternativă de acțiune civică.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.