Compania Nestle închide fabrica din Timișoara. În ce țară își mută producția

Nestle închide fabrica de la Timișoara după aproape 20 de ani. Anunţul a fost făcut ieri dimineaţă de reprezentanţii Nestle, unde lucrează aproape 400 de angajaţi. Aceştia vor fi disponibilizaţi şi vor primi salarii compensatorii, transmite digi24.

Grupul elveţian era acolo de 19 ani, iar informaţia a apărut din senin, în condiţiile în care nu mai departe de finalul anului, producătorul era în căutare de angajaţi. Fabrica va fi închisă destul de rapid, până în luna mai.

Deja trei mari angajatori din județul Timiș, printre care Fornetti şi Elba au anunţat deja că sunt gata să recruteze angajați dintre cei 388 de oameni care vor fi concediaţi de Nestle.

Compania a enumerat printre motivele părăsirii României mediul mai dificil şi deficitul de forţă de muncă. Șomajul din Timiş, care tinde spre zero, dar şi măsurile guvernanţilor de majorare a salariilor, care duc la creşterea cheltuielilor de personal, au ajuns deja probleme pentru toate companiile din zonă.

Producţia de la Timişoara va fi mutată la o fabrică a grupului din Ungaria. Sediul central al Nestle rămâne însă în Bucureşti, iar la Timișoara va păstra biroul regional Cost Competence Centre, cu circa 30 de angajați, precum și echipa de vânzări din întreaga țară.

La nivel de grup, Nestle trece prin transformări, menite să-i reducă din costuri. Anul trecut a făcut concedieri la două fabrici din Germania. Managementul companiei este presat de acţionari să-şi crească profitabilitatea şi în acest demers, fabrica de la Timişoara a căzut victimă.

Nestle a intrat pe piața din România în 1995, iar fabrica din Timișoara a fost achiziționată de Nestlé în anul 2000, având o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.